Dobro veče
Re: Dobro veče
Mora da se skine menjač.
Ali ne mora da se otvara. Skida se i vraća "u komadu". 
Tapatalk

Tapatalk
Pa dobro opet je prilična operacija zar ne? Da li do tad voziti auto malo po lokalu ili može da se desi neki veći problem?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ako ti blago škripi možeš još malo da voziš, ako ti je pedala tvrda na pritisak pa onda propadne, idi odmah menjaj.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Nema tu šta da "škripi" po meni, ako je potisni ("druk") ležaj u pitanju.
Za početak promeni majstora.
Za početak promeni majstora.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Druk se cuje kao krljanje, mlevenje, kao kada lezaj zvekne. Ako ti propada pedala onda ce pre biti do cilindra. Ali ako ti vec skida menjac valja odmah pregledati i kvacilo, ako nije tip top bolje zameniti odmah i to.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Cilindar može da škripi ali ne može da bude nepodmazan, škripa je početan simptom i kvačilo propadne kad ode skroz. Kod hidrauličnog kvačila postoji dva cilindra uglavnom, jedan na papučici i drugi u menjaču, škripa onog u menjaču nisam siguran da može toliko da se čuje, uglavnom bude onaj na papučici
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To ce izaci 100-njak eura vise nego samo druk, ako je uopste do njega.methane.master napisao:Ranije se preporučivalo da se menja u kompletu ceo set.
Sent from mTalk

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Skripi ti viljuska kvacila odnosno kugla koja ide na nju. Been there,done that. Twice.havijer napisao:Kvačilo mi blago škripi kada ga pritisnem. Išao sam kod mehaničara i kaže da je unutar samog menjača je ostalo nešto nepodmazano, da li je u pitanju druk ležaj ili neki cilindar, nisam razumeo.
Je l se još nekom nešto slično desilo?
Ono što je interesantno da u samoj vožnji se desi da ne dođe do škripe a kada u mestu pritiskam uvek škripi.
Koliko je to otprilike $$$?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Prvi put sam radio u ovlascenom tako da ne znam ni sta su menjali ni da li su menjali ni koliko kosta. Uglavnom kada se ponovo desilo, kupio sam deo, tu neku kugl(icu)u za tipa 2000 dinara u ovlascenom a menjao sam kod Tria ali cenu ne znam jer sam tom prilikom menjao i set kvacila. Znaci mora da se skine sve kao za menjanje seta, zato mi je i rekao da tada zamenimo da ne bih morao ruke ponovo da placam uskoro.
Ja sam napisao sve što mi je taj kolega rekao, e sad ne znam da li je on prećutao nešto.samo polako napisao:Dajte ne preterujte. Ko zna koji deo priče o tim Holanđamkama nismo čuli da bi pravilno presudili o čemu se tu zaista radi.
Da, u Kongu su pobili milion-dva lokalnih crnaca. A kao način kažnjavanja sekli im ruke i radili slične užase... i sve to u 20. veku. Meni je Belgija jedino zanimljiva što je na početku dva svetska rata imala slično "iskustvo" kao Srbija. U Prvom sv. ratu je poslužila kao povod (Austrijanci napali Srbiju, Nemci Belgiju), a u Drugom kapitulirala skoro odmah (mi smo se držali 11 dana, Francuska čitav mesecshandu90 napisao:Pogledaj komsije Belgijance, nisu ni oni ko zna koliko veliki a haos su pravili po Africi.

Haha, tekst na holandskom. Što reče Methane, dobro povezano sa prethodnom temom.Ikac napisao:Druk lager je valjda deo kvačila, ne menjača...
Edit

Ђенерал Јанковић
Mozda ti skripi ona opruga sto vraca pedalu.
Podmazi je, nista te ne kosta. To iz kabine mozes.
U vezi NL i D. Profesionalni su, ali se nesto ne vole i dalje
Mogu to da primetim.
Gazda mi je ne NL, a klijent Svabo
Podmazi je, nista te ne kosta. To iz kabine mozes.
U vezi NL i D. Profesionalni su, ali se nesto ne vole i dalje

Mogu to da primetim.
Gazda mi je ne NL, a klijent Svabo