Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Dobro veče

Post od starac vujadin »

Velja napisao:Moraš da se krećeš u marginama i po pravilima koja ti definišu, kao bilo gde u svetu. Ne moraš da aktivno učestvuješ i svesno doprinosiš tom cirkusu. Narodski, ne moraš da mešaš dok te trpaju...
To je ok rezon za one koji su zadovoljni i kojima se sviđa da ih trpaju.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vladapetr napisao:
snork napisao:Ako nismo zadovoljni, treba da nastavimo da menjamo izbor.
Bravo, to je suština!

Ništa mi ne menjamo, to je samo privid i manipulacija. Ponoviću još jednom, demokratija je opijum za narod.

Što reče moderator Gruja, srećni vam izbori.

Sirotinja uzvraća udarac! Samo jako, Beli !!!

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1239138
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pa ko onda menja, ako ne mi?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Pa mi menjamo, glasamo
Ali nije to dovoljno
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Menjamo samo PR-a, spikera koji nam priča priče... Pravi izbor vrše oni što stoje iza spikera i tapšu ga po ramenu tokom obraćanja na raznim susretima, samitima, forumima...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Velja napisao:Ništa mi ne menjamo, to je samo privid i manipulacija. Ponoviću još jednom, demokratija je opijum za narod.
Delimično ću se složiti: Današnja zapadna demokratija je preslikani britanski parlamentarni sistem. On je napravljen sa ciljem da se narodna masa umiri time što će izgledati kao da ona odlučuje, dok stvarne odluke donosi "gospoda" u svojim "klubovima".

S druge strane, i to je pozitivna evolucija u odnosu na situaciju kada odlučuje samo kralj, ili situaciju kada postoji kralj i parlament koji se sastoji samo od naslednog plemstva.

Da rezimiram - postoje razni spoljni i unutrašnji faktori od kojih svako vuče na svoju stranu, ali narod je taj koji u krajnjoj liniji pristaje ili ne pristaje na nešto (bez obzira da li se pita ili ne pita). Nejveće promene se dešavaju u ratovima i revolucijama, ali ni obični izbori nisu beznačajna stvar. Za početak da znamo šta hoćemo.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

McGruja napisao: Usrali su mi ovi ljudi koji su na vlasti detinjstvo, studiranje, detinjstvo mog deteta, pa malo li je
A stav da glasaš za iste ljude, a da očekuješ da će se nešto promeniti je idiotski
Ali ok, možda neko živi bolje, u skladu sa zakonom
Ja svuda oko sebe u Beogradu vidim samo mrak, prljavštinu i lex specijalis fore
Da sam na tvom mestu, odavno bi sredjivao papirologiju da odem negde daleko sa Balkana. Ne znam koliko imaš godina i kolika su ti deca, ako ne zbog sebe onda bi to trebalo uraditi zbog njih.
I ja se sećam priče iz 90ih u fazonu " za 10 godina će biti bolje", pa priča iz 2000ih sa istom temom, pa priča iz 2010ih sa istom temom.
Ne vidim šta se to desilo/ili će se desiti pa da nam sad ili za dve godine bude bolje (AV mantra koju slušamo u zadnje vreme).
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

snork napisao:Nejveće promene se dešavaju u ratovima i revolucijama...

Pa valjda smo do sada shvatili da su upravo revolucije i ratovi najviši nivo i najbestidniji, najbrutalniji oblik manipulacije. Upravo sada smo u još jednoj mašini te vrste i to na globalnom nivou...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Dobro veče

Post od McGruja »

To su priče da ne bi krivio sebe što ti je tako kako ti je
Ali ok, meni to ne pomaže
U neku ruku, religija i crkva tako funkcionišu, a i za njih sam maksimalno zatvoren i bez odobravanja
Neko, negde, jako moćan upravlja nečim, a ja sam ru potpuno nemoćan
Prosto, ne slažem se sa tim

@kragujevac
Imam želju da živim u svojoj zemlji, i svom gradu
A ne mogu dovoljno skupo da se prodam za adekvatan nivo zadovoljstva životom napolju
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Onda da se selimo na Mars.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Siguran sam da je to mnogo aktuelnija priča nego što izgleda, ali ne za nas...
McGruja napisao:To su priče da ne bi krivio sebe što ti je tako kako ti je
Ali ok, meni to ne pomaže
U neku ruku, religija i crkva tako funkcionišu, a i za njih sam maksimalno zatvoren i bez odobravanja
Neko, negde, jako moćan upravlja nečim, a ja sam ru potpuno nemoćan
Prosto, ne slažem se sa tim
Lepa paralela i realna, prepoznajem sebe od pre 20g u tom stavu :)
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

pedja napisao:Pretpostavimo da neko drugi dobije izbore, kako ove tako i parlamentarne, po čemu će nam biti bolje ili lošije?

To je kao Zvezda i Partizan, svako vuče za svog, hoće i da se pobije zbog njega, misle da je njihovo igranje rukom ispravno, te da aut ne postoji, a ove tamo totalno zabole za navijače, samo je pitanje ko će koliko da uzme. Naravno, svako saopštenje je huškanje raje i govori o tome koliko je druga strana lošija, a zajedno vedre i oblače.

Zanimljivo je kako se svi igraju umovima glasača/navijača/potrošača. Veliki marketing, plus društvene mreže kojima se slepo veruje.

Primer: Izađe post - Za AV nije glasalo 70%(manje više) na prošlim izborima. Svi viču URA, tako je, je*o si mu mamu. Sa druge strane, za te ostale nije glasalo 95%. Stvorena je slika da bi bar 99% tih neaktivnih glasalo za opoziciju. Možda deo i bi, ali je velikoj većini verovatno pun Q, svih zajedno.

Tu je i kampanja tipa ako ne glasaš, glasao si za vlast i upropastio si život i sebi i drugima. Ej bre, ne želim da glasam uopšte, što bi druga banda bila bolja od prve, a imali smo mogućnost da ih vidimo na delu, bez obzira na retoriku prvih da mi je ispran mozak, ja pamtim i šta je bilo pre 5 i pre 10 i pre 20 godina. Sa druge strane, ne isključujem mogućnost da je i moj stav neispravan i da mi je mozak ispran.

To su sve bajke, kao i BDP, fabrike koje mi finansiramo, a stranci otvaraju, a vlast lično napravila - jer u svakom govoru je to napravila ili vlast ili vlastelin lično, po licu u kojem se govori.

Poenta? Koliko se samo ljudi jede zbog budalaština, a što je najbolje, misle da su pametniji od onih drugih, često ih smatrajući i idiotima. Ako piše na Tviteru, mora da je istina. Svi imaju botove, sendviče, sokove, iste načine "ratovanja".

Glasajte za koga vam je volja i pustite druge na miru. Koliko god vi smatrali druge budalama i nesvesnima šta njihov glas donosi/odnosi, oni to isto misle za vas.

Što se mene lično tiče - na ovim izborima je svaki rezultat dobar, ko god da dobije, sa obzirom da se trenutni nije kandidovao, a da kandidat SRSa nema neke šanse. Tačno je da sam bio stava da svako ko išta neprimereno kaže o predsedniku treba da odgovara, poštujući funkciju, ko god da je na istoj, ali ne mogu da kažem da mi nije drago što će se predsednik promeniti.

TapaT

Potpisujem!
A rešenje? Evo ga moje, znam da će sad verovatno biti 99% onih protiv ali ajde. Koji će nam predsednički, budimo monarhija opet kao što smo bili tokom cele istorije, dok to nije ukinuto na zna se koji način.
Funkcije predstavljanja, komandovanja vojskom, davanja ordenja može da obavlja i kralj. Uticaj koji ovaj prestolonaslednik ima ili može da ima u svetu je nemerljiv sa bilo kojim likom koji bi mogao da postane predsednik!
Kralj je van političkih partija, i tu ne bi bilo ''slanih'' što njihov čovek nije predsednik, niti bi bilo problematičnih kohabitacija.

P.S.
Malo o Đinđiću. Sećam se bio sam prvi razred Gimnazije dolazi hemičarka i plačući kaže ubijen premijer. 90% đaka nije briga, par je plakalo, a moj drug iz klupe kaže: ''Pfff, kriminalac, ubili ga ortaci''. Sećam se ko juče. Koliko je i tada društvo bilo polarizovano, i ta atmosfera da je izdajnik je bila neverovatno jaka. Dobro, ne sećam se mnogo jer me nije baš zanimalo ali tog osećaja se sećam kao i priča ubili ga krimosi, kolege političari itd.

Za one koji misle da je 90ih bilo bolje.
http://www.novipogledi.rs/tekstovi/zora ... io-srbiju/

Ok, jedan deo ovih tačaka je proizvod spoljnih faktora i njihove dobre volje zbog promene režima, ali opet...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Velja napisao:Pa valjda smo do sada shvatili da su upravo revolucije i ratovi najviši nivo i najbestidniji, najbrutalniji oblik manipulacije. Upravo sada smo u još jednoj mašini te vrste i to na globalnom nivou...
Nisam rekao da nam sada to treba, daleko bilo. Samo sam konstatovao da se tako dešavaju najveće promene.

Inače se slažem sa napisanim, a dobri primeri su I i II svetski rat, ili Oktobarska revolucija. S druge strane, postoje dešavanja kao što je Prvi srpski ustanak 1804. godine, kada je narod iskreno krenuo u oslobođenje od viševekovne okupacije. Niko od stranih sila to nije unapred podržao. Ustanici i njihov vođa (Karađorđe) su iskoristili trenutak kada je Osmansko carstvo ratovalo protiv Napoleona u Egiptu, pa je glavninu vojske povuklo u taj deo sveta.
McGruja napisao:Imam želju da živim u svojoj zemlji, i svom gradu
A ne mogu dovoljno skupo da se prodam za adekvatan nivo zadovoljstva životom napolju
:plusone:
Pulp Fiction napisao:A rešenje? Evo ga moje, znam da će sad verovatno biti 99% onih protiv ali ajde. Koji će nam predsednički, budimo monarhija opet kao što smo bili tokom cele istorije, dok to nije ukinuto na zna se koji način.
Funkcije predstavljanja, komandovanja vojskom, davanja ordenja može da obavlja i kralj. Uticaj koji ovaj prestolonaslednik ima ili može da ima u svetu je nemerljiv sa bilo kojim likom koji bi mogao da postane predsednik!
Kralj je van političkih partija, i tu ne bi bilo ''slanih'' što njihov čovek nije predsednik, niti bi bilo problematičnih kohabitacija
Ja ovo pričam već 20 godina, ali me mnogi ili ismeju, ili su agresivno protiv. Inače, kralj ne bi bio ni vrhovni komandant. Sasvim dovoljno od njega je da postoji, pa da nas londonsko masonsko društvo skine sa liste neprijatelja. Automatski ide i daleko bolji odnos Amerike prema nama.
Poslednja izmena od snork u 12 Mar 2017, 13:13, izmenjeno 3 puta ukupno.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kad sam ja bio u gimnaziji borilo se protiv Slobe, od 9.3.1991. pa nadalje.
A sad gimnazijalci idu na miting AV za hamburger i 1000 dindži.
Ako ne vidite razliku...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A kad je snork bio u školi išlo se na ustanak :)
Čoveče, svaki drugi odgovor ti je kako je tada bilo sve kako treba, a pišeš o situaciji od pre 200 godina. Mastilo izbledelo ili prepisano 100 puta od tada :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori