Dobro veče
Re: Dobro veče
Oko 55-60k ljudi je tokom 2016. otišlo u inostranstvo.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Čak i da taj broj uzmemo zdravo za gotovo, da ne sumnjamo da je veći, i da dodamo "zvaničan" broj onih koji su otišli u inostranstvo, da ni tu ne sumnjamo da je mnoooogo veći, najprostijom matematikom možemo da izračunamo koliko nam je vremena na Balkanu još ostalo.Brojka važnija i od Kosova i bilo kog drugog pitanja. Gubimo ceo grad svake godine, a egzodus se ubrzava.
Po mom mišljenju, brojke su mnogo kriminalnije nego što nam se prikazuje. Moja cela porodica je prijavljena i u Kragujevcu, tako da mi, recimo, ne spadamo u one koji su "napolju". A jesmo, i ostaćemo još veoma dugo. Ko zna koliko je takvih još u Srbiji.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je skoro 1% populacije, ako je tacna brojka, mada otislo je je vrlo sirok pojam.Heinz napisao:Oko 55-60k ljudi je tokom 2016. otišlo u inostranstvo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mladi ce otici, stari ce ostace penzosi. Traznja za uslugama ce prevazici ponudu jer i ovaj procenat mladih (i svi koji se tako osecaju) nude ionako ogranicen obim usluga. Licno mislim da je vasa generacija bila otresitija od nase, mi smo vise o fazonu sve ok sve kul. Previse slusamo roditelje umesto da radimo onako kako mislimo da treba pa makar i na svoju stetu 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Jel gledate Krstica na hepiju sta covek laprda, koja gnjida bog te mazo. Vrlo je blizu da stigne Vucicevica.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ma sve je ok dok mama, tata, babe, dede, i ostali pomazu, guraju u dzepove...onda kad covek mora sam, ili da pocne da gura u dzepove nekom drugom, e tu nastaje udarac glavom o zid...ali ova epidemija odlazaka kao da je u zadnjih par godina (valjda od vizne liberalizacije) dobila vetar u ledja samo tako...

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije samo ni brojka tragična već što odlaze obrazovani, ambiciozni, sposobni... Prosek se ozbiljno pogoršava.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Iskreno odlaze razni, to je možda tokom ratova 90ih bilo da odlaze najbolji, a sada uz njih beže i oni ''prosečni''. Ja poznajem razne, što kolege koje su otišle na strane Univerzitete na mastere ili doktorske i od kojih se retko ko vratio, što ''obične'' momke koji voze kamione, rade kao mesari, rade na trakama, konobarišu i slično po svetu.
Sad ću početi zaverenički možda to tako mora, odavde se oduvek odlazilo, pa sad možda jeste cilj da se svi izmešaju po EU (otuda i migranti ovoliki), i nestanu nac. države..itd. itd. Hahah. Šalim se gledao sam previše Miroljuba Petrvića, mada teorije o svetskoj vladi sam učio i na faksu tj. uzgred samo onako.
Sad ću početi zaverenički možda to tako mora, odavde se oduvek odlazilo, pa sad možda jeste cilj da se svi izmešaju po EU (otuda i migranti ovoliki), i nestanu nac. države..itd. itd. Hahah. Šalim se gledao sam previše Miroljuba Petrvića, mada teorije o svetskoj vladi sam učio i na faksu tj. uzgred samo onako.

Odlaze pametni, ostaju ovi što motaju kablove za 200€.
Postoji i drugi problem, stiže uskoro veliki broj penzionera za koje nema novca za penzije.
Mi sada što uplaćujemo u PIO, možemo da računamo na tačno ništa kad napunimo 65.
Postoji i drugi problem, stiže uskoro veliki broj penzionera za koje nema novca za penzije.
Mi sada što uplaćujemo u PIO, možemo da računamo na tačno ništa kad napunimo 65.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Mada sad odlazak u EU zemlje.
https://www.thesun.co.uk/news/3054171/m ... rts-claim/
Ne znamo još ko su i šta su ali ono nije baš lepo da odeš negde u EU da počneš novi život pa se onda osvrćeš oko sebe na javim mestima...
https://www.thesun.co.uk/news/3054171/m ... rts-claim/
Ne znamo još ko su i šta su ali ono nije baš lepo da odeš negde u EU da počneš novi život pa se onda osvrćeš oko sebe na javim mestima...
Malo je i to sve preterano,ako si odrastao u Srbiji bice ti normalno skroz.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ali kad se posle par godina odviknes od tih specijaliteta onda vec i nije...

Ja sam pročitao par puta šta si napisao, pa ne mogu da ne napišem, da to što su ti vene plave-ne znači da ti je i krv plava.Heinz napisao:Odlaze pametni, ostaju ovi što motaju kablove za 200€.
nije mi jasna metafora "ostaju ovi što motaju kablove za 200€ " i šta treba tačno da znači?
Znam dosta ljudi koji "ostaju ovi što motaju kablove za 200€ " u mnogim oblicima i zamisli, velika većina njih je sposobna i da samostalno diše jbt.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Mrzelo me da pišem naširoko, investicije stižu za proste poslove (motanje kablova). Retko šta pametno se otvara kod nas, pa s toga kvalifikovaniji odlaze napolje. Ništa se ne može naučiti, osvojiti tehnologija i sl. Naterani smo na iseljavanje.