Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
I to je istina, ali je i istina da se moraju motivisati dobrim platama.
Sustina je sto su oni gde su i tesko da ce im se primanja nesto znatno povecati, a rade posao koji je svuda u svetu placen vise od vecine poslova.
Sustina je sto su oni gde su i tesko da ce im se primanja nesto znatno povecati, a rade posao koji je svuda u svetu placen vise od vecine poslova.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Znači Medigrup. Oni nemaju hitnu službu koja je u stanju da nenajavljeno primi 20 teško unesrećenih u recimo udesu autobusa, i to možemo nas dvojica koliko sutra da odemo ujutro do njih da proverimo. Funkcionišu prilično dobro na zakazivanje, ali to je to. Imam iskustva sa njima pola dobro, pola katastrofa. pedijatrija je u pitanju.ljubitelj napisao:Nisam za reklamiranje, ne brinem se da neko ne bi dosao do informacije. Siguran sam da ce saznati jer se dosta reklamiraju (bilbordi, stampa, mediji). Opsta bolnica na Novom Beogradu sa poliklinikom, porodilistem, apotekom, transportom radi 0-24 i stalno je dezurna.perfiko napisao:Ljubitelju, evo, kumim te, reci nam ime te privatne klinike koja prima urgentne pacijente, unesrećene, srčani, moždani udar, odsečena ruka, prostrelne rane. Pa još u kapacitetu u kome si napisao. Ne drži nas u neznanju. To su korisne informacije koje nekome mogu da spasu život.
Taksisti im znaju sve lokacije po gradu. Drzavne bolnice takodje saradjuju. Mislim da nema doktora u gradu koji ne zna za njih direktno ili makar indirektno preko kolega.
Knjizica ti ne vazi a ako si osiguran u nekom od fondova svaki od njh ce te uputiti, i cak stavise u tvoje ime zakazati sve sto treba odnosno poslati odobrenje da te prime.
Nemaju ni 5% pacijenata od KCS.
Ne bre, auto forumu.Delija napisao:Kome da se zalim? Upravi vodovoda?perfiko napisao:I opet pitanje, jeste li to ikome prijavili, ili je zavladala qrcobolja čim ste završili s tim?
Za tih 1500+ evra koliko godisnje placam mogu da imam sasvim solidno privatno zdravstveno (i zivotno) osiguranje.
Naravno da za 2000 evra možeš imati solidno privatno osiguranje, samo se raspitaj šta ono iključuje i isključuje. Ponavljam da podržavam mogućnost izbora.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Ja, kako ti kazes, pljujem po bahatom stavu i odnosu prema radu. Bilo da je lekar, vatrogasac ili vodoinstalater koji imaju hitan slucaj za resavanje a kazu i ponasaju se "neka ceka klijent ".vamik napisao:Kao sto ni ja ne vidim razlog da samo ti i Ljubitelj toliko pljujete po lekarima na osnovu
samo tvog iskustva i jednog slucaja o kome ne znamo nista konkretno.
Mislim da je besmisleno bilo sta objasnjavati o razlogu, ako ti nije ocigledno vec do sada kuda to vodi.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Pa nek idu onda u taj "svet", da vide malo kako se i koliko se tamo radi i kako se tamo zaradjuje plata.Xepoj87 napisao:I to je istina, ali je i istina da se moraju motivisati dobrim platama.
SVAKI posao se kod nas manje placa nego u "svetu" - sta tu nije jasno?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
I ja sam ti objasnio da to nije bahato nego TRIJAZA pacijenata.ljubitelj napisao:Ja, kako ti kazes, pljujem po bahatom stavu i odnosu prema radu. Bilo da je lekar, vatrogasac ili vodoinstalater koji imaju hitan slucaj za resavanje a kazu i ponasaju se "neka ceka klijent ".vamik napisao:Kao sto ni ja ne vidim razlog da samo ti i Ljubitelj toliko pljujete po lekarima na osnovu
Mislim da je besmisleno bilo sta objasnjavati o razlogu, ako ti nije ocigledno vec do sada kuda to vodi.
Vidim da si nacitan, procitaj malo na googlu sta znaci.
Procedura svugde u svetu.
A zasto ti ne odes u svet pa tamo zaradis isti iznos kao i ovde ali racuni nisu isti.Delija napisao:Pa nek idu onda u taj "svet", da vide malo kako se i koliko se tamo radi i kako se tamo zaradjuje plata.Xepoj87 napisao:I to je istina, ali je i istina da se moraju motivisati dobrim platama.
SVAKI posao se kod nas manje placa nego u "svetu" - sta tu nije jasno?
To je već problem ekonomskog stanja u državi. I u Srbiji su plaćeni bolje od većine zaposlenih ali je malo nezgodno da se porede sa programerima koji su samo fizički prisutni u Srbiji a novac zarađuju napolju.Xepoj87 napisao:I to je istina, ali je i istina da se moraju motivisati dobrim platama.
- Delija
- Kontakt:
Naravno da ne bih tamo zaradio isti iznos kao i ovde, vec osetno veci.vamik napisao:A zasto ti ne odes u svet pa tamo zaradis isti iznos kao i ovde ali racuni nisu isti.
Nemam finansijski razlog da odem, zadovoljan sam svojim statusom ovde, kao i perspektivom da ga jos popravim, ali zbog trulog pravnog, obrazovnog i zdravstvenog sistema jos uvek se "lomim" da li da odem ili da ostanem. Takodje, ne mogu ni ja da se osecam ok, ako ljudi oko mene nisu ok. Ali, osim najuze familije - to je van moje moci.
BTW, "programer" je toliko sirok pojam - isto, a mozda i vise od "medicinski radnik".
U tom kontekstu kako se ovde prica - i Steve Jobs i Bill Gates su "programeri"

