HKS, jako dobar i izdržljiv auto sa ponekom manom kao svaki auto. Pitaj Nidžu , godinama ju je vozio. Što se tiče klapni, baš kao i BMW što je imao problem. Ili skidaj ili 300e za novu granu sa klapnama, toliko beše Nidža platio.
M32 nije razlog da se ne kupi 1.9 16v. Ja sam čak mišljenja da je to najbolja opcija za 159. Najjeftinije se održava, lako se pojačava na 180-190KS, a to što menjač zna da vrisne ne znači da će svakome to da se desi. Usisna grana se zameni ili zapuši, ja sam zamenio, i teraš.
Odličan, lep, izdašan opremom autić. Dostojan predstavnik segmenta, vizuelno verovatno najlepši, na testovima najbezbedniji u klasi među vršnjacima, mnogo se lepo vozi i nikako nije za izbegavanje. Ključno, kao i kod svakog polovnjaka, da se odabere dobar primerak.
Nije mi poznat problem sa letvom, tj. ne znam nikog da je imao taj problem. Bilo je crkavanja serva, pumpe, najčešći kvar je kvar posude za servo ulje u tom sistemu.
Sa druge strane, usis praktično svim iz uvoza je već crkao, u potencijalu ozbiljan problem ako se ne sanira, jer završava u najgorem scenariju zamenom turbine i otvaranjem motora. M32 onako, nit smrdi nit miriše, meni je crkao na Alfi, crkao na službenoj Astri H, generalno najslabija tačka automobila, ali srećom ne preskup da se sredi (ako se ne čeka posle prvih simptoma).