AUDI - Vorsprung durch Technik

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: AUDI - Vorsprung durch Technik

Post od Laki021 »

Vozio sam pre par dana malo A6 3.0 TDI, 270 i kusur konja.
Motor zivotinjski vuce, stvarno povlaci pri bilo kojoj brzini bez pomoci menjaca. Fino bas i cuje za dizela, vrlo je kultivisan i sl.
U stani kreni voznji zna da bude malo nervozan, kao da naglo uhvati menjac pa poskovi i lupne.

Ali ljudi ja stvarno taj volan ne mogu da shvatim. Ni u jednu krivinu ne smem uci ni iole brze jer ne znam gde ce auto i kako da ga zadrzim na putu. Imam utisak kao da je volan povezan sa tockovima preko gumica za tursiju. Okretanje volana okrece tockove ali nit je direktno nit vraca kakvu pocratnu informaciju. Kontam navikne se covek, ali brat ga vozio 5 dana pa se nije navikao.

Unutra je auto prostran, komforan, fino u udobno se sedi, dobra pozicija sedenja. Ovaj nije imao neki poseban enterijer pa je generalno bezveze. Uglavnom dobar je auto koji sa malo pakovanja i dobrog konfigursanja moze da se napravi da bude odlican, ali ovog sam istavio bez ikakve zelje za ponovnom voznjom.
Volan mi i dalje ne ide u glavu.

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

U kom modu si vozio?
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

U Sport ili Dynamic podesavanja kako ih vec zovu. Brat je podesio sve na najsportskije u opcijama jer se bas trudio da popravi volan, ali dzabe.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ti si prvi kog čujem da tako nešto kaže za osećaj na volanu :think: ... sumnjivo mi nešto to :naughty: :kezo:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Greška je što tražiš BMW u njemu. Prihvati ga takvog kakav jeste.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

maxer napisao:Ti si prvi kog čujem da tako nešto kaže za osećaj na volanu :think: ... sumnjivo mi nešto to :naughty: :kezo:
Jel se mi nalazimo na istom forumu? :D
Prelistaj malo i temu o novom A6, napisao sam ja nesto slicno Lakiju, samo jos crnje, a i ranije sam pisao :D

Laki, upravo tako, solidan auto i sve je ok, ali jednostavno ne mogu da se vezem za njega nikako, ne pozelim dva puta da ga vozim.
U Acinoj petici koju si i to onda vozio sam uzivao, a u duplo bolje opremljenom A6 sam se smorio kada sam iscackao sve sto ima po kabini :)
Sada kapiram zasto se najvise Audi stajlinguje, jer je ocigledno da je najvise kupaca Audija najbitniji stajling kod automobila i da bude solidan auto.
Trebao si malo pozadi da se provozas preko lezecih, da saznas koliko je tvrd krov :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Greška je što tražiš BMW u njemu. Prihvati ga takvog kakav jeste.
:plusone:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja svaku krivinu ispravim, ne smem vise preko Iriskog da prelazim, a nemam ni quattro.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Laki021 napisao:U Sport ili Dynamic podesavanja kako ih vec zovu. Brat je podesio sve na najsportskije u opcijama jer se bas trudio da popravi volan, ali dzabe.
Imao sam slične "doživljaje" svaki put kada smo uzimali XF na probnu vožnju. Navikao na volan iz E39, kako i da se ne naviknem kad ga vozim već desetu godinu. U E39 kad pomerim volan, subjektivni osećaj je da auto iste milisekunde ide tamo gde sam nameračio. Čist hidraulični volan. Ali nekako jako pouzdana varijanta upravljanja.
U XFu (bez obzira da li je bio 3.0, 4.2 ili 5.0) mi je subjektivni osećaj takav kao da se pri pomeranju volana točkovi prvo jednu sekundu smišljaju u fazonu "jel ovaj gore hoće baš na tu stranu ili možda ipak...hmmmm".(elektrohidraulični volan). Čak i u sport-modu kod XF 4.2 isto, bar je meni bilo tako. Kao da vozim po ledu.
U principu, verovatno je sve stvar navike, posle par stotina kiometara bi se verovatno svako navikao. Ja sam mislio da je volan na E39 "lagan", a kad sam ušao u XF, pri pomeranju volana sam imao subjektivni osećaj da volan uopšte nije spojen sa točkovima, nego da okrećem samo onaj točak u kabini, toliko se nestvarno lagano okretao.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Naravno, servotronik je mnogo komforniji za grad, a za autoput i magistralu je obican servo lepsi jer je cvrci.
Imao sam A4 b8 sa hidro, a sad servotronik i ipak biram servotronik. Istina da se treba navici, ali nema govora o tome da ne znas gde ce auto u krivinama.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Budući izgled prednjeg dela na modelima A6, A7 i A8.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Maska izgleda kao oni vanzemaljci u Half Life.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Day Walker napisao:Zanima me ali ne zelim putam maila da se informisem o standardnoj i dodatnoj opremi... Koji debilizam.
Sto ti to treba. U Srbiji je svakako sve i jedan Audi "full oprema" i extra stanje.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

I 2 x slina
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika