Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Beograd

Post od Saša »

Daleko je ovo od super. Ali živeti se mora, voziti takođe. :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ogi napisao:
Darko napisao:Dobro je da ljudi uopste imaju novac i da registruju vozilo. Cak i na rate, kad vidis da si skinu svaki mesec cek od 5000 din na ime registracije pa ti nije svejedno.
Ne bih rekao da je tako, barem u BG-u. Doduse zavisi u kakvom se okruzenju kreces. Stanovi se kupuju samo tako, novi automobili na sve strane pa i na forumu, ne bi se uopste reklo da se lose zivi. Narod se ne buni, znaci sve je super.
Ne gledaj mnogo druge, jel mozes ti da kupis nov auto i nov stan u keshu?

I u NS je proteklih 10 godina prodato na desetine hiljada novih stanova, pa ja se opet ne druzim ni sa kim ko moze da priusti stan, a da to nije od nekog prodatog nasledstva ili tako sto je sa zenom uzeo kredit pa ce da otplacuje neki golubarnik narednih Xy godina.

Ja sam uspeo da uzmem nov auto doduse na kredit 5 godina. I ne smatram to nekim uspehom, cak sta vise porazavajucom cinjenicom. Odrices se drugih stvari da bi vozio lep auto.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ogi, polazim od svojih kolega recimo. Znam i za bolje, ali ko ima i duplo više od mene ne kupuje nov auto kad poželi.
Posetite www.garaza.rs !
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nigde nisam spomenuo rec KES. Ni u Americi se ne kupuju kesom takve stvari. Samo kazem ono sto vidim. Koliko je novih vozila na forumu u poslednje vreme ? Na ulici takodje. Ogranicavam se na Beograd. Druzim se sa mladjim svetom, mladim bracnim parovima sa solidnim poslovima i kazem kako jeste.
Ti si Darko ako se ne varam uzeo 3 nova automobila.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Isto i kod mene. Vecina kolega je dobrog materijalnog stanja (cak vanprosecnog), ali isto svi registruju uglavnom na rate, za 2-3 godine samo je dvoje kupilo stan na kredit, uglavnom svi nekako skrpe za neki polovnjak (vecinom kredit) a niko nije kupio nov auto zadnjih par godina. Ne znam za nekog ko je kupio kola ili stan za kes, osim nekih koji su dobili nasledstvo pa prodali. Ja Ogi uopste ne vidjam toliko novih automobila, ali vidjam bas dosta polovnjaka starih 10-12 godina.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Gradi se dosta po periferiji. Stanovi u poludivljim, jos neregulisanim delovima grada za oko 800 - 900 eur idu prilicno dobro. To bi mogla biti prodaja imovine u unutrasnjosti, mada ne znam ni kome je prodaju.

Primer je Brace Jerkovica padina iznad okretnice 26ice. U poslednjih godinu dana je krenula gradnja bar 15 zgrada u delu, koji jos uvek nema regularnu infrastrukturu (prilaz, kanalizacija, vodovod...). Citava naselja nicu, a sve je to bas bazicna gradnja.

Ako zanemarimo sneg, period dva meseca pre Nove i do Bozica, nesnosne guzve u saobracaju u Bg bez obzira na cene goriva.

Ja najmanje prava imam da se bunim zbog priliva, vise je to tuzna cinjenica da se Srbija beogradizuje, nicu favele, potencijalna zarista armije nezadovoljnih, zlovoljnih mladih ljudi, koji ce od svojih roditelja naslediti samo neuslovne nekretnine I dugove umesto nekog lepog imanja u unutrasnjosti Srbije.
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Samo ti tako izgleda jer se kreces u takvim krugovima... Dok je nekom tvom prijatelju super, trojica sa manje srece/snalazljivosti su izgubili svoj vec los posao :)

