Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

Ja sam svaki moguci zglob zeznuo do dvadesete :kezo:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

N_L napisao:
Ogi napisao:Au matori, ali zar se ne osecas nekako sigurno, operisan si u Nemackoj pa i da ne radis u toj bolnici.. jos radis i to kao sef.... vrh, drago mi je sto je nas covek na takvoj funkciji. Ovde bi mogao dumres jer ovde se umire od operacije cukljeva.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/razmaz ... su/kzk40tg
Ovo je moj dr trenutno za prelom humerusa i mozda cu morat na op hhahaha prodajem stan i idem vani da me operisu, samo dje :D
Mada kazu anesteziolog kriv no aj, strucan veoma sto se ortopedije i preloma tice kazu mi
Ti si lud ako kod njega ides. Ja bih ga pljunuo u lice i rekao crko dabogda.

Nego nisam znao da ravni tabani mogu da dovedu do operacije. :o
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ogi, ne mozes tako pricati. Taj isti dr Tomic je moju majku spasio od gresaka nestrucnih koje su oni nizali par godina. I to sve malo nakon tog dogadjaja u Decedri. Takodje, postojala je i opcija operacije na Decedri, koja je kao jedinu prednost isklucivala cekanje. Medjutim, posto je bilo poprilicno urgentno i ta prva, a i naredne operacije, kao i tok lecenja su obavljeni na Banjici.

Takodje, u toj oblasti u kojoj je bila intervencija (otvoren prelom potkolenice, ispravljanje gresaka izazvanih nestrucnim stavljanjem Ilizarov aparata i krajnje nekorektnim tokom lecenja), tada nije bilo boljeg strucnjaka u zemlji, bar je tako receno sa vise strana.
Имам једно потпитање...
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sta ti nije jasno ? Kriv je za smrt devojke i za dzukacko ponasanje nakon operacije, to sto je spasio tvoju majku to ne umanjuje. Ljudski sljam koji ne zasluzuje da zivi. Ja bih mu odavno presudio posto ovde pravde nema.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Uz ovo "Sta ti nije jasno?" ide i unosenje u facu i vatanje za kragnu, jel tako?

Opusti se, nisam ni jednom recju bilo koga oslobodio krivice za neciju smrt. O tom dogadjaju se vec zna poprilicno i slazem se da svako treba da odgovara za ono sto je kriv.
Имам једно потпитање...
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Izvini, popizdim kada god se setim ovog slucaja. Svi su krivi pocevsi od cistacice. Niko nije smeo da prizna, svi su se pokrivali. Imam decu pa mi je utoliko teze da citam ovo jer zamisljam da sam ja na mesto ovih ljudi.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

elMaestro napisao:Uz ovo "Sta ti nije jasno?" ide i unosenje u facu i vatanje za kragnu, jel tako?

Opusti se, nisam ni jednom recju bilo koga oslobodio krivice za neciju smrt. O tom dogadjaju se vec zna poprilicno i slazem se da svako treba da odgovara za ono sto je kriv.

Ako se zna poprilično, onda bi neko poprilično trebao da odgovara....

A ja sam poprilično siguran, da su odgovorni poprilično u talu sa vlastodršcima tako da poprilično neće odgovarati.

Da skratimo zajebanciju: ljudski život kod nas vredi jako malo-ili nimalo.

Naravno, nikoga ne blatim direktno, nemam nikakvih novih dokaza ali nemoguće je da nema niko odgovoran u celoj situaciji.

Da ponovim još jednom, ono šta ja mislim da je ispravno: država treba da da dobre plate medicinskom osoblju. Pored toga, treba da zabrani bavljenje duplom praksom.Ili da rade za državu, ili da rade privatno. A ne kao do sad.

Pošto je stanje u zdravstvu kao što jeste(ne slučajno sigurno) i recimo da u NS ako hoćeš da uradiš MRI moraš da čekaš npr 6 meseci, dok pivatnih imaš desetak i samo pljuneš 10-20k i voila.
Treba promeniti zakon, pa nek socijalno pokriva i te troškove. Em bi ubrzali sve mnogo, em bi svi profitirali.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Vala u zdravlju svi da potrose te pare. Ako vidis da nesto ne valja u startu ili sumnjas da sve ide po planu, u cemu je problem reci ili se konsultovati s nekim ko je upuceniji? Ja da sam na Veskovom mestu, presudio bi im svima redom bez da trepnem kao sto ni oni nisu trepnuli.

Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ovako ja zamisljam los autopilot na tesli http://www.zerohedge.com/news/2017-03-0 ... ht-dashcam
N_L
Reactions:
Pridružio se: 16 Mar 2016, 06:59

Post od N_L »

shandu90 napisao:
N_L napisao:
Ogi napisao:Au matori, ali zar se ne osecas nekako sigurno, operisan si u Nemackoj pa i da ne radis u toj bolnici.. jos radis i to kao sef.... vrh, drago mi je sto je nas covek na takvoj funkciji. Ovde bi mogao dumres jer ovde se umire od operacije cukljeva.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/razmaz ... su/kzk40tg
Ovo je moj dr trenutno za prelom humerusa i mozda cu morat na op hhahaha prodajem stan i idem vani da me operisu, samo dje :D
Mada kazu anesteziolog kriv no aj, strucan veoma sto se ortopedije i preloma tice kazu mi
To mi je drugarica, cerka nasih porodicnih prijatelja. Sramota da se i posle 10g njena porodica mrcvari i bori sa vetrenjacama u zemlji smrdiji. Tu je takvih propusta bilo da je i suvisno komentarisati. Ko je sinoc gledao emisiju, cuo je sta je i kako je bilo. Secam se da se moj cale pored svega izvinjavao i govorio da nam ortoped nije nikakav rod posto je isto prezime.

Sigurno, doktori su nam u velikom broju egoisticni manijaci koji misle da su nepogresivi i bog i batina.
Kad su mi ga preporucili(kao najboljeg u SRB i CG za moj prelom) i proguglao nije mi bilo svejedno, tesko mi je da zamislim takvu situaciju iako sam imao slicnu smrt u porodici zbog manjka brige i uslova...
Moj prelom isto nije nimalo naivan a i potencijalna operacija, al evo ide, samo se nadam da ce se sada poboljsati kada je ispravio gips koji kaze da je krivac nedovoljnog vracanja kosti, mada s druge strane moze biti da se pravi pametan, vidjecemo..
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Kod nas u bolnicu su dolazili pacijenti (mislim da su bili rusi), koji su u Rusiji pogrešno gipsirani, pa su naši ortopedi radili osteotomije (namerna presecanja) kostiju da bi ih ponovo fiksirali u fiziološki ispravnim uglovima. To su prilično komplikovane operacije gde mora da se radi sa najvećom mogućom sterilnošću, ali i pacijenti moraju postoperativno 100% da saradjuju da bi rezultat OP bio onakav kakav treba da bude. Jedan od strahovito važnih faktora je i postoperativna heparinizacija radi sprečavanja tromboza ili embolija (koje, ako krene po zlu, mogu da ubiju na spavanju). Tome se u SRB pridaje jaaaako malo važnosti. Ja posle svoje operacije stopala moram 6 nedelja da primam ( tj. da dajem sam sebi) inekcije niskomolekularnog heparina kao preventivu od tromboze. Dok god ne opterećujem nogu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

To se i ovde radi sa Fraxiparinom, ali ne u sopstvenoj režiji
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Dobro je ako to rade, zadnji put kad sam razgovarao sa nekim ko je radio kuk u SRB, malo me je čudno gledao kad sam to pomenuo.
Fraxi u D nije registrovan za protetiku, samo za manje zahvate, uglavnom mekih tkiva. Za protetiku su od niskomolekularnih derivata heparina dozvoljeni samo Clexane, Arixtra i Orgaran, adaptirano na težinu pacijenta.
U zadnje vreme su počeli da rade.i sa oralnim antokoagulansima ( Xarelto, Pradaxa), ali nisu baš nešto oduševljeni rezultatima( doktori), tako da se i dalje najvećim delom daju subkutano u vidu inekcija.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nisam u ortopediji, ali koliko znam nekomplilovan kuk se jako rano vertikalizije, ti ne smes da se oslonis na nogu i aktiviras misicnu pumpu, tako da kod tebe ima smisla, kao i kod svih koji se "uleze", tako da mozda tu lezi razlika

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Moze mala pomoc. Kako se zove onaj sajt gde se mogu pogledati slike obale mora?
Odgovori