Koliko troši?
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Re: Koliko troši?
Ja sam od JA do Crne Gore imao potrosnju od 6 litara, sa 1.6 16v, po bordu. Nas troje, stvari, klima, normalna voznja, bez da kilavim niti da se manijacim, znaci kako uvek vozim. Koliko bi moglo da se spusti da sam sam u kolima i bez klime, ne znam, pola litra bi moglo sigurno.
Ali daleko je to od prosecne potrosnje za ovaj motor, ona se vrti oko 8 litara, toliko mi stoji na bordu vec par meseci
Ali daleko je to od prosecne potrosnje za ovaj motor, ona se vrti oko 8 litara, toliko mi stoji na bordu vec par meseci
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Od Bga do CG sam pre 3 god sa Astrom imao prosek 6,5 -7 (ne mogu tacno da se setim) nas 4oro+ prtljag, i vozio sam sasvim normalno, i to je cini mi se najniza potrosnja koju sam ikada imao...
Uglavnom mi je na magistrali trosio 7, ali nikada nisam ni vozio kao penzos, pokusavajuci da ustedim litar ili 2 na toj relaciji.. Tako da mozda nisam reprezentativan...
Najbolje je da Stevi damo da meri potrosnju
Uglavnom mi je na magistrali trosio 7, ali nikada nisam ni vozio kao penzos, pokusavajuci da ustedim litar ili 2 na toj relaciji.. Tako da mozda nisam reprezentativan...
Najbolje je da Stevi damo da meri potrosnju

Brzine idu u H-a !!!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Mislim da moze, ako je meni s Nextom Fabija pre neko vece trosila 7.3 sa "malo" ostrijom voznjom po gradu, i po Banovom Brdu i Rakovici ne znam ni koji je to deo grada gde smo isli i gurkali se tu po NBG, pet putnika u kolima, znaci moglo je 6-6.5 da sam bio sam i normalno vozio, mislim da Multijet 1.3 moze 5.5. Kad stigne probacu ga i ja pa cu da ti kazemDay Walker napisao: Isto tako ubedjen sam da 1.3 cdti u gradu ne moze da trosi 5-5,5l kao sto je navedeno na mnogo mesta, a uskoro cu vam dati i rezultate iz prve ruke..

- Day Walker
Ujednacenom voznjom svi mogu da trose jako malo.
Ja na Pezou mogu da spustim na 3.9 (to je najnize za sta sam imao zivaca, jedan jedini put). U gradu mogu da se vozikam normalnom brzinom bez klime sa 5-5.5 litara. 1.3 mora da ide litar manje od njega pri istom nacinu voznje u gradu. Na magistrali teoretski ne moze da ima litar manje zbog menjaca i snage... Jaci dizeli mogu da se voze na 1400-1500 obrtaja bez da se bune.
Pritom, ja stvarno ne pazim na potrosnju. KOliko potrosi - potrosi i sta mu ja mogu, nikad ga necu gasiti dok npr cekam devojku da sidje (leti mi treba klima, zimi grejanje), ili da necu da stisnem gas zbog potrosnje... Najveca zabelezena u gradu mi je bila 7.7 sa klimom dok su radili Gazelu.
Ja na Pezou mogu da spustim na 3.9 (to je najnize za sta sam imao zivaca, jedan jedini put). U gradu mogu da se vozikam normalnom brzinom bez klime sa 5-5.5 litara. 1.3 mora da ide litar manje od njega pri istom nacinu voznje u gradu. Na magistrali teoretski ne moze da ima litar manje zbog menjaca i snage... Jaci dizeli mogu da se voze na 1400-1500 obrtaja bez da se bune.
Pritom, ja stvarno ne pazim na potrosnju. KOliko potrosi - potrosi i sta mu ja mogu, nikad ga necu gasiti dok npr cekam devojku da sidje (leti mi treba klima, zimi grejanje), ili da necu da stisnem gas zbog potrosnje... Najveca zabelezena u gradu mi je bila 7.7 sa klimom dok su radili Gazelu.
- Day Walker
A da... Sad sam se setio jedne bitne stavke... Inam start/stop.. Obrukacu se bez min 5l 

Brzine idu u H-a !!!

Gradska voznja 100% , nisam mrdnuo van, klima u 95% slucajeva, sa radom u mestu svakodnevno barem 5 min (upravo zbog klime, dok cekam zenu ispred firme)
Board kaze 7.8 lit, digitron kaze skoro 8.4 lit, tj "promasio" je BC gotovo za 0.6 lit
Board kaze 7.8 lit, digitron kaze skoro 8.4 lit, tj "promasio" je BC gotovo za 0.6 lit
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Koliko dugo si vozio da bi prešao 800km po gradu?
Inače, prosena brzina je sasvim solidna, i odlična potrošnja za toliki auto
Profesor stedljive voznje.Uroš S. napisao:...mislim da Multijet 1.3 moze 5.5. Kad stigne probacu ga i ja pa cu da ti kazem

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Pise na displeju ukupno 26h voznje. Nismo nigde isli van, a svakog dana barem 2 puta idem do drugog kraja grada i nazad, nekad i cesce.McGruja napisao:Koliko dugo si vozio da bi prešao 800km po gradu?
Za toliko tezak auto i skoro stalno sa klimom je dobra potrosnja. Ista kao limuzina automatik sa istim motorom u istim uslovima.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Day Walker napisao:U drugim temama se navodi kako ide odlicno itd..
Ja sam rekao sta sam imao za sve te 1.6 16 sto trose po 5l.. Kao i za novi i30.. Da svi trose tako malo, dizele niko ne bi ni kupovao..

To bi bila realna potrosnja za 1.6 atmosferac a kad se potera zustrije ide to i vise...djiuliju napisao:Ali daleko je to od prosecne potrosnje za ovaj motor, ona se vrti oko 8 litara, toliko mi stoji na bordu vec par meseci
Opet sve zavisi sta ko podrazumeva pod zustrijom voznjom...meni je recimo Alfa znala da popije 8l kad se nagazi van autoputa

Evo podataka zadnjih od mene:
Avg. speed: 44.05kmh
Max. speed: 109.8kmh
Relacija Zemun-NBGD-Zemun
Potrosnja od cepa do cepa: 7,1l na 100km
Avg. speed: 44.05kmh
Max. speed: 109.8kmh
Relacija Zemun-NBGD-Zemun
Potrosnja od cepa do cepa: 7,1l na 100km
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”