Jedna je,kad ih ima više izgleda ovako nekako:
Kao što Nidža reče,ako možeš nađi negde ispravnu pa montiraj a pre toga probaj sa svećicama ako u međuvemenu već ne odeš do majstora.
Meni na Klići kad je otišla bobina, nemirno je radio i na leru i trzao non stop. Nekad manje, nekad više. Zamenjeni i kablovi i bobina zajedno, čini mi se da to kod njega ide u kompletu. Možda grešim. Svećice nisu menjane otkad je kupljen auto, pre 4 i po godine. Prešao oko 17000 za to vreme. Samo kontrolisane.
Ja imam slican problem na meganu u blazoj formi. Kao da je motor alergican na hladnocu
Kad je motor potpuno hladan i kad je napolju hladno hoce malo da secka u nekom opsegu 2000-2500rpm. Slicno kao kod tebe.
Kako se motor zagreva u voznji polako se smanjuje, i kad dostigne radnu temperaturu to potpuno nestane i sve je savrseno.
Sve me nesto mrzi da ostavljam auto u servisu na dan dva..
Posto je upalio check, znaci da je greska zapisana. Prvo se ocita greska, pa se onda vrsi dalja dijagnostika. Uz pomoc pretpostavki, mozes da promenis gomilu delova da bi resio problem.
shandu90 napisao:Meni na plinu trese nenormalno, danas sam ispizdeo posto se na semaforu gasio stalno.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Da nisu dizne, posto vozis na plin?
@botr Check se upalio samo jednom na mozda 3-4 sekunde je blinkao i vise ne. To je bilo kada sam u petoj sa 60km/h stisao pun gas na blagom penjanju. Fiestin on board self test mi ne izbacuje ni jednu gresku (dtc none). Spomenucu to, pa nek ga kace na dijagnostiku.
Poslednja izmena od H4wkeye u 29 Jan 2017, 23:09, izmenjeno 2 puta ukupno.
Dizne sam menjao na corsi pre 2 meseca (bar mislim da je zamenio ) a tad je i servis plina odradjen. Prosle nedelje je i standardni servis odradjen. Ceka me rega, gume, staklo ove godine ne i to je to za sad
Dobar si. Ja moram da sredim krilo (da se ispravi i ofarba ali nije prioritet). Onda da pogledam anlaser da li zeza (zbog paljenja) i sad ovo sto stuca. I registracija u junu, veselo. Da odemo do Vucka, trazimo neke pare da nam udeli malo
Da, na benzin nemam primjedbe. Sigurno ga nije podesio kako treba jer nekad zna i da ga ucitava tj. da ponovo treperi iako je vec na plinu (dok stojim na semaforu). Malo sam mu i ja pokazao zube teranjem u crveno pa je odgovorio mirisom mozda me i bojkotuje jer sam na molu sipao a inace sipam na omv.
Ako nije neki kvar, onda je 100% nepravilno podešen plinski kompjuter. Čas posla da se podesi ponovo (onaj koji ga je ugradio i podesio bi trebalo da ima i snimljenu zadnju konfiguraciju ali i da očita razlike koje mu pokazuju nepravilno podešenu plinsku mapu rada).
Pa nosicu ga jer mi se ovo prvi put desilo a 4g ga imam. Znas kad mi se triput gasio na semaforu, cica neka pored gleda sa gadjenjem pa sam morao bucka malo da ukorim.