Kamera za kola
Re: Kamera za kola
Drugar je narucio sebi kameru, pa sam mu rekao da i meni naruci. Neka za 4.000 din da ga jbm koje marke, isto izgleda kao i sve ove od 35-40-45 eur, pa cemo videti. Ako ne bude valjala stavicu je da snima iza auta, a kupicu drugu da snima put. Utisci kad stigne, pa kad je isprobam malo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Ovde je zapravo najvažnija autonomija. U zavisnosti, koliki put snimaš, treba da nakon punjenja SDI kartice da prespeš na laptop, pa nastaviš put. Obično koriste 2-4 GB SDI kartice a to je za 2GB jedva dovoljno za 1 sat snimanja otprilike.
Rado bih napravio nekakav stalak za kamkoder, tada bih imao ogromnu autonomiju i odličnu sliku.
Ostale kamerice su dobre za kraće snimke ali nisu za duža putovanja. Osim ako imamo nekoliko SDI kartica i šaržer baterija pa samo menjamo ili baterije ili SDI kartice.
Rado bih napravio nekakav stalak za kamkoder, tada bih imao ogromnu autonomiju i odličnu sliku.
Ostale kamerice su dobre za kraće snimke ali nisu za duža putovanja. Osim ako imamo nekoliko SDI kartica i šaržer baterija pa samo menjamo ili baterije ili SDI kartice.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kamkorder bi trebalo da ima standardni navoj sa donje strane za stativ. Evo ti primer, prvo sto mi je izaslo na Google-u;
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/ves ... -1257.html
EDIT: Ako ti je bas zapelo da bude neki munja nosac, mogu da pitam burazera koji je filmadzija da nabavi nesto profi, ali to verovatno i kosta neko brdo para
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/ves ... -1257.html
EDIT: Ako ti je bas zapelo da bude neki munja nosac, mogu da pitam burazera koji je filmadzija da nabavi nesto profi, ali to verovatno i kosta neko brdo para
Kad vidim ovakve nosace za spoljnu upotrebu, odmah u glavi vrtim film kako je to otpalo, a kamera se razbucala po asfaltu. 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- codemaker
Da, kamera ima navoj dole, to koristim da je navrnem na tronožac. Ali, taj trpnožac ne može da stoji sam za sebe, treba ga nekako "vakumirati". Za onaj sa slike mi ne ide, kameru držim u kabini ispred šoferke, nema mesta za taj držač. Treba mi nešto manje na šta se navrne kamera a dole vakum pričvršćivanje
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Nisam ni mislio da uzmes ovaj konkretno, ovaj je za spolja ionako. Nego hocu da kazem da treba da pitas u nekoj od jacih radnji za kamere i aparate, za nosac sa navojem
- codemaker
Uskoro putujem u više zemalja EU pa ću da propitam malo
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Tex, jel stiglo?
Jel video neko nesto zanimljivo?
Jel video neko nesto zanimljivo?

Drugar je narucio za njega i mene, pa mu je tip iz Pirota poslao samo jednu a naplatio posiljku duplo skuplje. Posle je rekao vratice mu pola para tj greskom je naplatio dve.
Onda mu je ta prva crkla nakon 2 dana... Onda je vratio tu prvu nazad tom tipu, a ovaj mu poslao drugu cak za nijansu bolju. Onda mu je ta druga crkla nakon 3-4 dana.
Odlucih da kupim nesto valjano i skuplje kada nadjem u nekoj pametnoj radnji sa garancijom.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
Onda mu je ta prva crkla nakon 2 dana... Onda je vratio tu prvu nazad tom tipu, a ovaj mu poslao drugu cak za nijansu bolju. Onda mu je ta druga crkla nakon 3-4 dana.
Odlucih da kupim nesto valjano i skuplje kada nadjem u nekoj pametnoj radnji sa garancijom.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
A jesi li razmisljao o onom GoPro HD (ili kako se vec zove)? Doduše možda je malo overkill.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Grujic
- Moderator
I malo over €
300$
Pa nisam ja Jeremy Clarkson.

Pa nisam ja Jeremy Clarkson.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Otkud znam, rece da hoces bolje, uostalom rekoh da je malo overkill. 
Sent using Tapatalk

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ma sve ok! On je njegovu platio 35-40 eur, kinezara kao i sve po oglasima. Mislio sam (i on) da te kinezare rade pos'o ali ocigledno da su krsh krsheva.
Kada sam rekao skuplju, mislio sam recimo duplo skuplju, 70-80 eur, max maximuma 100 eur. Ipak je kupujem vise za zezanje nego sto mi je zaista potrebna.

Kada sam rekao skuplju, mislio sam recimo duplo skuplju, 70-80 eur, max maximuma 100 eur. Ipak je kupujem vise za zezanje nego sto mi je zaista potrebna.
- Grujic
- Moderator
Komsija je uzeo tu kinezaru i njemu sasvim ok radi vec bezmalo godinu dana.