Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Kompjuterske igre

Post od kragujevac »

Jasno je koja je ciljna grupa Nintenda, ali onda bi mogli da prilagode i cenu hardvera toj ciljnoj grupi, a ne da naplaćuju kao "veliki" a da nude hardverski rudimentarne proizvode. Ni njihov softver (igre) se ne ubija od jeftinoće.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Xepoj87 napisao:Meni je bf hardline bio super, dobra sp kampanja, za razliku od 4 i pogotovo 1.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Hvala, kampanja me najvise i zanima. Zanimljiv je taj fazon sa pandurima. Ustvari mene interesuju pucacine gde ne moram mnogo da lupam glavu. Neko je ovde preporucio The Last of Us i Far Cry 4, medjutim kad sam ih uzeo shvatio sam da mora bas da se razmislja i odmah se vratio na cod i bf.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Probaj painkiller za pucacinu bez razmisljanja :) i serious sam. Jedino ne garantujem da su noviji nastavci dobri, stari jesu
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Far Cry 4 jedino sto ima RPG elemente levelovanja opreme, inace je sustinski klasican fps, dok je Last Of Us survival horror, sto nema puno veze sa BF i FC.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ne kazem da one imaju nesto zajednicko, ali traze vise fokusa. Trebase sunjati, znati kada baciti ciglu, flasu, komad mesa ili nalaziti one predmete, prodavati, menjati. Zbog toga mi ni Assassin's Creed nije legao. Kad sam bio klinac imao sam zivaca, sad mi je vrhunac da izdam minmalna naredjenja i krenem sa rokanjem.
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Assasins creed je toliko lagana igrica da uopste nema potrebe za sunjanjem. Ja volim da sunjam pa je tako igram kad mogu ali kombat sistem je prelagan
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ralee napisao:Ne kazem da one imaju nesto zajednicko, ali traze vise fokusa. Trebase sunjati, znati kada baciti ciglu, flasu, komad mesa ili nalaziti one predmete, prodavati, menjati. Zbog toga mi ni Assassin's Creed nije legao. Kad sam bio klinac imao sam zivaca, sad mi je vrhunac da izdam minmalna naredjenja i krenem sa rokanjem.
Just Cause 3, veruj mi :)

https://www.youtube.com/watch?v=o9D7RTPI7yM
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Već nekih 3 meseca sam u beta testiranju igre, pa evo jednog dobrog videa (nije moj, da budem jasan) kako igra izgleda: moram odmah da napomenem: ovaj tip ili je fantastičan igrač ili ima sreću kao retko ko (ili su bar neke scene nameštene)! Stvarnost u igri je totalno drugačija: gineš kao od šale tj. statistika je otprilike ova: na jedno uspešno ubistvo - pogineš 5x više :kuku:
https://www.youtube.com/watch?v=CbghEpXv8Es

Igra mi se i sviđa i ne sviđa tj. bolje da odmah kažem šta mi se ne sviđa: protivnika je izuzetno teško videti, na većoj udaljenosti. Rekoh već da je ovaj tip ili super srećan igrač ili super sposoban (i srećan) ili je ovde dosta nameštenih scena. Igram 30 god. FPS igre i ovako lako i brzo nigde nisam ginuo a da toliko malo protivnika ubijem (apsolutno me je bilo sramota, dok nisam shvatio da to nije do mene, ni do loše internet veze, već do same igre). Nisam postovao ništa o ovoj igri upravo zato što nisam mogao da nađem neki klip koji će igru prikazati bar u nekom pozitivnom svetlu, pošto se u većini dešavao pomenuto: da se mnogo više gine, nego što se ubija protivnika.
Takođe mi je velika zamerka veštačka ograničenja koja su nametnuta: Ameri moraju da srljaju glavom bez obzira - pravo na uperene cevi Vijetkongovca i za sve postoji limitirano vreme tj. cela koncepcija igre je u tome da za dato vreme mora da se zauzme ili odbrani od neprijatelja, što više položaja. Takva koncepcija te bukvalno stavlja u situaciju da nije važno koliko puta si poginuo, već da li si sa timom uspeo da odradiš postavljeni zadatak. Igra je previše timski orjentisana i zahteva obaveznu govornu komunikaciju da bi se efikasno delovalo po protivniku. Naravno to je teško izvesti sa ljudima koji su došli sa svih strana sveta i koji bi želeli samo malo "napucavanja i FPS zabave" a ne strikna pravila. Ovo igru čini mnogo manje zabavnom. Voleo bih da je igra manje "rush" tj. manje jurnjave i srljanja a više taktike tj. sporijeg/realnijeg napucavanja.
Takođe mi se ne sviđa što se neprijatelj previše (nerealno) brzo kreće, pa je samim tim i igra nerealna jer protivnik trči uzbrdo brže nego sprinter na 100m :glavomuzid: :kuku:

Igra za sada ima neke bagove, napr. jedan od bagova koji sam prvi uspešno rešio je da kada igraš kao snajperista, posle pogibije i ponovnog pojavljivanja u igri, pogled kroz snajper nije moguć jer je isti neprovidan tj. prekriven purpurnom bojom (koja se inače normalno vidi na okularu objektiva dok je puška spuštena). Potrebno je "baciti" pušku i zatim je uzeti ... na taj način se "bag" prevazilazi ... ali postoji drugi bag koji te često sprečava da pokupiš bačeno oružje, pa to može biti neuspešna misija.

