TV - Audio - Video - bela tehnika
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Nikako.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I dalje je piraterija superiorna po izboru i titlovima, koliko god da želiš da platiš legalan sadržaj.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Koristim eng audio (original) i nemački prevod i super je.igor_harris napisao:Kako stoje sa titlovima na Netflixu?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Android TV box, koji bi izabrali:
http://www.gigatronshop.com/smart_i_3d_ ... _box-95505
ili noviji
http://www.gigatronshop.com/smart_i_3d_ ... _box-94595
Ili nešto sa KupujemProdajem?
http://www.gigatronshop.com/smart_i_3d_ ... _box-95505
ili noviji
http://www.gigatronshop.com/smart_i_3d_ ... _box-94595
Ili nešto sa KupujemProdajem?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Počeo i ja da menjam u stanu klasične sijalice sa LED, za početak u 3 prostorije. Jedan od komšija prodaje rasvetu pa sam iskoristio priliku da pozajmim 3 različita tipa sijalica i probam ih svuda i vidim kakve su u odnosu sa 100W klasičnim i kakva je boja svetla. Jedna je 12W i 3000K, druga takođe 12W ali 2700K, dok je treći tip 6W i 4000K. Daju definitivno slabije svetlo ali ne preterano strašno, mislim da neće biti problema da se naviknemo. Razlika u deklarisanoj potrošnji struje je drastična (bar na papiru), tri klasične sijalice - 300W, a ove sve tri - 30W, deset puta manje. 
TT

TT
Kod led sijalice treba gledati kvalitet svetla koje daje. Imaju onaj color rendering index koji je iskazan na pakovanju. Zato imas razlike izmedju npr 10w od 6e i 10w od 10e.
Preporuka za Philips. Bile su na akciju u SuperVeru.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ovo su sve Kinezi, ali izgleda kvalitetni, i sve tri različit proizvođač. Ova najmanja od 6W deluje da daje mnogo jaču svetlost zbog boje od 4000K i sasvim je dovoljna recimo za omanje kupatilo. Od preostale dve više mi se dopada ova od 2700K jer kao da daje za nijansu kvalitetnije/jače svetlo (i komšija je za nju rekao da je najkvalitetnija, 0 reklamacija do sada) od ove druge od 3000K, a isto 12W. Uglavnom, čovek je po celom svom stanu stavio različite sijalice pa kad uđeš odmah možeš da vidiš jačinu/boju i razliku između njih po prostorijama. 
Edit: evo i slike pakovanja i podataka sa njih:

1. Lumiled - ujedno i najveća dimenzijama, baš je velika sijalica
- 12W (kao 75W klasična - tako je opisuje proizvođač)
- 3000K
- 1100lm
- ugao svetla 200 stepeni
- color rendering index (Ra): veće od 80
- radni vek 25.000 h
2. Navigator - ova je ta čija mi se svetlost više sviđa, manja je dimenzijama od prve i izgleda namenjena za rusko tržište - sve je na ruskom na pakovanju.
-12W (kao 100W klasična)
- 2700K
- 900lm
- ugao svetla 270 stepeni
- color rendering index (Ra): veće ili jednako 80
- radni vek 30.000 h
Kod nje mi se jedino ne sviđa što po paljenju nešto cvrči iz nje 2-3 sekunde a onda se dalje se čuje ništa Ostale sve su bešumne.
3. V-TAC (najmanja od svih, najbelje svetlo, deluje da je jača)
- 6W (kao klasična 40W)
- 4000K
- 470lm
- ugao svetla: 180 stepeni
- radni vek: 20.000 h
TT

Edit: evo i slike pakovanja i podataka sa njih:

1. Lumiled - ujedno i najveća dimenzijama, baš je velika sijalica
- 12W (kao 75W klasična - tako je opisuje proizvođač)
- 3000K
- 1100lm
- ugao svetla 200 stepeni
- radni vek 25.000 h
2. Navigator - ova je ta čija mi se svetlost više sviđa, manja je dimenzijama od prve i izgleda namenjena za rusko tržište - sve je na ruskom na pakovanju.
-12W (kao 100W klasična)
- 2700K
- 900lm
- ugao svetla 270 stepeni
- color rendering index (Ra): veće ili jednako 80
- radni vek 30.000 h
Kod nje mi se jedino ne sviđa što po paljenju nešto cvrči iz nje 2-3 sekunde a onda se dalje se čuje ništa Ostale sve su bešumne.
3. V-TAC (najmanja od svih, najbelje svetlo, deluje da je jača)
- 6W (kao klasična 40W)
- 4000K
- 470lm
- ugao svetla: 180 stepeni
- radni vek: 20.000 h
TT
Odmah da ti kazem da ne postoje jeftine i kvalitetne led sijalice. Probao sam preko 20 kineskih sijalica od par proizvodjaca i sve su crkavale kroz par meseci sa svega 2 sata rada dnevno u mojoj sobi u lusteru sa 6 sijalica, dok Philips cepa oko 8 sati dnevno i traje skoro godinu dana bez greske.
Posle toga sam svuda u kuci stavio Osram i General Electrics, jer nije bilo Philipsa tada, rade takofje super, a 3 gore od 6 popodne, do 7 ujutru u lusteru u kuhinji. Dodatno, 12W je bas mnogo za led sijalice. Takodje i njihove spec ne bih shvatao previse ozbiljno.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Posle toga sam svuda u kuci stavio Osram i General Electrics, jer nije bilo Philipsa tada, rade takofje super, a 3 gore od 6 popodne, do 7 ujutru u lusteru u kuhinji. Dodatno, 12W je bas mnogo za led sijalice. Takodje i njihove spec ne bih shvatao previse ozbiljno.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Saša
Ne verujem im ni ja ništa, pogotovo ne Kinezima, no voljan sam da probam. Nemam ih inače puno po prostorijama (obično po jednu, samo se kuhinja izdvaja, tu imam 4 komada), zato i gledam te najjače. Sve zajedno imam 10 sijalica u stanu. 

Poslednja izmena od Saša u 20 Feb 2017, 00:38, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
Ja sam skorije vratio 6 kineza u radnju, vratili mi pare i uzeo Philips ili Osram, ne sećam se. Kineze više nikada.
- Saša
Čovek na ove daje dvogodišnju garanciju i sprat je ispod mene, pa ćemo menjati ako koja crkne.
Kupiću za probu ove "Navigator" i "V-Tac". Meni je trenutno najbitnije da vidim da li mi odgovara njihova svetlost, boja i ostalo. Ako ne valja - džabe im sva ušteda na struji, vratiću nazad one obične od po 100W. 
Inače, popizdeo sam više od menjanja tih klasičnih, uvek moram imati po 2 komada u rezervi.

Inače, popizdeo sam više od menjanja tih klasičnih, uvek moram imati po 2 komada u rezervi.

Poslednja izmena od Saša u 20 Feb 2017, 00:44, izmenjeno 1 put ukupno.
- passenger
Nije do trajanja, već nikakvo svetlo daju. Nemoj da se igraš, daj pare jednom, ali uzmi kvalitet, marku. Makar menjao jednu po jednu
Cale je brdo tih kineskih zamenio pod garancijom, 3 puta istu, jedna eksplodirala, izletelo staklo, izleteo osiguran, cela glavna sklopka izletela, tu ti je jasno o kom kvalitetu se radi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Saša
Uzeću i jednu Phillips baš da uporedim. 
Inače, ova mala od 6W mi ispala u kupatilu dok sam je šrafio, skakutala je kao blesava po pločicama, jedva sam je nahvatao.
I ništa joj nije, radi! 

Inače, ova mala od 6W mi ispala u kupatilu dok sam je šrafio, skakutala je kao blesava po pločicama, jedva sam je nahvatao.