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zaista ne znam skoro nista o programiranji ni o programeru pa ni ne komentarisem.Delija napisao:Naravno da ne bih tamo zaradio isti iznos kao i ovde, vec osetno veci.vamik napisao:A zasto ti ne odes u svet pa tamo zaradis isti iznos kao i ovde ali racuni nisu isti.
Nemam finansijski razlog da odem, zadovoljan sam svojim statusom ovde, kao i perspektivom da ga jos popravim, ali zbog trulog pravnog, obrazovnog i zdravstvenog sistema jos uvek se "lomim" da li da odem ili da ostanem. Takodje, ne mogu ni ja da se osecam ok, ako ljudi oko mene nisu ok. Ali, osim najuze familije - to je van moje moci.
BTW, "programer" je toliko sirok pojam - isto, a mozda i vise od "medicinski radnik".
U tom kontekstu kako se ovde prica - i Steve Jobs i Bill Gates su "programeri"
Sada ti selektivno odgovaras sta zelis?
postavio sam ti par pitanja iznad.
Ako si koristio usluge onda sam siguran da nisi cekao sat ili dva u hodniku da te prime ni kao obican pacijent ni kao hitni slucaj. Kao sto je opisan konkretan slucaj oko cega je i pocelo da se prica.
- Delija
- Kontakt:
Jesi komentarisao i generalizovao, a meni isto to zameras.vamik napisao:Zaista ne znam skoro nista o programiranji ni o programeru pa ni ne komentarisem.
Na koje pitanje ti nisam odgovorio?
Sa ovom izjavom si obrnuo igricu definitivno, sto bi mladi rekli ubio kraljiculjubitelj napisao:Ako si koristio usluge onda sam siguran da nisi cekao sat ili dva u hodniku da te prime ni kao obican pacijent ni kao hitni slucaj. Kao sto je opisan konkretan slucaj oko cega je i pocelo da se prica.

Ajd ako te ne mrzi pa iscitaj sve pa onda prokomentarisi.Delija napisao:Jesi komentarisao i generalizovao, a meni isto to zameras.vamik napisao:Zaista ne znam skoro nista o programiranji ni o programeru pa ni ne komentarisem.
Na koje pitanje ti nisam odgovorio?
Komentarisao nisam nego sam napisao da mogu da kazem da ste svi programeri cvikerasi i stvarno ne znam sta.I na kraju napisao GLUPOST da tako gledam.
Ha ha, pijes kafu, otkacis klijenta i posao. Procedura odnosa prema poslu svuda u svetu, kako da nevamik napisao:I ja sam ti objasnio da to nije bahato nego TRIJAZA pacijenata.ljubitelj napisao:Ja, kako ti kazes, pljujem po bahatom stavu i odnosu prema radu. Bilo da je lekar, vatrogasac ili vodoinstalater koji imaju hitan slucaj za resavanje a kazu i ponasaju se "neka ceka klijent ".vamik napisao:Kao sto ni ja ne vidim razlog da samo ti i Ljubitelj toliko pljujete po lekarima na osnovu
Vidim da si nacitan, procitaj malo na googlu sta znaci.
Procedura svugde u svetu.

Nisam,na zakazivanje primljeno je dete odmah, ali je postavljena pogrešna dijagnoza i dete je lečeno 2 nedelje od nečega od čega ne boluje. Mislim da je bolje da je dete čekalo 2 sata u čekaonici nego 2 nedelje sa terapijom, ali dopuštam da ti misliš drugačije.ljubitelj napisao:Ako si koristio usluge onda sam siguran da nisi cekao sat ili dva u hodniku da te prime ni kao obican pacijent ni kao hitni slucaj. Kao sto je opisan konkretan slucaj oko cega je i pocelo da se prica.
Ne napisa mi hoćemo li da proverimo hitnu službu ili smo saglasni da im hitni prijem nije ni izbliza ni po mogućnostima ni po fluktuaciji pacijenata kao KCS i mogu da spavam sutra ujutro?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.