TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ljubitelju, o kom modelu je reč? Ti ga koristiš u kombinaciji sa satelitskom antenom, pretpostavljam da većina to nema.
Mada jeste dobra stvar što današnji televizori mogu da zamene set-top-box i za satelitsku i za zemaljsku digitalnu televiziju (DVB-S, DVB-T/T2). Šteta što kablovski operateri ne emituju DVB-C (mislim da to radi samo Radijus Vektor), pa da izbegnemo i njihov STB.

Ђенерал Јанковић
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Postanet (PTT KDS) isto emituje DVB-C, radi i EPG na digitalnim kanalima.
Posta Net jedina ima i Arene i Sport Klubove sve,samo da ih ne boli toliko kurac za internet,bili bi najbolji operater.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Ziv nisam bez arene sport.
Pa gde gledas Ligu Sampiona ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Radijus Vektor isto ima i arene i sk i dobar net. Ja se ne zalim 

Paaa ne gledam 
Eto radijus vektor npr. za iste pare kao sbb daje slabiji net i bez HD kanala. Da ne pominjem sto sbb daje tipa 6 meseci za dzabe dok kod radijusa dobijes neki lazni popust.
Al ok kapiram da nekom to sto ima SK i arenu mnogo veci plus nego ovo drugo.

Eto radijus vektor npr. za iste pare kao sbb daje slabiji net i bez HD kanala. Da ne pominjem sto sbb daje tipa 6 meseci za dzabe dok kod radijusa dobijes neki lazni popust.
Al ok kapiram da nekom to sto ima SK i arenu mnogo veci plus nego ovo drugo.
snork, Ikom (svi valjda jer drugacije i ne moze) emituje DVB C i ne treba nikakav set top box, samo ubacis karticu u CA slot na samom TVu.
U vezi pitanja, koristim turski Grundig 8460 model. A dodira imam sa drugim modelima i proizvodjacima tokom instaliranja i podesavanja opcija.
Pre neki dan sam obnavljao sat opremu kod jednog klijenta pa sam resio i kod mene da zamenim pohabanu opremu. Upravo postavio Gibertini sat antenu sa multi LNB i dobio jos neke programe, pre svega radijske.
Uz satelitski prijem imas medijateke, slicno kao VOD servis kod provajdera. Odaberes sta zelis da gledas iz ranije emitovanog sadrzaja, nisam proveravao mislim da ide nekoliko godna unazad i to gledas na TVu besplatno.
Ovom smart TVu ne treba nista dodatno, ima T2, S2 i C tjunere integrisane, prima 2 dekoderske kartice, integrise se sa Android mobilnim/ tabletom, radi kao PC monitor, preko bluetootha emituje zvuk na slusalice ili klasicno kablom na Hi Fi sistem, preko WiFI umrezen itd.
Kombinovano hvatam 52 domaca programa preko DVB T2 antene, kablovski sta vec ima operater i preko satelita oko 700 TV i 400 radio programa. (bez skremblovanih, reklamnih i slicnih).
Od toga ima jedno 60tak HD kanala preko S2 (besplatnih).
IP TV tipa Netflix ne koristim iako je ugradjen u ovaj TV, nisam ni probao kako radi.
Uglavnom, u jednoj kutiji imas sve sto je potrebno za "mlatimudiju".
Slicno je i kod smart TVa drugih proizvodjaca, samo da odaberes adekvatni model prema potrebama.
I naravno podesis sve kako treba jer neces verovati mnogo ljudi nema predstavu ni sta sve ima niti sta moze smart TV koji su kupili jer iz prve nije htelo (nepodeseno) da radi.
U vezi pitanja, koristim turski Grundig 8460 model. A dodira imam sa drugim modelima i proizvodjacima tokom instaliranja i podesavanja opcija.
Pre neki dan sam obnavljao sat opremu kod jednog klijenta pa sam resio i kod mene da zamenim pohabanu opremu. Upravo postavio Gibertini sat antenu sa multi LNB i dobio jos neke programe, pre svega radijske.
Uz satelitski prijem imas medijateke, slicno kao VOD servis kod provajdera. Odaberes sta zelis da gledas iz ranije emitovanog sadrzaja, nisam proveravao mislim da ide nekoliko godna unazad i to gledas na TVu besplatno.
Ovom smart TVu ne treba nista dodatno, ima T2, S2 i C tjunere integrisane, prima 2 dekoderske kartice, integrise se sa Android mobilnim/ tabletom, radi kao PC monitor, preko bluetootha emituje zvuk na slusalice ili klasicno kablom na Hi Fi sistem, preko WiFI umrezen itd.
Kombinovano hvatam 52 domaca programa preko DVB T2 antene, kablovski sta vec ima operater i preko satelita oko 700 TV i 400 radio programa. (bez skremblovanih, reklamnih i slicnih).
Od toga ima jedno 60tak HD kanala preko S2 (besplatnih).
IP TV tipa Netflix ne koristim iako je ugradjen u ovaj TV, nisam ni probao kako radi.
Uglavnom, u jednoj kutiji imas sve sto je potrebno za "mlatimudiju".
Slicno je i kod smart TVa drugih proizvodjaca, samo da odaberes adekvatni model prema potrebama.
I naravno podesis sve kako treba jer neces verovati mnogo ljudi nema predstavu ni sta sve ima niti sta moze smart TV koji su kupili jer iz prve nije htelo (nepodeseno) da radi.
Hvala na informacijama!
To je prava stvar, kad sve imaš u jednom uređaju. Nažalost, najveći kablovski provajder, SBB ne emituje DVB-C, već ima neki "proprietary" D3 standard koji zahteva korišćenje njihovog STB-a. Nisam lično probao, jer nemam televizor koji podržava DVB-C, ali tako su mi rekli.

Ђенерал Јанковић
SBB nudi i samo karticu da staviš u TV, ali nema onda rewind 72h opcije
Hoću da kažem, ne mora njihov dekoder da se koristi
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Tačno tako. Ali jednom kad probaš odloženo gledanje TV-a sa premotavanjem reklama i kad tebi odgovara - nema nazad.
Nema
Retko šta gledam uživo
Retko šta gledam uživo
Aaa, pa onda jeste DVB-C. Odlično! Kad kupim novi televizor, taman da se rešim njihovog STB-a i dodatnog daljinskog.McGruja napisao:SBB nudi i samo karticu da staviš u TV, ali nema onda rewind 72h opcije
Ђенерал Јанковић
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jos samo da to uvedu i na HD kanalima (osim HBO) i gledacu live samo utakmice.grujicd napisao:Tačno tako. Ali jednom kad probaš odloženo gledanje TV-a sa premotavanjem reklama i kad tebi odgovara - nema nazad.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
1 daljinski i 0 kablova lagano pobedjuju premotavanjegrujicd napisao:Tačno tako. Ali jednom kad probaš odloženo gledanje TV-a sa premotavanjem reklama i kad tebi odgovara - nema nazad.