Ne brže od života!
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Re: Ne brže od života!
Meni pusti 20sek pa se prekine
ALI ZAUSTAVILI SU GA ZBOG 53km/h!!!!
PA TO JE STOKA KAVKE NEMA NIGDE!!!!
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Prekida. Stoka.
- noodles
- Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
- Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi
Na snimku deluje kao da su ga zaustavili zbog 53km/h, ali mislim da je ključna izjava vozača dačije da ga je rođak "navodio" kuda da ide, pa su ga verovatno snimili da priča mobilnim...
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
Ogranicenje 40 kod skole...speedy stikis napisao:Meni pusti 20sek pa se prekine
- speedy stikis
Nazalost ne mogu da pustim duze snimak da vidim do kraja.
Nisam video na snimku da je skola u blizini.
Daleko bilo da ja podrzavam brzu voznju, telefoniranje... Ali ako su ga zaustavili na 53 gde je 50... To je tragicno bezobrazno, kada drzis brzinu na 50 uvek mozda ides 2-3km/h brze ili sporije zavisi koliko laze cajger...
Ali najgraticnije je sto se oni "brinu" za bezbednost samo kada im trebaju pare
Nisam video na snimku da je skola u blizini.

Daleko bilo da ja podrzavam brzu voznju, telefoniranje... Ali ako su ga zaustavili na 53 gde je 50... To je tragicno bezobrazno, kada drzis brzinu na 50 uvek mozda ides 2-3km/h brze ili sporije zavisi koliko laze cajger...
Ali najgraticnije je sto se oni "brinu" za bezbednost samo kada im trebaju pare
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pre ce biti da je zaustavljen zbog mobilnog, posto je akcija za to trenutno u toku. A neko rece da je tu zona skole, pa ako je isao 53km/h to je 23km/h preko.
Evo ima na youtubu... Namestio sam da krene gde treba, ali ako neće premotajte na 25:18...
https://youtu.be/BVPP8kBlXeM?t=25m18s
https://youtu.be/BVPP8kBlXeM?t=25m18s
- speedy stikis
Kao sto rekoh nepodrzavam i neopravdavam prekoracenje, mobilne...
Ali ako su zaustavili zbog 3km/h onda stvarno ne znam da li igde u svetu za tako malo odstupanje zaustavljaju i pisu kasnu, ako je 13 ili 23km/h onda je vec druga prica.
Btw ovaj cim krece da je sa kosova sve mi je jasno na koju kartu krece da se vadi, nbt je odakle si mozes da budes sa Marsa ako vozis po propisima niko ti ne moze nista, nema potrebe za samo sazaljevanjem!
Ali ako su zaustavili zbog 3km/h onda stvarno ne znam da li igde u svetu za tako malo odstupanje zaustavljaju i pisu kasnu, ako je 13 ili 23km/h onda je vec druga prica.
Btw ovaj cim krece da je sa kosova sve mi je jasno na koju kartu krece da se vadi, nbt je odakle si mozes da budes sa Marsa ako vozis po propisima niko ti ne moze nista, nema potrebe za samo sazaljevanjem!

- speedy stikis
Malo pre je bilo na SAT-u.
Radar gresi +- 3km/h , prestretac +-5km/h
Ali coveku su pisali kaznu za 51km/h ogranicenje 50km/h
U svici se to ne pise, ali zato srbistan najpostenija zemlja na svetu!
Radar gresi +- 3km/h , prestretac +-5km/h
Ali coveku su pisali kaznu za 51km/h ogranicenje 50km/h
U svici se to ne pise, ali zato srbistan najpostenija zemlja na svetu!

Da, da, postoji fabricka tolerancija, tj mogucnost greske, propisana od strane proizvodjaca.
Takodje, propisana medju tehnickim uslovima u pravilniku o mernim uredjajima u saobracaju.
Pricao sam o tome sa ljudima koji rade bazdarenja i kalibracije za policiju (agencija za mere i dragocene metale), slazu se da je to strasno, pisali su dopis, niko ih ne je*e 2%.
Tom liku s kojim smo radili kalibraciju kamere su pisali za 71 u naseljenom mestu
I takodje, nase sudove boli djoka za sve to, posto su odlucili da je izmerena brzina apsolutno tacna
Takodje, propisana medju tehnickim uslovima u pravilniku o mernim uredjajima u saobracaju.
Pricao sam o tome sa ljudima koji rade bazdarenja i kalibracije za policiju (agencija za mere i dragocene metale), slazu se da je to strasno, pisali su dopis, niko ih ne je*e 2%.
Tom liku s kojim smo radili kalibraciju kamere su pisali za 71 u naseljenom mestu

I takodje, nase sudove boli djoka za sve to, posto su odlucili da je izmerena brzina apsolutno tacna

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
To je zbog stava suda. Navodno su svi radari podeseni sa vec uracunatom tolerancijom tako da je sve sto izmere tacno i sud to uzima bez prigovora. Ali opet, radari uglavnom nisu podeseni na ogranicenje uvek malo preko, osim ako se ne naredi da se kaznjava bas za sve.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
kakva budalastna, podeseni sa uracunatom tolerancijomH4wkeye napisao:To je zbog stava suda. Navodno su svi radari podeseni sa vec uracunatom tolerancijom tako da je sve sto izmere tacno i sud to uzima bez prigovora. Ali opet, radari uglavnom nisu podeseni na ogranicenje uvek malo preko, osim ako se ne naredi da se kaznjava bas za sve.

izgleda da mi imamo jedini na svetu savrsen radar koji meri bolje nego GPS...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@H4wkeye
NHF, ali to je glupost.
NHF, ali to je glupost.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Tako nesto moze da smatra neko ko je neobrazovan, prosao pored adekvatne skole, jer greska merenja je nesto je u samoj osnovi merenja i metrologije kao nauke. Obrada rezultata merenja je oblast koja se upravo bavi iskazivanjem rezultata sa greskom merenja, naravno u pitanju je nauka pa su pravila jasno uspostavljena.H4wkeye napisao:To je zbog stava suda. Navodno su svi radari podeseni sa vec uracunatom tolerancijom tako da je sve sto izmere tacno i sud to uzima bez prigovora. Ali opet, radari uglavnom nisu podeseni na ogranicenje uvek malo preko, osim ako se ne naredi da se kaznjava bas za sve.
Cuo sam za taj stav predsednika suda, javno se izjasnio pred kamerama.
Cega se pametan stidi budala se hvali...lepo kaze narod.
Inace, svaki "radar" je merilo za sebe i ima svaki svoju toleranciju i gresku merenja.
Ideja da su svi isti i jos podeseni je tesko nepoznavanje materije merenja a pogotovu meraca brzine kretanja.