Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Ratna tehnika

Post od Scuderia »

Nemam ja nista protiv toga, samo smatram da im to uopste ne doprinosi nikakvoj slobodi i pravima, nego za cilj ima nesto drugo i ko zna kome to odgovara. Verujem da ni razumni homoseksualci ne posecuju takve gluposti.

Inace ako postoji potencijalna opasnost koja iziskuje brdo policije i ogroman trosak obezbedjenja (uz opet potencijalno krvoprolice), onda valjda i po zakonu sme da se odlozi/zabrani?

Svakako mislim da je ovo provokacija i da ljudi koji to i organizuju znaju da nikakve koristi nece izvuci na racun cilja koji promovisu, valjda je jasno da budali koja smatra da je fizicko nasrtanje na osobu drugacijeg razmisljanja/stanja normalna stvar, nikakva parada ispred njegove kuce nece to promeniti, stavise izazvace jos gori efekat.

Iskreno cini mi se da sam se mozda pogubio u pravnim terminima i vec presao na licni utisak o efektu parade ovog tipa, svakako nema smisla siriti pricu, iz ovog uvek ispadne neki ban/lock. Nemam nista protiv njih i uopste nisam u tom ''ubij/zakolji'' fazonu, samo smatram da im zabrana vise pomaze nego odmaze.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Da se vratimo na temu:

http://www.kurir.rs/region/hrvatska/ame ... ak-2657083

Interesantno kako su za Kurir medvedje usluge kad Hrvatska treba da plati nekakav remont.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nisam za nikakvo nametanje niti kojekakvo kopiranje demokratije iz drugih drzava. Ali zabrana nikad nije nista dobro donjela. To mislim da je ocigledno kroz istoriju.
Zabrane nisu dobre, uglavnom su negativne, ali ponekad su pozitivne...sam ne kao postupak, već kao deo procesa koji treba da smiri i očuva društvo i za to ima dosta istorijskih primera. Recimo Tjenanmen...hteo je Zapad tada da promeni režim u Kini i da nametne uređenje i vrednosti koje njima ne odgovara, tj ne odgovara na tadašnjem nivou društvenog razvoja...jednog dana možda, ali tada i sada ne. Kinezi su to nimalo nežno isekli, ali sada se vidi da je to bilo pozitivno za njih. Da im je tada bila "uterana demokratija" sada bi bili u haosu. Oni imaju svoj način i sistem kao razvijaju društvo i državu i to treba poštovati, uzmati od njih ono što valja, a oni uzimaju od zapadne civilizacije ono što njima odgovara i tako se menjaju.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Nemoj pogrešno da me shvatiš al ozbiljno ti predlažem da prelistas Ustav. Tj to bi trebalo svakom da stoji na veš mašini u kupatilu. :-)

Sad da ti objašnjavam zašto nisi u pravu ne znam odakle da počnem.

To što im preti opasnost nije njihov problem nego problem države koja je sama sebi propisala da je DUŽNA da omogući građanima da ostvare svoja prava i garantovane slobode i onda taksativno (nabrajanjem, ne uopstenim terminima) navodi koja su to prava i slobode. Znaci država je nesposobna što jedan hoće da bije drugog bez razloga. To ne može da bude razlog zabrane. A ne rešava se sa pet hiljada policajaca nego sistemski.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Uroš S. napisao: O tome baš sad razmišljam. Totalno odsustvo svesti i ideje pravne države, ustavnosti, vladavine prava i zakona. Što kažeš posebno kod mladih što je baš žalosno. Možda imam iskrivljenu percepciju jer sam pravnik i pojmovi i instituti su mi mnogo bliži i jasniji nego laiku, ali ipak mi se cini da svako mora da ih zna. Bar ja sam u skoli imao Ustavno i prava građana. Već bar deset godina postoji taj predmet.
Garantujem da 30% studenata ne bi znalo da da preciznu definiciju ustava, a jos manje da ga razume. O ostalim temama ne treba ni pricati.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Odakle tolika rasprava o ljudskim pravima i demokratiji u Rusiji, ovde?
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

A jel mogu meni ove demokrate ovde sto nam sole pamet da objasne kako to da amerikancima smeta stepen ljudckih prava u rusiji i siriji na primer, a ne smeta im to isto, (ne isto nego 100x gore) u saudi arabiji, kataru, jordanu, uae...

ako to budu uspeli onda cu da prihvatim tu americku demokratiju kao takvu !?
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Dok god im takve zemlje kupuju oruzje u milijardama dolara dotle ih i ne interesuju ljudska prava u istim zemljama.
Slika
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Velja napisao:Ponoviću, demokratija je opijum za narod.

da se vratimo na temu

RS i Srbija preuzele teslićku firmu za proizvodnju naoružanja i vojne opreme

https://www.cafe.ba/vijesti/245543_RS-i ... preme.html
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

kvcali napisao:A jel mogu meni ove demokrate ovde sto nam sole pamet da objasne kako to da amerikancima smeta stepen ljudckih prava u rusiji i siriji na primer, a ne smeta im to isto, (ne isto nego 100x gore) u saudi arabiji, kataru, jordanu, uae...

A posto mislis da ti neko soli pamet, koje uredjenje prihvatas, ako ne demokratsko?

Niko ovde ne prica da je Amerika, super, idealna zemlja, cak naprotiv ima toliko nedostataka da nikada ne bi pozeleo da zivim tamo.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

kvcali napisao:A jel mogu meni ove demokrate ovde sto nam sole pamet da objasne kako to da amerikancima smeta stepen ljudckih prava u rusiji i siriji na primer, a ne smeta im to isto, (ne isto nego 100x gore) u saudi arabiji, kataru, jordanu, uae...

Izvinjavam se onako unapred sto imam pravo da napisem sta mislim :)
Kad vidim ovakve komentare poput tvog, razmisljam, nije ni TITO toliko los bio......

Zasto mislis da je Amerika uzor demokratskim zemljama?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Velja napisao:Ponoviću, demokratija je opijum za narod.
Tako je Veliki Wođo. :cool!:
HKS napisao:Da se vratimo na temu:

http://www.kurir.rs/region/hrvatska/ame ... ak-2657083

Interesantno kako su za Kurir medvedje usluge kad Hrvatska treba da plati nekakav remont.
Kad su oni u pitanju to se tako kaže. Kad smo mi, onda se to zove "poklon: :kezo:
BAJKER napisao:Dok god im takve zemlje kupuju oruzje u milijardama dolara dotle ih i ne interesuju ljudska prava u istim zemljama.
Što u milijardama? Jučerašnji primer UK govori da je i 100-ak mil. dovoljno. :mrgreen:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

nisam mislio bukvalno da sole pamet nego me nervira to ljudska prava, gejevi i slicno pa zato kazem, a sad da odgovorim

za narode ko sto su ruski i naravno srpski, bar trenutno kakav je stepen socioloskog stanja uredjenje treba da bude bas takvo kako sto je trenutno u rusiji, takav smo narod mora neki vid autokratije da postoji, jbg. mi smo najbolje napredovali u takvim sistemima, kad kazem napredovali mislim da smo imali kakav takav sistem, i neko uredjenje, znala su se neka pravila, dakle sistem je postojao i u kraljevini, i tada je bila ta vrsta diktature da preciziram i u titovom socijalizmu, dolaskom te demokratije nastao je opsti haos, sistem je rastocen, niti ga ima niti mu se nazire buducnost, nazalost.

ja nesto odgovorih, vi meni ne rusija ne demokratska, arabija da !?

za ameriku kao uzor, pa oni to sami navode i hvale se time...i pokusavaju da je uvedu svugde po svaku cenu.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Pretci ti se u grobu prevrcu, zbog tog sto pristajes da budes rob i sluga.
Odgovori