Ljubitelji satova?
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Re: Ljubitelji satova?
Pogresno mislis ili si pogreano obavesten. Postoje satovi od 50k evra bez ikakvih ekskluzivnih materijala, pravljeni od celika od glave do pete koji za taj novac nude samo tehnicki benifitet.Sloba napisao:Vise puta sam u izlozima u inostranstvu vidjao satove od 30, 40, 100k evra i svaki put pomislim koliko je zapravo celo drustvo u banani. Sa tehnicke strane, dobar sat ne moze da kosta vise od, recimo, 500 evra pa neka i dva-tri puta vise, ako su neki hajtek materijali ili rucna izrada. Sve vise od toga su zlato, dijamanti, ime... Stvari zbog kojih ne postoji tehnicki benefit, vec samo ekskluzivnost. Da stampam pare, sramota bi me bilo da nosim sat od 30k evra.
Tesko da 50k za celik moze da se opravda samo 'hardverom'. Ako mozes/znas napravi neki breakdown delova sa cenama. To je obicno tajna, ali realno mnogo (previse) ide na ime. Pricam za celik, platina/zlato/dijamanti su vec nakit, tu se desetine hiljada eur pravdaju na drugi nacin.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sta tacno nude za 50k evra?milospinkfloyd napisao:Pogresno mislis ili si pogreano obavesten. Postoje satovi od 50k evra bez ikakvih ekskluzivnih materijala, pravljeni od celika od glave do pete koji za taj novac nude samo tehnicki benifitet.Sloba napisao:Vise puta sam u izlozima u inostranstvu vidjao satove od 30, 40, 100k evra i svaki put pomislim koliko je zapravo celo drustvo u banani. Sa tehnicke strane, dobar sat ne moze da kosta vise od, recimo, 500 evra pa neka i dva-tri puta vise, ako su neki hajtek materijali ili rucna izrada. Sve vise od toga su zlato, dijamanti, ime... Stvari zbog kojih ne postoji tehnicki benefit, vec samo ekskluzivnost. Da stampam pare, sramota bi me bilo da nosim sat od 30k evra.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da odgovorim sam sebi, ovaj mi je favorit ako mi se svidi uzivo.Darko napisao:Ima li neko preporuku za sat. Do 30k dinara. Ne preko neta nego kod nas ponudu.
Sirina kucista 40-41mm, debljina ne preko 10mm. Metalna narukvica, sa belom ili sivom pozadinom. Moze biti i kvarcni. Vise elegantni nego sportski.

- milospinkfloyd
Nude to da sat koji nema elektronike niti baterije zna kada februar ima 28 a kada 29 dana u narednih 100 godina. E sad to sto se tebi ne daje 50k evra za informaciju koju znas napamet to je drugo. Ali to kosta cirka 50k eura bez ikakvog zlata (pricam za primer jednog sata, znam da iwc ima jeftinije perpetuale)Sloba napisao:Sta tacno nude za 50k evra?milospinkfloyd napisao:Pogresno mislis ili si pogreano obavesten. Postoje satovi od 50k evra bez ikakvih ekskluzivnih materijala, pravljeni od celika od glave do pete koji za taj novac nude samo tehnicki benifitet.Sloba napisao:Vise puta sam u izlozima u inostranstvu vidjao satove od 30, 40, 100k evra i svaki put pomislim koliko je zapravo celo drustvo u banani. Sa tehnicke strane, dobar sat ne moze da kosta vise od, recimo, 500 evra pa neka i dva-tri puta vise, ako su neki hajtek materijali ili rucna izrada. Sve vise od toga su zlato, dijamanti, ime... Stvari zbog kojih ne postoji tehnicki benefit, vec samo ekskluzivnost. Da stampam pare, sramota bi me bilo da nosim sat od 30k evra.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Zaboravio si glavnu stvar kod satova - zanatsko i inženjerijsko majstorstvo koje ponekada spada i u umetnička dela. To su tzv. "komplikacije". Ima ih puno, neke su relativno proste, neke su strahovito složene. One zidaju cenu sata.Sloba napisao:Vise puta sam u izlozima u inostranstvu vidjao satove od 30, 40, 100k evra i svaki put pomislim koliko je zapravo celo drustvo u banani. Sa tehnicke strane, dobar sat ne moze da kosta vise od, recimo, 500 evra pa neka i dva-tri puta vise, ako su neki hajtek materijali ili rucna izrada. Sve vise od toga su zlato, dijamanti, ime... Stvari zbog kojih ne postoji tehnicki benefit, vec samo ekskluzivnost. Da stampam pare, sramota bi me bilo da nosim sat od 30k evra.
Neznam za brend, pise da je Japanski hardware.
https://www.prydligt.se/herrklockor/
Pristupacne cijene. /10 za cijenu u €
https://www.prydligt.se/herrklockor/
Pristupacne cijene. /10 za cijenu u €
Ma bezi bre s kopijama 

Zbog cega "kopije" koliko znam kopije su fake rolex, breitling itd.
- milospinkfloyd
Pa jer nenormalno podseca na AP royal oak a nije na visini zadatka da se moze smatrati omazom istog
A Royal Oak podsjeca na Hublot 
Koji je onda tu kopija.

Koji je onda tu kopija.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa Hublot je kao kompanija počeo i postao prepoznatljiv kao kopija Audemars Piguet Royal Oak koji je kao model stariji od Hublot kompanije, s tim što je Hublot bio zaobljeniji i dodao čuvenu gumiranu narukvicu.
Posle se malo to vratilo tako što je Royal Oak Offshore dizajniran u stilu Hublot Big Bang.
Uz to pre par godina je glavni direktor Hublota došao iz Audemars Piguet-a, pošto Hublotu mnogo dobro ide kao kompaniji.
Posle se malo to vratilo tako što je Royal Oak Offshore dizajniran u stilu Hublot Big Bang.
Uz to pre par godina je glavni direktor Hublota došao iz Audemars Piguet-a, pošto Hublotu mnogo dobro ide kao kompaniji.