Šta će na kraju korigovati (pošto se dosta ljudi žali na gore pomenuto), videćemo, Beta program se i dalje nastavlja a trenutno je pauza tj. ne igramo do (predpostavljam) sledećeg četvrtka. Igranje obično traje nekih 4 dana (zadnji ciklus je namerno bio produžen na nedelju dana).

Kao što rekoh: i sviđa mi se i ne sviđa, baš bi mi bilo krivo ako sve ostane kako je sada. Sumnjam da bih je u tom slučaju kupio.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa igra je kao i BF i ostale u tom zanru, imate zadatak i jurcaj ka njemu :)
Probaj Siege za ozbiljniji coop :)

https://www.youtube.com/watch?v=C1Clbx6zfSE
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Ma znam ja da postoje igre koje su mnogo realističnije (npr. Arma), ali ima i igara koje su jednostavne, realistične i super-zabavne, kao što je Vietcong (I i II) u Vietcong modu (bez krstića, nišaniš mušicom puške), koji igram od kada se pojavila prva Beta: 2003. god. (ako se ne varam). Igra nikada nije postigla popularnost BF serijala ili Counter-a ... ali je uvek bila velika ekipa fanova. Česi npr. predvode sa čitavim timovima igrača i pisaca novih mapa.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:

https://www.youtube.com/watch?v=o9D7RTPI7yM

Ovo cekam ko ozebo sunce. Prvi deo mi je najbolja igra u zadnjih desetak godina.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mene je brzo smorila, ocekujem i ova.
Jednostavno, posle par sati se bijes bez gledanja u ekran, ai ocajan, nikakva dinamika, samo udri rokak Misko :) Ali cu je svakako igrati.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Stavio sam na 100% quality i unlimited fps, kao i 60fps snimanje u MSI Afterburneru i imam sta da vidim :D
Sada kapiram zasto YT snimci deluju 30% ruznije od pravog gameplaya :)

Slika

Coming soon... :kezo:

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Igre ne treba da snimate sa MSI Afterburner-om, sam tvorac istog - to kaže (možete naći na net-u, bez problema, tu izjavu).

Koristite umesto toga OBS Studio https://github.com/jp9000/obs-studio/re ... taller.exe

Osnovna podešavanja postavite ovako:
Slika

ovde je "sve" što zapravo treba da podesite, ne vredi da menjate ove parametre, bolje se ne može dobiti
Slika

ovde postavite rezoluciju VAŠEG monitora (ovo je za moj)
Slika

ovde sami inicijalizujete klik na taster/tastere kojima će započeti snimanje, dok ste u igri
Slika

ovo je endžin koji će te koristiti za snimanje (ovo je setap za one sa NVIDIA karticama)
Slika

Glavni ekran izgleda ovako (ovde vidite da u realnom vremenu hvata igru koju sam pre par postova pomenuo):
Slika

Kako početi snimanje (jedan od načina) je da pokrenete igru, bilo u windows ili full screen modu i da se zatim taskujete u OBS i tamo:
prvo se klikne na znak + za dodavanje Scene (levo dole u glavnom prozoru) a zatim na + za dodavanje Sources tj. izvora koji "hvatate", tada se otvori ekran kao što vidite:
(NAPOMENA: ovde je podešeno da hvata jedan od "prozora" a u stvarnosti ćete podesiti da hvata ono što je u FULL SCREEN-U)
Slika
i tu birate iz padajućih menija - šta želite da snimate, odmah će se "izvor" pojaviti u tom prozoru, tako da bar na početku instalacije znate da sve radi kako treba.

OBAVEZNO DODAJTE SHARPEN FILTER, koji će vam obezbediti da snimak na youtube-u, ne izgleda mutno/neoštro !!!
To se radi ovako:
desni klik na Source i klik na Filters
Slika

zatim klik na + pa iz menija na Sharpen, i posle podesite klizač na 14 do 25, nije potrebno više od toga (CPU zahtevna operacija, ako se dobro sećam)
Slika

Ako imate monitor "nestandardne" rezolucije, kao ja, onda morate da prvo kroz drajver grafičke promenite rezoluciju u youtube-u poznatu (ja moram da menjam u 1920x1080), iako će to izazvati deformisanu sliku - nevažno je, jer će ono što budete snimili biti potpuno vizuelno ispravno.
Poenta je da morate na youtube, slati samo ono što oni od rezolucija navode (to vidite dok gledate neki klip, one ponuđene rezolucije - o tome govorim). Što im pošaljete bolji/veći/oštriji snimak, to je veća šansa da na kraju dobijete dobar youtube kvalitet, što se gore pomenutom tehnikom uspešno realizuje. Jedino gubim na stepenu zasićenja bojom (posle youtube-ove obrade mog originalnog snimka), verovatno i za to treba dodati filter koji će "nabiti" (pojačati) boju, da bi na kraju to i na youtube-tu izgledao kao original.

Deluje komplikovano ali je u svari sve ovo vrlo prosto i većinu stvari radite samo jednom, posle se sve završava sa dva tri klika na tastere u samoj igri.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma ja i ne snimam nista, ovo bzvz snimio, cisto da vidim kako radi, pa reko da okacim :)
Msi ab koristim za podesavanje igara najvise, pa kada podesim, iskljucim ga.

Odgovori