Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Re: Računari

Post od mrNitroSleeper »

660 je sasvim pristojna graficka i danas.
Ja bih verovatno uzeo 1060 3gb za 1080p i 720p.
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Spomenuo je Witcher 3, novi Assassin's Creed(koji meni izvlaci na 2/8 antialiasing oko 50fps) i GTA 5, koji takodje meni jedva izvlaci max na 50fps i koji u trenutcima trazi oko 5GB Vrama.
Sve te igre traze mnogo Vram-a, dakle mora da uzme sa 4GB. Posto nema nista ispod 150e sa 4GB, ja sam mu izneo preporuke, na njemu je da odluci.
Dakle, ako zeli da igra naslove od pre 4 i vise godina, moze i ona 750ti da mu prodje, ali je tu bukvalno bacio pare niz vodu.
Sa 1050 Ti samo odlaze trosenje jos vecih para.
Sa 210-240e (470/480) moze da se igra neredne 2 godine.

Neko kada vidi GTA 5, tesko da ce uzeti San Andreas da igra, osim ako je vec fan.

Habijer, bas sam sada hteo da napisem da treba da sacekas i skupis jos love za graficku, pa s obzirom da nisi 10 godina pikao igre, mozda si se istripovao iz dosade da ti se igraju, te te mozda prodje i ne kupis nista, ustedis svu lovu :D A onda ti kazes nesto slicno :)

Onda u tom slucaju kupi 1050 Ti od Fante za 175e, klokuj je koliko moze i to ti je to.

http://digitalscout.kpizlog.rs/search.p ... Tra%C5%BEi

Nitro, bacas performanse 1060 sa 3GB. Nije dovoljno memorije da pusti GTA 5 na maksimalno, a ima kapaciteta za to, dovoljno je jaka.
Zato je ta kartica sa 6GB jako dobra kupovina za oko 300e neka jaca.
3GB vredi tih 40-50 eura razlike.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:

Post od mrNitroSleeper »

Imam ja vec 1060 6gb, cekao sam je do septembra jer ih nije bilo, dok je 3gb bilo koliko hoces.
AA na max mi nije toliko bitna stavka, zato kazem da bih uzeo 3gb. Naravno ne bih je upario sa novim i5 i jacim, ali za neku stariju konfiguraciju je dovoljna.
Covek je napisao "do high" :D
Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Dosta testova je na netu izmedju 1060 3gb vs 6gb i npr da u gta v je razlika svega par frejmova.

Sent from my SM-N9005
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

AA se ne izvrsava u memoriji, to je procesorska obrada, to zavisi iskljucivo od GPU-a, a u rame idu teksture, da li ces videti 50 ili 100m ispred sebe, da li ces imati 3 zbuna na 10m ili ces ici kroz Witcher kao kroz amazonsku prasumu, da li ces moci u GTA 5 ili Witcheru da stavis 10 ljudi na ulicu ili ces imati normalnu populaciju od 100 ljudi u naseljenim krajevima...U sustini, igra dobije totalno drugaciju dimenziju.
Jako si pametno odradio to cekanje, bas bi se zajebao sa tom od 3GB, jer bi imao karticu koja ti na high radi na 100fps, a na very high ili ultra bi ti takodje radila na preko 60fps-a, ali ne moze zbog nedostatka memorije :)

sebekkg, to je nemoguce, jer meni puni 4GB GTA 5, ispod 3GB se ne spusta.

Mada, oni verovatno prilagode podesavanja tako da obe kartice mogu da rade.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Gledao sam pre par dana techdeals kanal na yt, pogledaj. Cak je i njegov zakljucak takav bio.

Sent from my SM-N9005
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Evo ti test gde se jasno vidi pad kada nestane rama, da zabode na sekund kada prazni rame, posto nema dovoljno...a imaj na umu da ovde pricamo o 240 u odnosu na 280e:
https://www.youtube.com/watch?v=y1RWItff0eQ
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:

Post od mrNitroSleeper »

Pricaju da taj "metar" u gta nije bas tacan, tj. graficka ima tipa 3gb, gta pokazuje 4gb iskoriscenja, a radi najnormalnije :zbunjen:
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja merim MSI Afterburnerom, ne gledam ono sto GTA govori u podesavanjima da se koristi.

Bas cu da snimim koliko par igara trosi, nije mi instaliran GTA trenutno nazalost.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Meni pola ovih grafičkih ne može da stane u kućište :D

Šta mislite o http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=259

210 eura.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Bas je ova grafika za tebe. Ako se ne varam da imaju i 6bg verziju ali ne drzi me za rec. Inace sasvim dobro radi tj nema problema sa hladjenjem. Koje ti je kuciste?

Sent from my SM-N9005
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

CM Silencio 352. Zezam se, može do 352mm grafička, al mi nekako gužva unutra.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Lepo kuciste. Mozes sta hoces, ali ja bih generalno i stavio ovu malu ali opet izvadio hdd cage da bi imao bolji protok vazduha.

Sent from my SM-N9005
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Bacene pare.
RX480 za 30e vise je jede za dorucak.

Rise Of The Tomb Raider ce ti bukvalno izbrisati Ultra podesavanja, dakle nece ti u podesavanjima ni biti ta opcija, kao da je Very High najjaca, a realno ces morati da igras na High.

Sto se tice predjasnje diskusije, evo kako apsolutno nezahtevni Far Cry, star godinu dana, zasnovan na igri i grafici od pre vise od 2 godine, trosi memoriju(GTA 5 bukvalno trosi 30% vise):

Slika

E, nasao sam super primer onoga sto sam pricao.
Evo na ovom videu se vidi koliko memorije GTA zaista zahteva(druga stavka) i to na podesavanjima koja su 80-100fps-a, dakle ima mnogo mesta za poboljsanje grafike, sto znaci zahtevnost jos vise Vrama.

http://everything.plus/GTA_5_RX_470_4GB ... vdXo.video

Ti bi na 3GB morao jos da smanjis podesavanja i dobijas igru na sranje podesavanjima koja radi na bespoentnih 120fps-a, zato sto nemas dovoljno graficke memorije da pustis jace, jer bi ti tada bukvalno zabadalo na svakih 5s.
Dodatno, zaobidji te graficke sa losim hladjenjem, neces moci ni trunku da ih klokujes, pa si onda tek bacio pare.

Evo i GTX 960, dakle dosta slabija od 1060 i sa slabijim podesavanjima koliko trosi memorije u par igara:

Slika
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Zna li neko mozda sta bi ovo moglo da bude? Kabl, ekran, graficka ili nesto cetvrto? U pitanju je hp 630. Mogu da nadjem bilo sta od ovoga polovno, ali je problem sto ne znam koji deo da trazim.
Slika
Сад му није ништа...
Odgovori