grujicd napisao:A i vidim da se televizori kupuju kao banane, uđeš u radnju i kupiš. Ne može to tako.
To se studira bar pola godine, bistre se testovi, čitaju se forumi gde ljudi kukaju na taj model i šta im je riknulo, proučavaju se slike konektora, gledaju slike crnog ekrana u mračnoj sobi posle obrađene u photoshopu da se bolje vidi gde probija pozadinsko svetlo, meri se ugao prema fotelji pa se gleda da li iz tog ugla bitno padne kontrast, onda se u radnji iskuka daljinski i bar sat vremena sa prolazi kroz sve menije da vidiš kakva je slika kad se isključi dinamičko osvetljenje, clear view i milion drugih opcija, nosiš naravno svoj materijal na usb-u da vidiš koliko ima detalja u senkama Dark Knighta i da li se brlja slika kad se pomera fudbalski teren...
E tako se kupuje tv!

Taj rad. Sećam se da su me radnici u jednoj radnji gledali kao budalu kada sam tražio daljinski da uđem u sevisni meni da vidim koja je marka panela u televizoru. Kada sam kupovao TV, Samsung je ugrađivao pored svojih i panele još 2-3 proizvođača, ne znam kakva je sad situacija.