TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Delija »

ftj napisao:Nisi ga bio lepo podesio, preko
hdmia uvek ide i zvuk.
Ne ide na (bas) matorim grafickim kartama.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

hdmi kad je izasao prvi put je to podrzavao i to mu je bila glavna prednost u odnosu na dvi. sad da li je bilo nekih izroda od grafickih karti jbg.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Bilo je, sve do ATI HD 4850 recimo.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

ftj napisao:
klisko napisao:
markoue napisao:Jel ima neko iskustva sa FOX televizorima? ... pa ako se neko susretao sa ovom markom nek napise da li je za izbegavanje
Imam ja jedan u kući, definitivno jeste za izbegavanje.
Pritom u emeceti ima vox(to je skoro ko fox) 32" isto hd redi za 19k.
Kupovao sam i Vox i Fox. Kupljeni jer su bili jeftini 18-19.000din . I ne vrede te pare i ne preporucujem ih nikome.
Dodati malo love i kupiti kršten LG ili Samsung (zavisi koji model je na akciji) .
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Zbog čega konkretno treba izbegavati Fox?

t
Korisnikov avatar
AleksaM
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2015, 00:06
Garaža: VW Golf 6 1.4TSI

Post od AleksaM »

Ja sam pre 2 godine kupio Fox 39" Android za svoju sobu. Tada je kostao 38999RSD.
TV je manje više ok međutim od mana ima:
1. Kada ga uključiš, prvo startuje taj Android koji se boot-uje jedno 45sekundi, naravno odmah idem sa Source i menjam na TV sto mi je iskreno cimanje, ali ajde prešlo mi je u naviku.
2. Daljinski je debilnog rasporeda apsolutno svih dugmića i naravno prejeftinog kvaliteta.
3. Naravno i najveća mana iako je FULLHD tačno se vidi da nekako ima manjak pixela. Posebno u poređenju sa Samsungom Serijom 6 koji sam kupio 1.5-2god pre Foxa.

Tako da moj ti je savet da ga zaobiđeš jer ja sam brzo zažalio što sam prvo išao na tu, nazovi njihovu, "SMART" varijantu umesto da sam kupio Samsung/Lg od 40"...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:hdmi kad je izasao prvi put je to podrzavao i to mu je bila glavna prednost u odnosu na dvi. sad da li je bilo nekih izroda od grafickih karti jbg.
Mlad si :)

Nisu nikakvi "izrodi", vec je tek ATI od 4850-tke (a kasnije i cele 4xx0 serije - 2008. godine) podrzao i multichannel LPCM (bez podrske za Dolby TrueHD i DTS-HD MA). nVidia jos kasnije.

Malo istorije:
https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

markoue napisao:Jel ima neko iskustva sa FOX televizorima? Konkretno sam video jedan model, u nizem cenovnom rangu (oko 30 000), pa ako se neko susretao sa ovom markom nek napise da li je za izbegavanje ili moze nesto bolje da se nadje za ove pare.

http://www.winwin.rs/televizor-tv-32-sm ... 86301.html
Ja sam uzeo dva Fox televizora, bio je neki popust, pa sam za spavacu uzeo 40 inca za 27k, a babi 32 sad se ne secam tacno ali je bio 18-19k. Ovaj prvi i ne koristim mnogo tek ponekad ujutru ili uvece, dok se drugi uopste ne gasi. Prilicno sam zadovoljan kako rade. Nisu bas poslednja rec tehnike i materijali jesu nesto losiji. Da sviraju i 3 godine koliko im je garancija za te pare se isplate.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

Hvala svima. Ne koristim tv cesto, a ovaj mogu da uzmem na rate bez kamate u winwin-u. Valjda ce posluziti svrsi. :)
Сад му није ништа...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Mozda samo da izbegnes taj smart.
markoue
Reactions:

Post od markoue »

Sto da izbegnem? Mislio sam uglavnom da ga koristim za yt i filmove online :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Mislio je da uzmes TV bez Smart funkcije . Em ne radi baš glatko, em nervira, a ako ti baš zapne uvek možeš da kupiš Android stick. A i jeftiniji je obicni TV bez smarta.
P.S. i ako kupuješ na rate, radije se protegni do LG ili Samsunga. To će ti biti 500-1000 dinara veća rata mesečno.
markoue
Reactions:

Post od markoue »

Nikad nisam koristio nijedan smart tv, pa ne znam koliko je funkcionalan. Ovaj mi nije delovao lose po karakteristikama na papiru, zbog toga sam se odlucio za njega. Videcu sad ponudu, moguce i da se predomislim pa uzmem neki malo skuplji model. Ja tv i ne koristim puno, cisto sam hteo posle dugo godina da predjem na neki sa vecim ekranom i boljom rezolucijom. Ako znas neki tv koji je bolji od ovog za oko 30-ak hiljada (gore-dole), posalji mi pm ili okaci ovde link. Ne mora da bude smart. :)
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Ne znam. Ne pratim dešavanja osim pred trenutak kupovine i kupim ono što je najpovoljnije u tom momentu. Tako sam i kupio jedan obični Fox pod izgovorom da se neće gledati često. Međutim, slika je loša. I ja sam na prethodnim stranicama pitao šta je najbolje od TV 32" ali nije niko napisao pa cu u toku ovog meseca da se raspitam kod "Madjara" šta nude.
Nema veze što se ne gleda često -makar i to što gledaš, gledaj ko čovek :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Moja iskustva sa smart funkcijama su pozitivna u smislu onoga sto se dobije u paketu.
Ima vremensku prognozu, mozes da pretrazujes hotele (ponudu), ima medijateku ZDF na izvolte sa izborom serija, filmova, dokumentaraca, vesti koje pustis kada hoces i koliko hoces (besplatno je sve), ima medijateku TRT isto serije, muzicki koncerti, pustat You Tube u HD, ima mirror mobilnog telefona pa sve aplikacije su ti na veliko ekranu dostupne sa ukljucivo navigacijom.
Ima i web browser ali nije pogodan za secure komunikaciju, ne moze da se instalira adekvatan sertifikat.
Za medijateke i gledanje kada pozelis ne treba ti ugovor, nema pretplate, nema dodira sa domacim operaterima. Odaberes sa satelita kanal i pustis sta zelis iz ponudjenog.

Cita kao medija plejer sve zivo, moze da se snima satelitski ili domaci program.
Ima odlozeno pracenje TV programa, pauziranje dok nesto drugo ne obavis ili se javis na telefon i slicno.

I mozda najveca prednost, moze da se izmeni TV za novi model/ nove funkcije.
Meni stigao novi firmware za vikend i pojavile se nove stvari koje imaju sadasnji (novi) modeli pa je prakticno kao da si obnovio TV.
Pojavile se i nove aplikacije, novi GUI, veci izbor medijateka. Update-vala se lista satelitskih transpordera. I slicno, uglavnom da nije smart TV to ne bi moglo vec bi TV ostao kao kada je proizveden tj relativno brzo zastari.

Mana je sto kada nesto snimas na smart TVu mozes kasnije da gledas samo na tom TV, ne mozes na primer da pustis na laptopu ili nekom drugom modelu smart TVa.

Zavisi sta ti treba od dodatnih mogucnosti, ako ne koristi nesto od pomenutog ne vidim razlog da trosis pare na smart mada sa druge strane nije to neka velika doplata da bi bila teret pri nabavci pa mozda i probas pa ti se svidi nesto od funkcija.
Odgovori