maxer napisao:Igre ne treba da snimate sa MSI Afterburner-om, sam tvorac istog - to kaže (možete naći na net-u, bez problema, tu izjavu).
Koristite umesto toga
OBS Studio https://github.com/jp9000/obs-studio/re ... taller.exe
Osnovna podešavanja postavite ovako:
ovde je "sve" što zapravo treba da podesite, ne vredi da menjate ove parametre, bolje se ne može dobiti
ovde postavite rezoluciju VAŠEG monitora (ovo je za moj)
ovde sami inicijalizujete klik na taster/tastere kojima će započeti snimanje, dok ste u igri
ovo je endžin koji će te koristiti za snimanje (ovo je setap za one sa NVIDIA karticama)
Glavni ekran izgleda ovako (ovde vidite da u realnom vremenu hvata igru koju sam pre par postova pomenuo):
Kako početi snimanje (jedan od načina) je da pokrenete igru, bilo u windows ili full screen modu i da se zatim taskujete u OBS i tamo:
prvo se klikne na znak
+ za dodavanje
Scene (levo dole u glavnom prozoru) a zatim na
+ za dodavanje
Sources tj. izvora koji "hvatate", tada se otvori ekran kao što vidite:
(
NAPOMENA: ovde je podešeno da hvata jedan od "prozora" a u stvarnosti ćete podesiti da hvata ono što je u FULL SCREEN-U)

i tu birate iz padajućih menija - šta želite da snimate, odmah će se "izvor" pojaviti u tom prozoru, tako da bar na početku instalacije znate da sve radi kako treba.
OBAVEZNO DODAJTE SHARPEN FILTER, koji će vam obezbediti da snimak na youtube-u, ne izgleda mutno/neoštro !!!
To se radi ovako:
desni klik na Source i klik na Filters
zatim klik na
+ pa iz menija na Sharpen, i posle podesite klizač na 14 do 25, nije potrebno više od toga (CPU zahtevna operacija, ako se dobro sećam)
Ako imate monitor "nestandardne" rezolucije, kao ja, onda morate da prvo kroz drajver grafičke promenite rezoluciju u youtube-u poznatu (ja moram da menjam u 1920x1080), iako će to izazvati deformisanu sliku - nevažno je, jer će ono što budete snimili biti potpuno vizuelno ispravno.
Poenta je da morate na youtube, slati samo ono što oni od rezolucija navode (to vidite dok gledate neki klip, one ponuđene rezolucije - o tome govorim). Što im pošaljete bolji/veći/oštriji snimak, to je veća šansa da na kraju dobijete dobar youtube kvalitet, što se gore pomenutom tehnikom uspešno realizuje. Jedino gubim na stepenu zasićenja bojom (posle youtube-ove obrade mog originalnog snimka), verovatno i za to treba dodati filter koji će "nabiti" (pojačati) boju, da bi na kraju to i na youtube-tu izgledao kao original.
Deluje komplikovano ali je u svari sve ovo vrlo prosto i većinu stvari radite samo jednom, posle se sve završava sa dva tri klika na tastere u samoj igri.