Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Re: Stigla zima...

Post od ivica122 »

Ne mogu da izmenim prethodni post pa moram nov.

Komšija ne može da upali Passata, 1.9 tdi (2000.god. valjda). Vergla auto al ne pali. Vožen u petak uveče zadnji put. Dizel sipa na Eko uglavnom. Pretpostavljamo da je nešto zamrzlo u dovodu goriva. Nema garažu. Ima li ideja šta da radi? Vredi li da se sipa neki aditiv u rezervoar večeras pa da proba kasnije (ujutru) ili ti aditivi moraju da se sipaju preventivno?
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Ne vredi mu sada aditiv, mora da udje u motor sa gorivom. Mozda voda u onom filteru zamrzla? Ako ima neku mogucnost da ga odvuce u neku toplu garazu? Kod dizela moze svasta da bude...

Послато са SM-J500FN
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Koliko je meni poznato, aditiv se sipa na temperaturi od 5 i više stepeni, mislim da mu ne bi ništa pomoglo da sad sipa. Najbolje bi bilo kada bi mogao da ga odšlepa u neku garažu da se "odmrzne", ali reče da nema gde. Druga varijanta je da uzme neki fen ili grejalicu i da greje creva i filter goriva, pošto je verovatno tu negde steglo.

Inače i meni je prošle godine zaledilo gorivo sa Eko pumpe. Sada mi je u rezervoaru mešavina NIS i Mol goriva i palio je i juče i danas bez problema.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Kod zene na yarisu dizel G drive pali na pola kljuca. Jbga, rece covek da on nema garazu ali mozda ima neko na par sati da malo odledi. Verovatno je do goriva.

Послато са SM-J500FN
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

Uf, znači aditiv ipak samo preventivno. Hvala na odgovorima.
Nema garažu niti zna nekog. Niti ja znam a da je slobodna. Problem je što se moja supruga i još jedna komšinica voze sa njim na posao svaki dan, i sad kad je baš ladno ono cvrc prevoz. Moraću ja da uskočim. Idem da vidim možemo li da smislimo neko grejanje, pa ako upali pravac na pumpu po aditiv.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Gorivo se stinjava na -9 i prvo što se desi je da ne može kroz filter da prođe. Prvo bih pogledao filter.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:

Post od ivica122 »

[THUMBS UP SIGN] znači odatle da krenemo. Hvala.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

I ja bih od filtera krenuo. Krpa preko filtera i polako sipati vruću vodu i trebalo bi da otpusti, ako je u filteru problem.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Nemate Merkator tamo, ili neku javnu garažu gde je bar malo toplije? Dva sata bi bila dovoljna da se odmrzne i upali pa onda sipajte aditiv...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

ivica122 napisao:Ne mogu da izmenim prethodni post pa moram nov.

Komšija ne može da upali Passata, 1.9 tdi (2000.god. valjda). Vergla auto al ne pali. Vožen u petak uveče zadnji put. Dizel sipa na Eko uglavnom. Pretpostavljamo da je nešto zamrzlo u dovodu goriva. Nema garažu. Ima li ideja šta da radi? Vredi li da se sipa neki aditiv u rezervoar večeras pa da proba kasnije (ujutru) ili ti aditivi moraju da se sipaju preventivno?
http://www.youtube.com/watch?v=wlm5QbKwG98
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja se samo sokiram koliko normalno idu Michelin Primacy HP i Michelin HP 3 po ovoj zimi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Šta sipa, da nije gasno ulje?
Baš sam ovih dana proveravao na traktoru, na -9c je poceli gorivo da se steže stinjava, ali bi verovatno upalio, sutradan na -14c već je skroz stegnuto skoro kao žele. Gasno ulje je u traktoru.

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Clio je na planini iznad Ivanjice zavejan sa preko metar nanosa snega i pali uredno (za njega). Sipan Ultra ili GDrive, kako se zove, dizel. Videćemo da li će se vrnuti :D

TapaT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Stigla zima...

Post od Day Walker »

Corsa posle 2 nedelje mirovanja odmah startovala. Digla malo obrtaje u prvih pola min i onda se unormalila.
Nije zaledila tecnost za prozore kao kod Astre..

E da, u Corsi trenutno OMV dizlo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Taliji se baš nije svidelo paljenje, tresla je prvih par trenutaka. Posle sve normalno. Treba gornji nosač da menjam , ako neko ima preporuku šta staviti. Za sad sam našao Hutchinson za nekih 8 hiljada.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Odgovori