Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od Saša »

A što uzimate žetone kad Ehrle recimo prima i novčanice, i to na svakom mestu za pranje? Za 200 din baš lepo operem auto. :)

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Isti djavo. 100 din je za 180 ili 200 sekundi, u zavisnosti od praonice.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Saša napisao:A što uzimate žetone kad Ehrle recimo prima i novčanice, i to na svakom mestu za pranje? Za 200 din baš lepo operem auto. :)

TT
Operes ili zaperes? :-D

Ja sa dva zetona tj. 200 dinara ne mogu uraditi nista sto mi je vredno odlaska u perionicu. Felne, blatobrani, patosnice, pranje pragova sa otvorenim vratima... Ode vreme. Ako sve to nisam uradio, nisam ni oprao kola.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Operem baš lepo. Ali - ja auto perem 4 do 5 puta mesečno, tako da nikad ili vrlo retko dođem totalno usvinjen ili sa spečenim blatom, pa nema problema. 200 din na Ehrleu je 6 minuta i 30 ili 40 sekundi, sasvim dovoljno za auto veličine Punta. Pošto ga redovno prebrišem posle pranja, idem samo sa dva programa - pranje prahom i na kraju ispiranje čistom vodom, preskačem vosak i ostale gluposti. :)

I da, auto ne perem nikad mlazom i sa otvorenim vratima da ne smočim sedišta, već sve to lepo kasnije prebrišem krpom sa puno ispiranja na slavini.

TT
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Meni su žetoni praktičniji, uzmem 4-5 komada i operem kako operem za toliko. Kad stavljam pare, ne smem ni da računam koliko sam ubacio, samo dodajem dok ne budem zadovoljan rezultatom :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pare su za mene praktičnije. Zafali ti malo recimo da ispereš neki deo, ubaciš 20-30 din ili koliko već imaš sitno i završiš, a ovako potrošiš bez veze 100 din. Često operem i za manje ako je auto samo blago prašnjav. Kod mene je pranje mali ritual, 6 i kusur minuta provedem sa pištoljem, a onda još sat vremena sa krpom, ali se zato posle toga sve sija kao pasje... :D Komšije se stalno čude kako je uvek takav, njihovi ni prići. :)

TT
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Saša napisao:I da, auto ne perem nikad mlazom i sa otvorenim vratima da ne smočim sedišta, već sve to lepo kasnije prebrišem krpom sa puno ispiranja na slavini.
Ne pokvasi se nista ako pusku uspravis. I meni je to bilo "ono..." kada sam video da ljudi tako peru, ali kada sam se ustosio, nema problema. Ja ne brisem kola posle samousluzne, odmah teram dalje. Kada idem u stari kraj, onda po 3-4 sata perem rucno, sredjujem enterijer, ponekad i ispod haube. Samousluzna mi je tu samo da ne budem najgori.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@Sasa
I ja Polo operem sa 2 zetona bez problema, ali trojku nema trika.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa da, mali auto, lakše se obigra nego veliki. :)

TT
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Konačno sprao so sa auta, ceo je bio beo. Dobro mu je prijala ona vrela voda na početku da mu odledi cevčice za pranje šoferke. Bila je samo voda, a juče sam sipao -20 tečnost, ali džaba kad od posude do prskalice ostala voda i smrzla. Sad je probilo posle pranja.

Slika

Posle 2 minuta vožnje do kuće:

Slika

Slika

Slika
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sipaš preko leta običnu vodu ili ostala letnja tečnost?

TT
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Preko leta mi je obična voda, dodam malo sudomila ili šampona, šta god :mrgreen: Tako već 10 godina :)
Sad pre ovih minusa sam loše izmiksovao. Tečnost je -20, a sipao sam više od pola vode.
Sad je okej, probao sam malopre.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ja izbegavam vodu gde god mogu jer u njoj ima kamenca a i korozivna je pa ne prija pumpi koja je gura napolje kroz mlaznice. Ovde kod nas je bar ta letnja tečnost za stakla jeftina, ako ništa drugo.

TT
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Jel bio neko na onoj samousluznoj prekoputa vmc cerak? Videh danas u prolazu da pise na onom najdaljem boxu podno pranje, sta im je to?
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

Trebalo bi da opere patos od dole. Bar sam to video u Americi.
Slika
Odgovori