Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: 2013 Range Rover

Post od ftj »

Ko traži poentu i neku racionalnost u tim automobilima, taj je promašio poentu. Njegova poenta je da je neracionalan i da govori o vlasniku da pare ne predstavljaju stavku oko koje se razmišlja(potrošnja na testu je bila blizu 30L/100 km). Mislim voziš džip u koji tek mogu 4 osobe da stanu a pritom ideš ispod 5 sekundi do 100 a auto leži bolje nego bilo šta u čemu sam se vozio ikad iako je džip. M5 je u odnosu na to pojam racionalnosti, ovo se kupuje kao bar treći/četvrti automobil a glavni razlog je zato što ti se može.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ftj napisao:ovo se kupuje kao bar treći/četvrti automobil a glavni razlog je zato što ti se može.
:plusone:

To bi bila sustina i ako i dalje mislim da je bezveze...moj stav :pardon:
Video sam jednog ispred kazina u Monte Carlu (imam cak i sliku u telefonu) i onda zamisljam tipicnog vlasnika takvog auta.
Tip ciji sat vredi koliko i taj auto, tabakera ko neciji stan a u kazinu za vece opusteno ostavi neciju godisnju (zapadnoevropsku) zaradu.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

I kada bi imao kao tako neko iz tvog posta, nikada ne bih kupio X6. Mrzim taj, all eyes on me fazon, a i vecina normalnih ljudi bi me gledala drugim ocima, kao sto i ja sada gledam vlasnike X6. :pardon:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Siguran sam da bi uzeo tjuniranog Golfa R pa bi se potezao sa M-ovima i ekipom po Monaku :kezo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ok,ali onda samim tim da je bespoentan i neracionalan,moze se reci da je glupost...
To sto je glupost,ne mora da znaci da ce nekome doneti manje radosti i zadovoljstva od M5-ice ili od SLS AMG-a ili da je taj sto ga kupuje gluplji od kupaca ovih drugih...
Ali se neke stvari moraju razgraniciti...
Ja bih prvi kupio G65 AMG koji kosta kao 2 X6M-a i godisnji kasko za X6M :)
I ako je bolji terenac od 90 posto dzipova,losiji je terenac od G 350 CDI-ja...
I ako je brzi od 90 posto automobila,sporiji je od svakog sportskog automobila koji kosta izmedju 70 i 150.000e,niti je udoban kao limuzina od 50.000e...
A za 270.000e koliko kosta G65 AMG mozes da kupis G 350 CDI,zajedno sa Nissan GTR-om i S klasom.
Sva 3 su vrhunski automobili u svojim klasama,a zajedno kostaju manje od G 65 AMG koji nije na vrhu ni u kom polju :)
Ali kada se pogleda realno,taj G65 je najbolji ako ti trebaju sve te karakteristike u jednom vozilu i ako ne vidim zasto bi ti sve to trebalo u jednom vozilu,kada za manje para imas u 3 vozila sve za 3 puta bolje :)
Sto ga takodje cini gluposcu,ali ne kupuje se svaki auto iz istih razloga,kao ni HI-FI sistem,ni TV,ni mobilni...
Ni za sta se ne moze nekome zameriti sto je kupio,niti reci da su njegovi razlozi losi ili manje bitni od necijih drugih...
Jedino sto se moze raditi,jeste porediti nesto u necemu.
Znaci,X6 je kupe dzip koji je stabilniji od ostalih dzipova i bolji je sportista od ostalih dzipova(Osim mozda od G65 AMG u nekim poljima,ali nisam ni za to siguran),ali je bulja za off-road i bulja su mu performanse u odnosu na vozila koja nisu dzipovi.

Tako da ni tu ne vidim neku prednost,s obzirom da za pare koje moras da odvojis za X6M,mozes da kupis X6 ako ti se vec svidja i da kupis M3 ili gore pomenuti GTR i recimo X3...
Tako da racionalnosti u toj kupovini nema.
Jedini razlog i logika te kupovine moze biti ako zelis da ti "lepi" X6 ide brzo.
A ako zelis brz auto,to X6M nije,posto je M3 brzi,kao i mnogi ostali.
Ako zelis dzip,X6M to nije,nego je to X5,kao i mnogi drugi.
Ako zelis Off-road vozilo,X6M to nije,nego je to G klasa ili Land Cruiser za manje pare od G klase,pa cak je i X3 bolji za off road,ako zbog niceg drugo,zbog toga sto ima manje gume.

Dakle,ne osudjujem nekoga ko kupi X6M,ali ga ni ne hvalim.
Ko kupi X6m ili voli ist,takodje treba da bude realan i da shvati sta je u stvari X6M,a to je glupost koju i pored toga sto je glupost on to voli i toga ne treba da se stidi,kao sto se ja ne stidim toga sto volim G65 AMG ili SLK i TT cabrio koji su zenska kola realno.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Avg 2012, 01:24, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

:rofl:

Ali ozbiljno, ako pogledate nekog coveka koji vozi X6, pored nekog u X5 ili MLu ili RR, svakako ce ovaj drugi ostaviti bolji utisak, bar na mene.
Ovo vec sad prelazi u onu pricu "automobil kao statusni simbol" :kezo:

EDIT: Xepoj u TT Cabriu :loool: :loool: :loool:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro,ali si u svakom skupom automobilu u fazonu "All eyes on me"...
X6M prodje,pola ljudi ga ni ne izvali,jos jedan Bmw...
Prodje Nissan GT-R,nema ko se ne okrene da pogleda,a realno,kada je izasao je kostao 60.000e manje...
Sada kosta oko 30.000 manje,jer je ako se ne varam svuda oko 100.000e...
Pa vise ce se ljudi okrenuti za 370Z od 50.000e,nego za X6M-om,ali realno...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Xepoj87 napisao:Dobro,ali si u svakom skupom automobilu u fazonu "All eyes on me"...
X6M prodje,pola ljudi ga ni ne izvali,jos jedan Bmw...
Prodje Nissan GT-R,nema ko se ne okrene da pogleda,a realno,kada je izasao je kostao 60.000e manje...
Sada kosta oko 30.000 manje,jer je ako se ne varam svuda oko 100.000e...
Pa vise ce se ljudi okrenuti za 370Z od 50.000e,nego za X6M-om,ali realno...
pa sad dal se ne bi okrenuli ljudi za X6M je diskutabilo,ko se ne razume njemu i ovi sportski izgledaju svi isto i pre ce se okrenuti za takvom grdosijom, a ko se iole razume nema sanse da ne primeti one ogromne usisnike za vazduh na prednjem braniku :mrgreen: (koji su inace meni prilicno ruzni,ali ostavljaju :vilica_na_podu: utisak )

EDIT by mod: ne citirati post neposredno iznad.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Vise njih ce se okrenuti za Porsche Boxsterom starim 15 god od 10.000 eur nego za tim X6M, nego je "all eyes on me" samo onima koji znaju sta je u pitanju. Sto kaze Xeroj, za sve ostale je to samo "jos jedan bemveov dzip".
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ma brate,90% mojih ortaka ne bi znali razliku izmedju X6M i X6 3.0D,dok im ne bi stavio oba jedan pored drugog,a GTR svi znaju,ipak je to supersportski automobil...
Cak je i Z370 egzoticniji od X6M...
90% ljudi kada vidi skup auto,pogotovo dzip,gleda direktno u vozaca,ostalo ih ne zanima.
A kada dodje neki namunjeni automobil,nebitno da li kosta 10 ili 100.000e,bole ih paja ko vozi,zanimljiv im automobil...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Heroj

Fino si objasnio ovo sa G klasom i sl. ali da dodam da ljudi taj G65 AMG vise kupuju sto im se moze, sto je cena za njih sitnica i da bi se razlikovali od drugih a ne zato sto uzivaju u samom autu.
Inace, uz duzno postovanje prema kvalitetu i voznim karakteristikama, stvarno ne mogu da razumem da se nekom iskreno svidja G klasa :pardon:

Sto se tice okretanja na ulici...ljudi se najvise okrecu za novim ili retkim modelima. Vise ce paznje privuci npr. novi 208 nego RS5. Moj auto je jos uvek redak (kod mene u gradu sam video samo dva) pa primecujem da me zagledaju (iako mi se to iskreno ne svidja) cak i vozaci mnogo skupljih automobila.
Kad pricamo o retkim modelima cesto se u gradu vidja SLS AMG i kad on prodje, sto zbog zvuka, sto zbog izgleda, bas privuce paznju...svi gledaju a klinci i kinezi ga slikaju. Tako je isto bilo kad se pre neki dan u gradu provozao lik sa ful repariranom (kao novom) Corvette-om C1 :doubleup:
X6M, M5, C AMG itd. ce prepoznati samo poznavaoci i ljubitelji dok razliku izmedju njega i klot brace 50% prolaznika nece ni primetiti dok ce drugih 50% biti sigurni da je npr. C63 AMG i C180 AMG pack ustvari isti auto :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Brate,kada vidim nesto najmodernije zapakovano u retro kuciste sa paznjom ka detaljima jednakom kao u S klasi,svrsim u gace :D
Jednostavno,sve ima svoj smek,pa i G klasa :)
Ja bih je kupio i 5 puta godisnje bih mozda sisao sa asfalta :)

Ali recimo i ako znam da je RR skuplji od sporta i da je dosta bolji,nikada ne bih njega uzeo pre Sporta,zato sto mi je Sport lepsi i za mene i vise nego sposoban :)
RR retko kome zaista treba,pogotovo kada se poredi sa Sportom koji je veoma malo losiji u 90% slucajeva...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Svrljam sad po mobile.de, i ne mogu da verujem koliko je smesna cena tom obicnom (u startu skupljem) RRu. I ovi sa oko 100k km su po 15k evra, ali ovih 150-210k km ima za 10 'iljada. (2005 godina). Strasno kako im pada cena.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa da, i onda kad se usreci sa tim ok 10k tu sreci kraja nema. :) Kakvih razvaljenih primeraka kod nas ima, ono je strasno, nafta curi na sve strane, vazdusno oslanjanje u haosu izkrpljeno plasticnim vezicama, ma uzas.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ma daleko od toga da je pouzdana kupovina, ali govorim da startuju od te cifre sa navedenim parametrima. Sport je skuplji kao polovnjak.
Odgovori