Beograd
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Beograd
Ne vidim gde je taj element "nema veze sa mozgom" prisutan.
Cenovno su tako pozicionirani stanovi (novogradnja), a kad uracunas faktore lokacije i kvaliteta, daleko od toga da tu ima pretarno mnogo nelogicnost.
Posebno ako se uporede neke druge zemlje i trzista.
Ja smatram da je cena nekretnina cak sta vise niska, to kakva je platezna spospobnost i ekonosma sitacija u SRB, je neka druga prica.
Sanidei pravi sve objekte u tom stilu i sa specificnom strukturom/uredjenjem stanova. Za tu kategoriju postoji inetersovanja, a ponuda je ekstremno slaba...
Cenovno su tako pozicionirani stanovi (novogradnja), a kad uracunas faktore lokacije i kvaliteta, daleko od toga da tu ima pretarno mnogo nelogicnost.
Posebno ako se uporede neke druge zemlje i trzista.
Ja smatram da je cena nekretnina cak sta vise niska, to kakva je platezna spospobnost i ekonosma sitacija u SRB, je neka druga prica.
Sanidei pravi sve objekte u tom stilu i sa specificnom strukturom/uredjenjem stanova. Za tu kategoriju postoji inetersovanja, a ponuda je ekstremno slaba...
Trebalo bi nešto kod Kališa da se zida ultra lux, bar će imati pogled.
Više sam mislio na apsurd srpskog tržišta. U zemlji koja nema nikakvu ekonomiju, gde je prosečna plata najniža u Evropi a nezaposlenost najveća, bukvalno se razgrabe stanovi koji koštaju kao u evropskim metropolama. A da se ne lažemo, Beograd je rupa u odnosu na većinu evropskih gradova.
Da ne pričamo o kvalitetu mnogih "luksuznih" novogradnji. Svakakvih priča sam se naslušao. To je luksuz samo na prvi pogled.
Da ne pričamo o kvalitetu mnogih "luksuznih" novogradnji. Svakakvih priča sam se naslušao. To je luksuz samo na prvi pogled.
Poslednja izmena od Floyd u 27 Feb 2017, 08:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Dovoljno je da neki smešan delić procenta ljudi ima >10000€ mesečno i postoji tržište za te stanove, jer ih ima desetak godišnje.
Ako pogledaš cene "običnih" stanova u novogradnji i potražnju istih, onda možeš da zaključiš da ogroman procenat ima preko 4k mesečno 

Cisto sumnjam da u parizu, londonu, rimu, barseloni, berlinu, becu i slicnim imas kvadrat novogradnje na odlicnoj lokaciji za 3.5k po m2.
Nema za 3.5k, ja sam loše razumeo da taj od 700k ima 100 kvadrata 
U Parizu 8-10k...

U Parizu 8-10k...
Minhen 10-tak km od centra kvadrat oko 6 hiljada...
Jedina zgrada u bg od najavljenih 7k po m2 je ona u dobracinoj, ne znam da li je ikad skroz dovrsena.
Добрачина
https://goo.gl/maps/oUFE3rSRXHn
Добрачина
https://goo.gl/maps/oUFE3rSRXHn
Daš 7k/m² , pa ti ovaj magarac parkira Audi na ulaz...
Magarci voze Audi? Veljo, obrati pažnju.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Daleko je BG od Pariza, Londona, Rima...ftj napisao:Cisto sumnjam da u parizu, londonu, rimu, barseloni, berlinu, becu i slicnim imas kvadrat novogradnje na odlicnoj lokaciji za 3.5k po m2.
Sent from mTalk
Širim haos!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pre neki dan sam sedeo s drugarom koji radi u Parking servisu. Pokazao mi je sliku njihovog "internog šampiona u bahatom parkiranju" - Audi A4 koji je u Njegoševoj parkirao ispred ulaza tako da ljudi nisu mogli da uđu u zgradu nego su morali da prelaze preko haube automobila. Skroz su mu izgrebali auto s ključevima, iskrivili brisače...valjda vlasnik bio pijan ili drogiran, pa je ostavio tako auto preko noći...jedva su ga odvukli odatle jer je ulaz ispod nadstrešnice i dosta daleko od kolovoza pa je bilo problema da ga odnesu.Velja napisao:Daš 7k/m² , pa ti ovaj magarac parkira Audi na ulaz...
Slazem se, ali je zato i m2 u proseku 5x jeftiniji.methane.master napisao:Daleko je BG od Pariza, Londona, Rima...ftj napisao:Cisto sumnjam da u parizu, londonu, rimu, barseloni, berlinu, becu i slicnim imas kvadrat novogradnje na odlicnoj lokaciji za 3.5k po m2.
Sent from mTalk