Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Dobro veče

Post od dragvorl »

Bez uvrede, mnogi su razlozi za to sto neko nije mogao ili nije hteo da se odmakne od motaca (i to mora neko da radi i da bude ispostovan), ali ako ostanu samo oni, drzava ne moze da napreduje, moze da ostane samo radna snaga sa kineskim dnevnicama u Evropi, sto postaje ocigledno...Nisu ni neke druge drzave mnogo daleko, ruku na srce...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
chaslav
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2016, 00:54
Garaža: BMW 530 d E60

Post od chaslav »

grujicd napisao:Brojka važnija i od Kosova i bilo kog drugog pitanja. Gubimo ceo grad svake godine, a egzodus se ubrzava.
Opasno si promašio ovim komentarom, naravno da je vaznije Kosovo jer je Kosovo teritorija a to je najvazniji resurs svake drzave. Narod se "stvori, napravi" ako je drzava ozbiljna. A Kosovo je nekih 15% nase teritorije.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Kakav post za pocetak dana.

Jutro svima!

Sent from my SM-J500FN
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jutro!

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

'tro :kafa:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Otkad je meni jutro, nego ne stižem sve, ni kafu još nisam popio.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Da ni u drugim zemljama nije bajno, to je tačno. Problem u Srbiji je što se ta činjenica koristi u fazonu: Jeste nam loše, ali bolje da ćutimo, jer uvek može da nam bude gore, znamo kako je bilo 1993-4, inflacija, rat, mobilizacije, sad bar ima punih prodavnica, ima goriva, nema nestašica.
Srbiji je, po mom mišljenu, već "prošao voz", a nismo uspeli da uskočimo ni u zadnji teretni vagon. Mi smo jedina država u Evropi koja se još uvek nije politički odlučila "hoće li" sa Rusijom ili će sa EU. Deklarativno se priča jedno, misli drugo a radi treće (ili se ne radi ništa), ili se pokušava sesti na dve stolice. Treći izbori u pet godina, tako nešto se ne dešava ni u Zimbabveu, to je izgleda jedino što je izvesno u SRB.
Za to vreme, natalitet kriminalno opada, mladi i oni malo manje mladi se iseljavaju. Iseljavanje samo po sebi nije ništa neobično, neko gore već napisa da se sa ovih prostora uvek iseljavalo. Jeste, ali se i vraćalo, oni koji se u današnje vreme iseljavaju, čine to ogorčeni i besni na sistem a ne samo zbog finansijskog momenta. I užasno je mala verovatnoća da će ikada da se vrate.
Još jedna činjenica o kojoj se vrlo malo priča su i finansijske navike ljudi, evo o čemu se radi:
Naši ljudi (Balkan generalno) koji su odlazili sedamdesetih godina prošlog veka (ne volim naziv "Gastarbeiter-i" ali i oni su tada sami sebe tako zvali), odlazili su sa samo jednom idejom: zaraditi puno para i vratititi se u zavičaj. Niko od njih, ali NIKO, nije tada imao nameru da ostane u inostranstvu duže nego što mora.
Tokom svog "privremenog" boravka od 40-tak godina u inostranstvu, doneli su gomilu novca na Balkan, posle odlaska u penziju troše istu na Balkanu, tako da od njih još ima neke finansijske koristi. Za sve vreme su u inostranstvu samo radili, radili, radili. Po tri posla odjednom. Od odeće su imali samo pidžamu i radno odelo.
Najveći deo onih koji su otišli devedesetih i kasnije nije otišao privremeno. Otišli su ne samo da rade u inostranstvo, otišli su da ŽIVE tamo. Ne da žive po petoro u 20 kvadrata, nego da žive onako kako treba. Takav način života (stan, auto, odmor, provod, krpice, izlasci, hobi) mogu bez problema da izfinansiraju svojim radom, što jako blagotvorno utiče na samopouzdanje i ego. A tovarenja para u kuće, stanove, placeve i koješta još na Balkanu, toga više nema i neće ga biti, upravo zbog činjenice da ti "novi" iseljenici troše svoj novac u zemlji u kojoj žive.
Srbija od novih iseljenika ima jako malo, od njihove dece neće imati ništa.
Na žalost, moje lično mišljenje je da tu nema rešenja, bar ne takvog koje će za Srbiju biti koliko-toliko obećavajuće. Za stotinak godina će se to rešiti samo, loše po Srbiju.
Kosovo je odavno gotova priča, kao što je Tajvan gotova priča. To je strašno, nepravedno, bolno, užasno....Nema reči da opiše tako nešto, ali je to gotova priča. Što pre to shvatimo, bolje za nas.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ja sam mislio na one sto "motaju" kablove :D
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Pisaju dva crnca ispred Arene. Vidi ih pandur i kaze: momci jeste vi sa RTSa? Nismo. Onda smotajte te kablove i gubite se.
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Velja napisao:To bi moralo, a napisao si gore lečenje :kezo:
Lapsus calami ili ti greska u pisanju, mislio sam na pregled ne na lcenje.
Moja greska.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

