Zanimljivi oglasi
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Zanimljivi oglasi
Ma nema problema, vozice se Youngtimeri/Oldtimeri ili americki auti.
Amerikanci su po mnogo pitanja diskutabilni, ali auti........to moze.
Amerikanci su po mnogo pitanja diskutabilni, ali auti........to moze.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Jel može da se dobije zelena umweltplaketta za takve automobile?
I Ameri su uglavnom TB... bar ovi što dolaze u Evropu.
I Ameri su uglavnom TB... bar ovi što dolaze u Evropu.
- kragujevac
Svi benzinci sa katalizatorom u D imaju zelenu (4) plaketu. Samo ako nemaju katalizator onda ne mogu da je dobiju ali s obzirom da su takvi auti vec 30+ stari vec imaju status oldtimera sa "H" registracijom.
Cak i da se desi da neki auto i nema zelenu plaketu ni to nije ne znam kakav problem, posto to niko zivi ne kontrolise. Ja sam vozio svoj E39 po MInhenu vazdan bez plakete posto mi je bila ogavno ruzna i nisam hteo da je zalepim, tek kad mi je zamenjeno vetrobansko staklo Bmw mi je zalepio plaketu i to bez pitanja, pa me sad mrzi da je grebem sa stakla.
Cak i da se desi da neki auto i nema zelenu plaketu ni to nije ne znam kakav problem, posto to niko zivi ne kontrolise. Ja sam vozio svoj E39 po MInhenu vazdan bez plakete posto mi je bila ogavno ruzna i nisam hteo da je zalepim, tek kad mi je zamenjeno vetrobansko staklo Bmw mi je zalepio plaketu i to bez pitanja, pa me sad mrzi da je grebem sa stakla.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
To sam primetio jer sam godinama vozio bez plakete, misleći da strancima nije potrebna 
Skoro sam je uzeo.

Skoro sam je uzeo.
- kragujevac
Ma ima još veoma puno automobila koji voze bez plakete, ja lično još nisam čuo da je neko zbog toga dobio kaznu.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Želim ti da što duže ostaneš pri tim stanovištu jer će to, između ostalog, značiti i da si bogat čovek jer će atmosferski motori ostati kao slatkiš i igračka za one imućnije. Znaju oni šta je dobro 

To ima smisla kad su neki (super)sportski automobili u pitanju. Za normalne svakodnevne automobile, turbo benzinci su superiorniji u svakom pogledu, ok i dalje sam skeptican oko 1.0 trocilindrasa al i to ce vremenom biti dobro.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Vozio sam C max novog s tim 1.0 motorom...lepo vuče i ne osećaju se vibracije.
- kragujevac
Verujem ja da su svi ti Quad-Variable-Turbo-CGI-Kompressor-Magermix motori od 0.8 do 1.2L ispitani i da oni mogu da povuku auto od 1,5-2 tone bez problema. Jedino sto ce im vek trajanja biti daleko ispod atmosferskih motora, sto proizvodjacima ide na ruku. Malo koji od danasnjih gore pomenutih motora ce stici do statusa oldtimera. To je valjda danas "state of the art". Ali, kao i uvek, svaka roba ima svoje kupce i puno tih kupaca voze auto 4-5 godina i prodaju ga dalje, tako da oni najverovatnije nece imati nikakve probleme.
A za kupovinu "starijih" i "starih" atmosferaca i ne treba neka ogavno velika kolicina para. Nisu bas prejeftini i na svakom cosku, ali cene za sada nisu problematicne. Ima ih u D jos dovoljno, a ima i puno firmi koje su se specijalizovale za uvozenje iz USA i Kanade.
Moj klinac (16godina) j vec sad odusevljen sa Chevrolet Impalom, a polaze vozacki tek krajem ove godine.
A za kupovinu "starijih" i "starih" atmosferaca i ne treba neka ogavno velika kolicina para. Nisu bas prejeftini i na svakom cosku, ali cene za sada nisu problematicne. Ima ih u D jos dovoljno, a ima i puno firmi koje su se specijalizovale za uvozenje iz USA i Kanade.
Moj klinac (16godina) j vec sad odusevljen sa Chevrolet Impalom, a polaze vozacki tek krajem ove godine.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
pa evo ova seat ateca tri cilindara 1.0 tsi 115 ks vuče kao kia 1.6crdi 128 ks. Dobre su to sprave, samo što bih ja išao na 1.4 tsi 150 ks.
šta bi sa džegom, sugradjanine?
šta bi sa džegom, sugradjanine?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- kragujevac
Nista jos, pojavio se pre tri dana jedan na severu D:
http://tinyurl.com/gnfg953
Jos nema slika, od opreme ima SVE sto sam zamislio, ali je covek kad je auto kupljen naknadno ugradio jaguarovu macku na haubu, a to na tom autu izgleda apsolutno uzaaaaaaasno. Cekam slike pa cu da vidim sta cu da radim. Nova hauba sa farbanjem je 1600€, pa je to malo glupo. Videcemo.
http://tinyurl.com/gnfg953
Jos nema slika, od opreme ima SVE sto sam zamislio, ali je covek kad je auto kupljen naknadno ugradio jaguarovu macku na haubu, a to na tom autu izgleda apsolutno uzaaaaaaasno. Cekam slike pa cu da vidim sta cu da radim. Nova hauba sa farbanjem je 1600€, pa je to malo glupo. Videcemo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Koja će da pravi benzince bez svećica.Velja napisao:Uzdamo se u Mazdu...
Prava stvar. Da izbace ono sranje od bobina.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Za nas sa jeftinijim ulaznicama ostaju gt86 i slicni.starac vujadin napisao:Želim ti da što duže ostaneš pri tim stanovištu jer će to, između ostalog, značiti i da si bogat čovek jer će atmosferski motori ostati kao slatkiš i igračka za one imućnije. Znaju oni šta je dobro
Sent from my LG-H440n using Tapatalk