Tptlk
Auto sijalice
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Auto sijalice
Zanimljivo, to je i meni palo na pamet 
Tptlk
Tptlk
Cisto da uputim izvinjenje Xepoju i Nixi na neazurnosti. Nisam video temu pre, a u vreme kad ste pisali iz ovih ili onih razloga nisam posetio forum.
U svakom slucaju Nixa je odgovorio Xepoju, markosvaba Nixi.
Ono jeste da sam u svadji sa vremenom (isplanirao da dodjem juce pred Arenu, ali zbog promenljivih nepoznatih ipak ispalo da ne mogu...) ali kad se vidimo ako neko ima zelju da na parkingu proba diode na svom autu i vidi dali bi bio zadovoljan istim, nece biti problema da to proveri sa ovim mojim.

U svakom slucaju Nixa je odgovorio Xepoju, markosvaba Nixi.
Ono jeste da sam u svadji sa vremenom (isplanirao da dodjem juce pred Arenu, ali zbog promenljivih nepoznatih ipak ispalo da ne mogu...) ali kad se vidimo ako neko ima zelju da na parkingu proba diode na svom autu i vidi dali bi bio zadovoljan istim, nece biti problema da to proveri sa ovim mojim.
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Ja sam bas zadovoljan sa Cool Blue H4,mnogo lepse sijaju od fabrickih,vuku na plavu boju ali ne previse i imaju duzi snop (narocito duga)trojanac napisao:Međutim, ako je noviji auto, a far dobro projektovan, dobra sijalica može znatno da poboljša stvar pa da xenoni realno i nisu potrebni.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Eto vidis,obojica smo tehnoloski genijipedja napisao:Zanimljivo, to je i meni palo na pamet
Tptlk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Jedno pitanje za iskusne:

Prvi put vidim ovakve balaste... Jesu ovo neki "specijalni" ili?

Prvi put vidim ovakve balaste... Jesu ovo neki "specijalni" ili?

-
- Banned
- Pridružio se: 30 Maj 2012, 18:55
Pa vidis da se stavljaju umesto gume. Dosta su skuplji od obicnih, al iskreno ne znam kako su se pokazali.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Kod mene na Corsi imam pozicionu sijalicu koja sluzi kao dnevno svetlo i kao pozicija, s tim da kada je u funkciji dnevnog svetla sija vecom snagom.. Dakle radi na 2 napona.. E sad, interesuje me da li moze neka LED dioda da se stavi, tj zanima me da li one mogu da rade na 2 napona ili kako vec da se zove ta promena..?
Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Da nije ta sijalica sa dve zice u stvari?
Ili ovo sto Grujic rece ili ima potenciometar koji dozira napon. Nema sta trece.
Ako je potenciometar u pitanju onda koju god sijalicu, sa odgovarajucim grlom, da stavis sijace sa dva intenziteta u zavisnosti od zadate funkcije. Pa zavisno od snage sijalice/diode bice rezultat.
Ako je sa dve "zice" (kad zakujes kako se zapravo zove), kao H4 recimo, onda verovatno mora specificna dioda pod uslovom da takvu proizvode.
Sve rekoh a ne rekoh nista. Umetnik.
U svakom slucaju ili je ovo ili ono. U zavisnosti sa je, gledaj sta mozes da uradis.
Ako je potenciometar u pitanju onda koju god sijalicu, sa odgovarajucim grlom, da stavis sijace sa dva intenziteta u zavisnosti od zadate funkcije. Pa zavisno od snage sijalice/diode bice rezultat.
Ako je sa dve "zice" (kad zakujes kako se zapravo zove), kao H4 recimo, onda verovatno mora specificna dioda pod uslovom da takvu proizvode.
Sve rekoh a ne rekoh nista. Umetnik.

U svakom slucaju ili je ovo ili ono. U zavisnosti sa je, gledaj sta mozes da uradis.
Stjepo ne brini ja te razumeo
valjda će i DW.

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da li se podesava snop dugog svetla ? Nesto kao da mi baca bezveze.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Na nekim farovima kada se podesava kratko steluje se i dugo, mozda je tako kod tebe
Da ti nije samo sijalica loše ubačena u ležište?
Kad si to primetio? Posle zamene sijalice ili neke druge intervencije ili ne.