elMaestro napisao:
dusman napisao:trebali bi u Ustav ubaciti da potencijalni kandidati za mesto Predsednika drzave moraju da se podvrgnu psihijatriskom lecenju
Mozda prvo da se proba sa nekim kome nije potrebno lecenje, pa ako su u deficitu, onda ova tvoja opcija.
Ah pa to se podrazumeva, ali svakakvi se kandiduju pa pre kandidature recimo da se podrvrgnu pregledu i da stucnjak iz psihijatrije kaze moze-ne moze, kraj.
Bilo bi nam bolje.

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Vesele teme od ranog jutra. :D

Evo vam za poređenje Izrael: 8.5 mil. stanovnika, od toga 6.3 miliona Jevreja, 2 miliona Arapa muslimana, i oko 200 hiljada Arapa hrišćana (hrišćani mahom podržavaju Jevreje i ne prave probleme). Od 1948. godine, broj Jevreja se povećao dva puta (ali samo zahvaljujući ogromnoj imigraciji, prirodni priraštaj je mali, sada verovatno i negativan), a broj muslimana povećao 10 puta. Posle raspada SSSR-a je bio poslednji veliki talas imigranata i to je otprilike to. Nisam bio, ali oni koji jesu kažu da je mržnja i istorija sukoba između naroda na Balkanu smešna u odnosu na ono što postoji tamo. Pored toga, sve okolne zemlje su arapske i manje ili više neprijateljske (ukupno oko 300 miliona Arapa). Teritorija je znatno manja od teritorije Srbije i uglavnom pustinjskog tipa. I njima odlaze najsposobniji, a među onima što dolaze ima raznih.

Pa opet, niko tamo ne kuka previše, nego gledaju kako da opstanu i izbore se sa problemima. Ne čekaju da im Leoni otvori fabriku u kojoj će raditi provlakači kablova, već sami proizvode i razvijaju sve što se može zamisliti. I u državnoj i u privatnoj režiji. Jednom sam ovde na forumu pomenuo kako tamo onaj ko nema posao, gleda da otvori start-up i nešto napravi. Pa mi je neko odgovorio u stilu "to je jevrejska propaganda". :) Nije propaganda i ja na njih ne gledam negativno, već baš obrnuto, jer ako ništa drugo, u 20. i 21. veku su imali iste neprijatelje kao mi - naciste i islamiste raznih vrsta. Kada sam pomenuo start-upove, nisam mislio samo na IT, nego bukvalno na sve moguće delatnosti. Od poljoprivrede (oni su npr. izmislili sistem zalivanja "kap po kap" i uspeli da razviju uspešnu poljoprivredu u pustinji), do mašinske industrije i bukvalno svega ostalog.

Jeste tačno da imaju nuklearno (i hemijsko, biološko) oružje, podršku Amerike i veliku dijasporu među kojima su mnogi na ključnim svetskim pozicijama. To je sve tačno, ali ni podrška Amerike i svetskih moćnika jevrejskog porekla ne dolazi automatski, već je stvar stalnog pregovaranja, lobiranja i podmićivanja. :D Srbi bi za početak mogli od Jevreja da nauče da se u dijaspori drže zajedno. Ne moraju, niti je moguće da se svi vole i druže, ali treba da imaju konsenzus oko ključnih pitanja u vezi sa svojim narodom i svojom matičnom državom. A oni u matici, da ne kukaju kako nemaju posao, već da, bilo da su poljoprivrednici, pekari, inženjeri ili bilo šta drugo, u okviru svoje delatnosti ponude neke proizvode ili usluge. I da najpre izaberu normalnu vlast. Jer za razliku od mantre koju nam servira tekući premijer (verovatno pod uticajem njegovih "zapadnih prijatelja"), ne može i ne treba sve da bude privatno, niti veliki biznis (kao što je npr. farmaceutska ili vojna industrija) pojedinac može sam započeti od nule. Ključna je uloga države, koja mora da otvara fabrike, proizvodi strateški važne proizvode i industrijalizuje sve delove zemlje.
Poslednja izmena od snork u 10 Mar 2017, 09:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

Mr.Rotor napisao:
dusman napisao:
Mr.Rotor napisao:https://www.youtube.com/watch?v=XGelkahPUtg
Ja probao da odgledam do kraja da cujem sta ima doticni da kaze, mozda da me pridobije da mu dam glas, ali brate nisam izdrzao duze od 19 minuta, trudio sam se na sve nacine, nije da nisam ali toliku kolicinu budalastina nisam mogao da svarim duze od tih 19 minuta.
Ko se sve kandiduje, trebali bi u Ustav ubaciti da potencijalni kandidati za mesto Predsednika drzave moraju da se podvrgnu psihijatriskom lecenju, ali da ih pregleda lekar iz inostranstva, jer ce nase lako podmititi nasi su bas, bas alavi na kes, a i to nam je nazalost u sistemu vrednosti zadnjih 26 godina normalno.
Vecu kolicinu gluposti nisam cuo.
A šta je to što nije tačno rekao u prvih 19 minuta? Znaš li uopšte o čemu je pričao ili nisi ni preslušao?
Kad bih poceo da nabrajam trebalo bi mi dva dana.
Znam vrlo dobro u stvari odlicno, al tebe pitam jel ti znas?
Al da ne bi sad doslo do neizostavnog prepucavanja(znas ono internet fajteri i to, ko oni kerovi u onom gifu, a kad dodju tet a tet, oba kera ko mace) jer vidim da na to ciljas, ti druskane lepo glasaj za ovog bolida ah da pre toga ce morati da skupi glasove.
Pazi pricu njegovu njemu ne daju notare satro ga se AV plasi pa mu ne da jel ovaj je mnogo jak pa ce pobedi picoustog oma u prvom krugu.
Daj bre nisam ni za AV ni za jednog od njih vec za svoj dzep, ali brate ovo je bolesT mozga kod doticnog prisutna.
Ces neku kladz ti i ja da napravimo ti ulozi na ovog ja cu na picoustog(iako ga ne mirisem) pobedice, aj posto je ovaj lik pametan, u pravu je.... valjda ce narod onda za takvog glasati, ili pak mislis da je narod glup, hmmm onda ko kralj Ibi da trazimo drugi narod, pa ja ne mislim da sam ja i moj narod glup mozda donosimo ponekad pogresne odluke(Sloba, zuti) to da ma ja ih u principu sve prezirem jer niko od njih ne misli na narod a svi gledaju svoj dzep, pa sto ne bih i ja.

Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

NexT napisao:
Vladapetr napisao:Kad se pogleda broj učesnika koje AV dovozi busevima na svaki miting i uporedi sa brojem prisutnih na istom mitingu, jasno je da u svim do sada posećenim gradovima ima ogroman problem da dovedu neku hiljadu lokalnih simpatizera. Meni je to sasvim dovoljno za realan optimizam.
Drzavna preduzeca imaju "direktivu" da obaveste zaposlene u koliko h i gde se postavljaju autobusi. Pa ti nemoj da se pojavis.

Recimo da sam u tom poslu pa sam vrlo upoznat sa njihovom logistikom....
Inace, ako izuzmemo Lastu i neke vece igrace (koji imaju svoje nacine kompenzacije) uredno se placa po trzisnim cenama.
Izvini netacno, radim u jednoj drzavnoj instituciji/preduzecu, nikakvu direktivu nismo dobili niti sam ikad otisao na miting, to su gluposti koje se provlace unazad X godina.
Da dovoze ljude iz drugih gradova to da uvek je bilo to rade i zuti to su radili i rade Slobini, ovi sad i to nije nista sto nije tacno, ali da generalizujes da kazes da sva drzavna preduzeca imaju direktivu, to nije tacno.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Prica o (malom) preduzetnistvu je super dok je ne stavis na papir. Imao sam bar 10 ideja do sada, svaki put kada sam sve sracunao nisam mogao da izracunam ama bas nikakav plus. Naravno, na crno moze, podmitis ovoga i onoga i imao bi nesto bolje uslove nego da radis za drugog, ali onda pred svake izbore je najbolje da zatvoris firmu da te ne bi poslali u zatvor.
Pre neki dan su jednom prijatelju uleteli sa puskama jer je prodavao kopije brendiranih jakni. Pratili ga danima, sedeli po ceo dan u kolima ispred prodavnice kao da prodaje drogu...

Meni je stvarno najveca zelja da pokrenem svoj posao i uvek sam pre za to nego za odlazak, ali bojim se da ce na kraju ipak biti ovo drugo.
Odgovori