Jedno je sigurno, bogatih ima i sve su bogatiji, luksuzne stvari se prodaju nenormalno. Gledam skoro cene kvadrata nove fensi "lux" gradnje na nbg/zemunu i nije mi dobro...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ogi napisao:Nigde nisam spomenuo rec KES. Ni u Americi se ne kupuju kesom takve stvari. Samo kazem ono sto vidim. Koliko je novih vozila na forumu u poslednje vreme ? Na ulici takodje. Ogranicavam se na Beograd. Druzim se sa mladjim svetom, mladim bracnim parovima sa solidnim poslovima i kazem kako jeste.
Ti si Darko ako se ne varam uzeo 3 nova automobila.
U NS je dosta stanova kupljeno ili je pod kirijom tako sto su dosli sa sela da studiraju ili rade, pa su prodali deo zemlje kod kuce ili im roditelji poljoprivrednici salju pare koliko mogu.

Sta podrazumevas pod solidnim poslom, odnosno kakvom platom? 400-500e?
Ja mislim da je plata od 50-60k dinara neto u srbiji za redovne poslove prava premija (ne racunam it, inzenjere i slicno)

Uzeli smo 2 auta, oba na otplatu (3 i 5 godina), beskamatno uz popuste i jedan bez pdv-a 20%. Odnosno bile su dobre prilike i ponude za kupovinu.
Ja sam vec vise puta pisao, da imam zenu i dete ne bih razmatrao ni kupovinu juga a ne novog megana.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Cene tih nekih lux zgrada su otišle na nivo 2007/8 kad je sve bilo preskupo, recimo 2-2,5 hiljade e/kvm okolina Arene, a sad čujem opet te cifre. Po meni nerealno, ne znam ko će to kupiti. Belvil se jedva prodao. Blok A je navodno rasprodat, osim poslovnog prostora. Ne znam šta se dešava sa West 65, to se nešto dugo gradi. Pa Sun City na tom istom potezu. U Mileve Marić se gradi još zgrada, kao nešto povoljnije, ovaj put obećavaju kvalitet. Sa cenama od najmanje 3 zvanične prosečne plate po kvadratu ne znam ko to može da priušti. O kreditima i kamatama da ne pričam. I mene muči ista muka, ne stajte.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Raspitivao sam se za A Blok letos. Tad su ostali samo dupleksi od 130-140 kvm.

Dosta kupuju ljudi koji rade u inostranstvu (tu računam i IT-ovce koji su samo fizički prisutni u Srbiji :) ).

Odavde već znam neke ljude koji su u pregovorima za BNV. Jedan je valjda i uplatio prvu ratu...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Darko, sta je redovan posao ? :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ovde je izgleda problem kad se ljudi zaduzuju da bi ziveli kvalitetnije (nekretnina, auto). Ne zivim ni ja u nekom boljem delu grada ali vidim da se po parkingu kote nova vozila (polovnjak ili nov nebitno) iako pojedini vec imaju jedno vozilo. Moj komsa moler uzeo novu z10 kad se prodavala, sad uzeo kangoo, mesec dana se brka u Dalmaciji, radi kucu na Telepu. Drugi, koji na divlje prodaje povrce/voce salje decu redovno na letovanje, cerka skoro kumovala na svadbi a zna se da tu ipak treba para. Na sednici svi kukaju kad su pare u pitanju a zive fino.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ogi napisao:Darko, sta je redovan posao ? :)
Tipa neki ekonomista, pravnik, komercijalista, predstavnik neke firme, radnik u marketingu, neki manji privatan posao, taxista, autoprevoznik.. i tako dalje..
Poslednja izmena od Darko u 10 Jan 2017, 15:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Njih tek ima buljuk, ali se svi vezuju za slicne poslove pa su i zarade manje. Ekonomisti se guraju po bankama, pravnici u advokaturu...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ogi napisao:Darko, sta je redovan posao ? :)
https://goo.gl/images/U1CQmJ
Poslednja izmena od Velja u 10 Jan 2017, 15:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori