Secka kad ubrzava?
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Secka kad ubrzava?
Ja ih na 20.000 i menjam otprilike. FoMoCo bobina ne smem ni da zamislim koliko kosta, verovatno jedno 10.000 

- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ne diraj covece nista dok radi , a pare na stranu za novog Forda
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ne valja vam rezon, svećice se menjaju u preporučenim intervalima, odnosno na određenoj pređenoj kilometraži. Jedan poznanik na novoj Astri G (novoj tada) shebao motor jer mu je parče svećice uletelo u cilindar. Zato - ipak ti to menjaj na vreme, bez obzira što radi kako treba.
TT
TT
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ne Prica se o svecicama nego o bobini

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=oCwqLpbyazM
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- H4wkeye
Pa Ford interval za zamenu svecica je 20 ili 25.000 km ja mislim. Ja ih zamenim na oko 20.000 cak i pre malo. 1400 dinara je set, tako da nije skupo nesto.Saša napisao:Ne valja vam rezon, svećice se menjaju u preporučenim intervalima, odnosno na određenoj pređenoj kilometraži. Jedan poznanik na novoj Astri G (novoj tada) shebao motor jer mu je parče svećice uletelo u cilindar. Zato - ipak ti to menjaj na vreme, bez obzira što radi kako treba.
TT
Eh, da ovih 30 evra znaci nesto novom Fordu pa i ajdeLukaMaletin napisao:Ne diraj covece nista dok radi , a pare na stranu za novog Forda![]()

Ali ajd, necu jos da prckam nista, tek ako se javi neki problem opet onda.

Najzesci je ovaj treci, zaboravih mu ime, DIFERENCIJAL!Delija napisao:https://www.youtube.com/watch?v=oCwqLpbyazM

- H4wkeye
Update: Nakon zamene kablova auto ide normalno (skoro kao pre kazi), medjutim u nekim specificnim situacijama kad se optereti na uzbrdici u vecem prenosu ili tako neka situacija, osecam da i dalje nije to to, sumnjivo mi, trzne malo pa povuce tek onda. I lepo danas ujutru uzmem razmontiram sve, skinem bobinu (bila je skroz prasnjava) obrisem skroz lepo sve kad ono na prednjem delu gde su ulazi za drugi i cetvti cilindar pukotina ide od vrha bobine celom stranicom sve do srafa
Naprsla je skroz u tom delu.
Koliko ja znam bobina ne sme da ima naprsline i pukotine na sebi. Narucio sam novu, sutra ujutru cu da zamenim.

Koliko ja znam bobina ne sme da ima naprsline i pukotine na sebi. Narucio sam novu, sutra ujutru cu da zamenim.
Uf, nista dok covek ne uzme stvar u svoje ruke... Sad ce bar sve biti kako treba 

- H4wkeye
Joj, nadam se.
Da se resi vise to i da ide kako treba...