Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Koliko troši?

Post od djiuliju »

Ja sam od JA do Crne Gore imao potrosnju od 6 litara, sa 1.6 16v, po bordu. Nas troje, stvari, klima, normalna voznja, bez da kilavim niti da se manijacim, znaci kako uvek vozim. Koliko bi moglo da se spusti da sam sam u kolima i bez klime, ne znam, pola litra bi moglo sigurno.
Ali daleko je to od prosecne potrosnje za ovaj motor, ona se vrti oko 8 litara, toliko mi stoji na bordu vec par meseci
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Od Bga do CG sam pre 3 god sa Astrom imao prosek 6,5 -7 (ne mogu tacno da se setim) nas 4oro+ prtljag, i vozio sam sasvim normalno, i to je cini mi se najniza potrosnja koju sam ikada imao...
Uglavnom mi je na magistrali trosio 7, ali nikada nisam ni vozio kao penzos, pokusavajuci da ustedim litar ili 2 na toj relaciji.. Tako da mozda nisam reprezentativan...
Najbolje je da Stevi damo da meri potrosnju :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao: Isto tako ubedjen sam da 1.3 cdti u gradu ne moze da trosi 5-5,5l kao sto je navedeno na mnogo mesta, a uskoro cu vam dati i rezultate iz prve ruke..
Mislim da moze, ako je meni s Nextom Fabija pre neko vece trosila 7.3 sa "malo" ostrijom voznjom po gradu, i po Banovom Brdu i Rakovici ne znam ni koji je to deo grada gde smo isli i gurkali se tu po NBG, pet putnika u kolima, znaci moglo je 6-6.5 da sam bio sam i normalno vozio, mislim da Multijet 1.3 moze 5.5. Kad stigne probacu ga i ja pa cu da ti kazem :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

dogovoreno :rukovanje:
:driving:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ujednacenom voznjom svi mogu da trose jako malo.

Ja na Pezou mogu da spustim na 3.9 (to je najnize za sta sam imao zivaca, jedan jedini put). U gradu mogu da se vozikam normalnom brzinom bez klime sa 5-5.5 litara. 1.3 mora da ide litar manje od njega pri istom nacinu voznje u gradu. Na magistrali teoretski ne moze da ima litar manje zbog menjaca i snage... Jaci dizeli mogu da se voze na 1400-1500 obrtaja bez da se bune.

Pritom, ja stvarno ne pazim na potrosnju. KOliko potrosi - potrosi i sta mu ja mogu, nikad ga necu gasiti dok npr cekam devojku da sidje (leti mi treba klima, zimi grejanje), ili da necu da stisnem gas zbog potrosnje... Najveca zabelezena u gradu mi je bila 7.7 sa klimom dok su radili Gazelu.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

A da... Sad sam se setio jedne bitne stavke... Inam start/stop.. Obrukacu se bez min 5l :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Gradska voznja 100% , nisam mrdnuo van, klima u 95% slucajeva, sa radom u mestu svakodnevno barem 5 min (upravo zbog klime, dok cekam zenu ispred firme)
Board kaze 7.8 lit, digitron kaze skoro 8.4 lit, tj "promasio" je BC gotovo za 0.6 lit
Prikačeni fajlovi
Image467_resize.jpg
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Koliko troši?

Post od Saša »

Kol'ki televizor! :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bolje da ćutim. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

:rofl: Bolje
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Koliko dugo si vozio da bi prešao 800km po gradu?
Inače, prosena brzina je sasvim solidna, i odlična potrošnja za toliki auto
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Uroš S. napisao:...mislim da Multijet 1.3 moze 5.5. Kad stigne probacu ga i ja pa cu da ti kazem :D
Profesor stedljive voznje. :rofl: Mr. Prius :mrgreen: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

McGruja napisao:Koliko dugo si vozio da bi prešao 800km po gradu?
Inače, prosena brzina je sasvim solidna, i odlična potrošnja za toliki auto
Pise na displeju ukupno 26h voznje. Nismo nigde isli van, a svakog dana barem 2 puta idem do drugog kraja grada i nazad, nekad i cesce.
Za toliko tezak auto i skoro stalno sa klimom je dobra potrosnja. Ista kao limuzina automatik sa istim motorom u istim uslovima.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Day Walker napisao:U drugim temama se navodi kako ide odlicno itd..
Ja sam rekao sta sam imao za sve te 1.6 16 sto trose po 5l.. Kao i za novi i30.. Da svi trose tako malo, dizele niko ne bi ni kupovao.. ;)
:plusone:
djiuliju napisao:Ali daleko je to od prosecne potrosnje za ovaj motor, ona se vrti oko 8 litara, toliko mi stoji na bordu vec par meseci
To bi bila realna potrosnja za 1.6 atmosferac a kad se potera zustrije ide to i vise...
Opet sve zavisi sta ko podrazumeva pod zustrijom voznjom...meni je recimo Alfa znala da popije 8l kad se nagazi van autoputa ;)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Evo podataka zadnjih od mene:

Avg. speed: 44.05kmh
Max. speed: 109.8kmh

Relacija Zemun-NBGD-Zemun

Potrosnja od cepa do cepa: 7,1l na 100km
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori