Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Re: Koliko troši?

Post od nixa »

Možda si zabo i loše gorivo, mada je i tovar očigledno bio preteran.
Ji 4Tze napisao:Pa nemam pojma, ok mi je to potrošnja za francuski 1.6 16V :mrgreen:
Pogledaj u temi milosabs za generation koliko troši 1.6 16v ;)
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

@Ji 4Tze paaa o tome sam razmisljao. Nije to neka straobalna potrosnja. Ali jedno je ako auto posmatramo kao zabavu, a drugo ako ga posmatramo kao radno sredstvo.
Znaci svestan sam da bi manje trosio da nije bio toliko natovaren. Ali kao sto rekoh ovo prvenstveno treba biti radno vozilo.
Ne smem ni da zamislim kolika bi mu potrosnja bila da je Rakhil vozio. :mrgreen:
I znam da tih 255km i nije bas neki reprezentativan uzorak, ali to je ono sto sam mogao proveriti sa istim. Eto sutra predajem kljuceve. Vozicu ga ponovo, to sigurno, ali koliko li cu tad preci kilometara licno pa da mogu da merim? Ovaj rezervoar, sipanje, kilometrazu... ja sam "kontrolisao". Majstor je zbog drugih stvari zaposlen u firmi, tako da ne ide bas da mu "zadajem zadatak" da izmeri potrosnju.
Racunica je takva kakva je. Nek od one prave ima neko odstupanje, ne verujem da moze biti neko veliko. Drago bi mi bilo da sam "pogresio" i da on zapravo moze trositi ispod 7l/100km u ovakvom rezimu.

Ovo sto Nixa navodi... Ih! Ta potrosnja bi mi bila i preidealna. To ko dizelas. A i opet napominjem da ne mogu reci koliko je zapravo iznosio teret. Za kombi je to bilo nista, pa nije bilo isplativo njega tovariti jer taj provereno trosi 10-11l/100km.

Mozda sam i natrcao na lose gorivo, zaista. Ko ce ga znati sta sve ovi nasi Rusi prodaju danas na svojim pumpama pod imenom bmb95. :zbunjen:
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Ali po podacima sa dacia.rs MCV nema nešto veću nosivost u odnosu na limuzinu. Logan VAN ima osetno veću nosivost.

Bez obzira čemu ste ga namenili, nije ovaj auto za učestali prevoz osetno teškog tereta, ovo je klasičan karavan.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

kol'ko vidim, ima i 1.6 MPI i 1.6 16V a koji je kod tebe Stjepo, prvi troši više... možda je već teža karoserija?
nixa, milosev troši plin, a potrošnja mu i nije baš 5l do Crne Gore, koliko vidim po podacima.
Boringly average, but also perfect for school run mums
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Ok znam da ne troši 5l bmba (i meni je zvučalo neverovatno, ali što bi me lagali), ali 1.6 16v sa prosekom od 100kmh troši 9l plina sa klimom - to je mali potrošač.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Da trosi 5l svi bi ga kupovali... realno je da trosi u idealnim uslovima oko 6l-6,5
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

mislim da ce pre biti u bas idealnim uslovima da megan 3 trosi oko 5,5l na potpuno otvorenom putu, logan tesko da moze manje od toga ( da ne rastezem - neke razlike u motoru, menjac sa manje brzina, losija aerodinamika itd )...
meni je rs pre 2 dana trosio 6,5l na magistrali sa prosekom od izmedju 60 i 70kmh...cista magistrala, voznja oko ogranicenja, nisam zurio...
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Informacija je od drugara koji su vozili, pritom ni malo ne vole francuska kola (a kamoli pripadajuće marke), tako da sigurno im nije bila želja da veličaju motor...

I meni je neverovatno, ali......
Moj Megan ako se pripazi ide ispod 8l plina na otvorenom, što je cca 6l bmba, a motor je još manji i visoko se vrti.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

@Ji 4Tze bice da je ovaj uokvireni na narednom prntscrn-u:
Slika
Al sam ubedjen da u saobracajnoj pise da ima toliko kW da kad se prevede u ks bude izmedju 90 i 100. Ili je postojala neka treca verzija agregata pre 2-3god kad je kupljen ili je neko pogresio pri unosenju u saobracajnu.
I zaista, pise im da je mesovita 7.3. To sad kao treba da bude znak da mi noga i nije bas teska na gasu jer znamo da se lako odstupa od zvanicnih podataka i to u + kao sto znamo da oni to mere na praznom vozilu.
Al da srce, srce.
@Nixa znam i ja da VAN ima vecu nosivost. Ovo je kupljeno da bude multifunkcionalno vozilo. 3 reda sedista pa po potrebi preveze 7 osoba plus nesto minimalno alata od A do B. A opet kad zatreba, a da nije potrebno puniti kombi zbog toga, izvadi se III red sedista, a II obori pa se ima zapreminski veliki prtljaznik. Pa kad se situacija promenila preuzeo je funkciju vizila koje se ponekad koristi i u privatne potrebe.
Sad kad pogledam tabelu potrosnje vidim da je 1.5 dci dobitna kombinacija i da bi se poprilicno brzo isplatila razlika u ceni u odnosu na benzinca. Al eto, ima se ovo i treba definitivno razmisljati o plinu.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

dragan napisao:mislim da ce pre biti u bas idealnim uslovima da megan 3 trosi oko 5,5l na potpuno otvorenom putu, logan tesko da moze manje od toga ( da ne rastezem - neke razlike u motoru, menjac sa manje brzina, losija aerodinamika itd )...
meni je rs pre 2 dana trosio 6,5l na magistrali sa prosekom od izmedju 60 i 70kmh...cista magistrala, voznja oko ogranicenja, nisam zurio...
Mislim da malo preterujete sa velicanjem tog motora... I ide vrhunski i jos trosi malo.. malo mi je nerealno.. al dok se ne uverim, moje misljenje ostaje nepromenjeno :zbunjen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

kojeg motora, nisam sad razumeo?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

1.6 16v
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

sto je to velicanje?
pa pogledaj koliko je rakhilu trosio 1.6 16v u fokusu, ostrom voznjom ispod 6l...
nixa
Reactions:

Post od nixa »

Gde piše da ide vrhunski? Miloš se čak žalio da je trom...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

U drugim temama se navodi kako ide odlicno itd..
Ja sam rekao sta sam imao za sve te 1.6 16 sto trose po 5l.. Kao i za novi i30.. Da svi trose tako malo, dizele niko ne bi ni kupovao.. ;)
Do sada nisam vozio 1.6 koji je toliko stedljiv, a vozio sam par razlicitih modela..

Isto tako ubedjen sam da 1.3 cdti u gradu ne moze da trosi 5-5,5l kao sto je navedeno na mnogo mesta, a uskoro cu vam dati i rezultate iz prve ruke..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori