Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Floyd »

@Laki

U Srbiji se ne vredi raspravljati sa ucesnicima u saobracaju jer ces samo sebi podici pritisak i doci u iskusenje da ga izudaras te sebi tako napravis problem. Najbolji nacin je oterati *ovno u pm i nastaviti dalje. Tako meni jedan beogradjanin na HR granici krenuo da drzi predavanja kad sam ga pitao da se ukljucim jer sam pogresio traku a pritom sam obisao najvise 5 od 50ak auta. Ja se iznervirao, dao gas i ukljucio se na silu ispred cele kolone. Jbg kad neko napravi gresku a desava se cesto i ovde ili u FR pa mi se izvini rukom, ja ga samo otpozdravim i nastavim dalje. Ako se neko pravi pametan ko neka riba za vikend u FR koja me je isekla pa kad sam joj svirao jos mi pokazuje srednji prst umem da puknem istog trenutka pa sam je tako isprepadao da se iskljucila na prvom izlazu i to sa levim zmigavcem ;)

Mene recimo u BG vise nerviraju cigojneri koji skacu da onim prljavim sundjerom iz kofice peru soferku i kad im kazes da neces...

@cozmo

To sto ti navodis je na zapadu retko a u Srbiji normalno i "pozeljno" za svakog mangupa.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Eh, retko, a ribe ti mašu srednjim prstom. ;)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

To mi se prvi put desilo :pardon:
Jbg, ne zameram kad mi se neko izvini rukom jer to znaci da je svestan greske ali kad pored svoje greske krene i da silji onu stvar onda popizdim...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Laki, procitao sam tvoj poduzi post i slazem se potpuno sa onim sto si zakljucivao. :bravo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne vredi Lazo, treba marvu prevaspitati, ali su se mnogo osilili i misle da je njihova nekultura po automatici prirodan nacin ponasanja. Novi Sad je narocito u zadnjih 10-ak godina postao leglo kriminalaca, prostaka i shabana, i sve su preuzeli, ali neka, tako i treba, vala treba da dotaknemo samo dno, pa ce za 300 godina mozda i biti nesto, mada ce mozda do tad Kuba postati vodeca svetska sila. Sve mi je mucnije ziveti u NS iako sam prakticno ceo zivot tu, i imam zelju da promenim lokaciju bar na neko vreme, mada sumnjam da ce se ista promeniti uskoro u pozitivnom smeru.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Texonja napisao:Laki, procitao sam tvoj poduzi post i slazem se potpuno sa onim sto si zakljucivao. :bravo:
:plusone:

Nema sta tu covek sta da se slaze ili ne, AKO je iole normalan.

U stvari, u poslednje vreme se pitam dal' sam samo ja lud u svojo blizoj okolini, a mozda svi ostali normalni?
dragvorl napisao:Ne vredi Lazo, treba marvu prevaspitati, ali su se mnogo osilili i misle da je njihova nekultura po automatici prirodan nacin ponasanja. Novi Sad je narocito u zadnjih 10-ak godina postao leglo kriminalaca, prostaka i shabana, i sve su preuzeli, ali neka, tako i treba, vala treba da dotaknemo samo dno, pa ce za 300 godina mozda i biti nesto, mada ce mozda do tad Kuba postati vodeca svetska sila. Sve mi je mucnije ziveti u NS iako sam prakticno ceo zivot tu, i imam zelju da promenim lokaciju bar na neko vreme, mada sumnjam da ce se ista promeniti uskoro u pozitivnom smeru.

I to u NS koji je vazio i vazi za jedan od ''mirnijih'' gradova u Srbiji.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Davno je NS bio miran grad.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

I danas je tako. Barem za ostatak SRB. Ja sam recimo dodjos, tek sam 9 god u NS.

Medjutim kad ja , koji nisam ceo zivot ovde, primetim da se NS promenio na gore....onda je to alarmantno.

Ali, ne za grad kao grad. Nego za citavu SRB.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Svi smo mi manje više "dođoši"... Ja sam već 19 godina tu... :)

Promenio se grad dosta, nema spora, no još uvek je prijatnije mesto za život od recimo Beograda... :)
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

dragvorl napisao:Ne vredi Lazo, treba marvu prevaspitati, ali su se mnogo osilili i misle da je njihova nekultura po automatici prirodan nacin ponasanja. Novi Sad je narocito u zadnjih 10-ak godina postao leglo kriminalaca, prostaka i shabana, i sve su preuzeli, ali neka, tako i treba, vala treba da dotaknemo samo dno, pa ce za 300 godina mozda i biti nesto, mada ce mozda do tad Kuba postati vodeca svetska sila. Sve mi je mucnije ziveti u NS iako sam prakticno ceo zivot tu, i imam zelju da promenim lokaciju bar na neko vreme, mada sumnjam da ce se ista promeniti uskoro u pozitivnom smeru.
:plusone: :bravo: Potpisujem od reci do reci! Sto bi rekli "dosli divlji i oterali pitome".
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Cherokee napisao:Sto bi rekli "dosli divlji i oterali pitome".
Istu pricu ces cuti i u BG, u SA (za Sandzaklije) u ZG (za Hercegovce) itd.
Ima tu malo i do masovnog doseljavanja nekulturnih ljudi ali je vise u pitanju sveopste stanje u drustvu od raspada SFRJ i donekle nostalgija.To ti je ona prica kako je nekad uvek bilo bolje...kao da posle 2. sv rata, nije bila isto u tim gradovima...iste te gradove su naseljavali nepismeni ili polupismeni seljaci od kojih je vecina bila bahata (bahatija nego danas) jer im se moglo zbog ratnih zasluga.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

+1
Svi gledaju samo sebe.
I Bg je nekada bio mirna varosica. Medjutim, ne mo's je*es a da ti ne udje. Svako bi da ima posao, prodavnice na svakom cosku koje rade celu noc, dezurnu apoteku i bolnicu, skolu ispred kuce, a da to ne donese i neke nus pojave.
Kome smeta veliki grad i njegove mane, neka ide na selo.

I moje je naselje imalo jedva petocifren broj ljudi, kada sam se doselio. Sada ima 50+hiljada. Ni na prilaznom putu zgradi deca viss ne mogu da pikaju loptu. Ipak imaju nedaleko dva lepa parkica i igralista, novu skolu, ali i narkomane...
Sve ima svoje.

Idite u Pariz ili NY, pa recite nesto za Bg.

Isto je i sa NS. Ne moze sve da bude idealno. Preselite se u Backu Topolu, pa uzivajte u miru i tisini, ali prihvatite i sve mane

Tptlk
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Ја пре мислим да је актуелан тренд шабанизације целе Србије, само га свако посматра кроз призму дешавања у свом граду.
Сећам се да 90-их у Јагодини ниси нигде могао да чујеш народњаке у градском језгру, то је било за подсмех.
Ко је желео ујда-ујда морао је да иде по селима.
А данас, у сред центра града, у два локала народњаци уживо, арлаучу само пуца, клинке обучене као сељанчуре из Гранда, штикле по 10цм...
Неко вече играо карте са другарима до касно, нисам могао да верујем шта сам све видео кад смо изашли на улицу...

Чињеница је да се структура становништва мења, у граду попут Јагодине то се много више осети.
Последњих година словимо за леп градић, пожељан за становање. Много људи из вароши које су некада гравитирале ка другим градовима, сада купују станове у Ја (нпр. Деспотовац, Ћуприја...), плус огроман број "интерно расељених" са подручја Гњилана.

Тако да, навикавајте се на нову реалност, никада више неће бити као раније...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bas to, shabanizacija. Jer smo za ovih oko 20 godina pali bas dosta u svakom smislu. Ne znam, mozda previse trazim ako zelim da u mom gradu ne moram da se bojim da ce neki kreten da me osakati ako trazim da smanji muziku u 4 ujutro ili ako mu se ne pomerim ako on misli da u traci za pravo i desno on ima prednost za skretanje sa drugog mesta u koloni. Laza je sve vrlo lepo napisao, a zivi u NS koliko i ja, jer smo isto godiste. Nema to veze da li NS ili neki drugi grad, ali ima veze mnogo sa sistemom vrednosti u drzavi. U centru NS se na jednom trgu mladi okupljaju i tuku pivcugu od 2l celu noc, i naravno ispisavaju se na okolne zgrade i katedralu. Kad se prodje miris je kao da si usao u stalu ili lose odrzavan javni klozet.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Gledam teleskope na Petrovaradinskoj tvrđavi, npr. Skrnave ih, obijaju, gase cigarete o objektiv biokularnog teleskopa koji košta više hiljada eura, još na kraju skinu obaveštenje da je uređaj van funkcije pa onda ljudi uzalud ubacuju novac... Veće čudo je što turistička atrakcija br.1 nema nikakvu čuvarsku službu, što je sve prepušteno samo sebi, jednako kao i mnogo drugih lokacija u gradu. Pa, naravno da će se klošari skupljati i skrnaviti kada ih niko ne dira i kada im je lepo tu i tako bi svugde na svetu bilo. Treba neko to da spreči i to bi se moglo lako, samo da postoji volja i razumevanje da ovako više ne ide.

Prva varijanta je da policija, bilo komunalna ili redovna, deluje šire i da postave celodnevne patrole na sve bitnije lokacije. Druga varinta je da iz raznoraznih službi, agencija i sekretarijata povuku stotinak ljudi koji svakako ne rade ništa i da od tog broja formiraju čuvarske službe. Treća varijanta je najmanje popularna, ali je izgleda najrealnija u našim uslovima, a to je ono što je napravio gdin Butorović nakon renoviranja hotela Park. U Futoškom parku godinama unazad su se skupljali heroinski zavisnici, najviše zbog blizine metadonskog centra u koji idu, tamo su skrnavili i sve po redu. Bata je naredio svojim batinašima da urade ono što najbolje znaju i ima li sada one ekipe u parku - nema. Sada su u Mičurinovoj ulici na sportskom terenu, 500 m dalje. Sada bi neko trebao da nekog od njih pretuče na mrtvo ime i tako redom dok se god ne proteraju iz grada, ako treba i lica zemlje. Nema leba od demokratije i navodnih ljudskih prava i, ako se ovako nastavi, za 50 ili 100 godina ćemo biti kao Kolumbija ili Meksiko.
Odgovori