Alfa Romeo Giulia
Re: Alfa Romeo Giulia
Darko jeste u pravu,prve verzije 166 JTD sa 2.4 od 136 konja su kostale 31 hiljadu eura,ali to je period krajem 20. veka,te treba racunati da je inflacija ucinila svoje,a tadasnjih 31000 je sadasnjih 40000 eura.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Jbg nemam podatke.
Imao sam alfu 166 i u njenim papiri mi se cini da pisala neka fakturna cena 29k eura (doduse bio je 2.0ts 150ks bez mnogo opreme), mozda je bila i neka akcija.
Inace alfa 166 se prodavala do 2006 godina pa je duboko zalazila sa cenom u eru eura.
Imao sam alfu 166 i u njenim papiri mi se cini da pisala neka fakturna cena 29k eura (doduse bio je 2.0ts 150ks bez mnogo opreme), mozda je bila i neka akcija.
Inace alfa 166 se prodavala do 2006 godina pa je duboko zalazila sa cenom u eru eura.
Ima ADAC podatke iz 2002. 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
A jes bio dobar auto majku mu. Unutra skroz u nekom maseratijevskom fazonu 
@milose eto skoro se poklapa adacova cena sa fakturom prvog vlasnika moje bivse 166 iz italije.

@milose eto skoro se poklapa adacova cena sa fakturom prvog vlasnika moje bivse 166 iz italije.
Jeste samo je tad bila niza inflacija pa tadasnjih 30 vrede sadasnjih 35 ipo hiljada eura 
Cenovnik 156 iz 2002 godine recimo
zanimljivo je da je tadasnji najjaci model kostao ispod 50 hiljada za razliku od sadasnje DJulije QV pocinje od 80 hiljada ako se ne varam ?
A evo cenovnika 166

Cenovnik 156 iz 2002 godine recimo
zanimljivo je da je tadasnji najjaci model kostao ispod 50 hiljada za razliku od sadasnje DJulije QV pocinje od 80 hiljada ako se ne varam ?
A evo cenovnika 166
Treba imati u vidu da tamo imaju jake cene za njihova kola, valjda zbog kredita ili sl. Sećam se da je 2009e Punto Classic na italijanskom sajtu koštao oko 13k € , što je bilo za 4 skuplje nego kod nas.
A i FWD kola je dosta jeftinije praviti, a ako bas direktno uporedimo i dodamo inflaciju, ovo je mozda i skuplje od Giulie 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Milos napisao:
Opet ih BMW oprao na stazi. Dzabe izgleda 60hp vise ili cak do 150nm vise kad se vidi ko je najizbalansiraniji i najbolje vozi. Sta ce tek da im radi sledeca generacija sa 500hp??? I posle kazu ono vreme na ringu postignuto obicnom nenatrimovanoj verziji sa obicnim a ne poluslikovima. Jadan italijanski marketing za malu decu...
Tako je, sad vidim moze do 98k.Milos napisao:animljivo je da je tadasnji najjaci model kostao ispod 50 hiljada za razliku od sadasnje DJulije QV pocinje od 80 hiljada ako se ne varam ?
Kreće od 69.000, a i na tu cenu verovatno može neki popust ili neka oprema...E sad, kako ne staviti keramičke kočnice i još po nešto...u principu, 82k za lepo spakovan primerak
Meni je It konfigurator izbacio 80 pocetnu.
Poredimo sa cenama u Italiji.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Trebalo bi da se pogleda kod dilera, ne na sajtu proizvođača
https://www.autoscout24.com/offers/alfa ... ?cldtidx=5
https://www.autoscout24.com/offers/alfa ... ?cldtidx=5
mwst je bio tada u DE 16% , sad je 19%, ali generalno su avti poskupeli, ponekad i preko svih granica, a polovni nikad jeftiniji pa ti vidi sad.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
He, he, kakva eksplozija hejta...Ima u istom časopisu test gde je Mercedes najbrži na istoj stazi, a Alfa najbolja u celini kao sportski automobil što je najbitnija kategorija jer podrazumeva sve bitne dinamičke kategorije, dok je BMW najgori. Skeniraću sutra, pa ću postaviti sutra.ROCK napisao:Milos napisao:
Opet ih BMW oprao na stazi. Dzabe izgleda 60hp vise ili cak do 150nm vise kad se vidi ko je najizbalansiraniji i najbolje vozi. Sta ce tek da im radi sledeca generacija sa 500hp??? I posle kazu ono vreme na ringu postignuto obicnom nenatrimovanoj verziji sa obicnim a ne poluslikovima. Jadan italijanski marketing za malu decu...