Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Re: Ne brže od života!

Post od TheWickerMan »

methane.master napisao:Metrolog. Kukuuuu :kuku:

:D
Imaš nešto protiv nas ? :kezo:
Xepoj87 napisao:Vikler ga meri sa diplomim i pecatom!

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
I sa blombama, žigovima itd. Bio nekad stručan :)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

TheWickerMan napisao: Imaš nešto protiv nas ? :kezo:
Ništa efikasno. :kezo:

Šalim se... Sticajem okolnosti sam učestvovao u organizaciji kongresa metrologa, mozak mi malo progoreo. :D

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

TheWickerMan napisao:I sa blombama, žigovima itd. Bio nekad stručan :)
Valjda plombama, crni Vikleru :kuku:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Pokopa me Delijo, zato više se i ne bavim tim stvarima :kezo: u principu, koristim oba izraza, kako mi se ćefne.

MM, onda znaš da nema niko normalan tu :D gde su bili kongresi, ja sam bio u Sava centru, Palati Srbije itd...

sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

TheWickerMan napisao:
H4wkeye napisao:To je zbog stava suda. Navodno su svi radari podeseni sa vec uracunatom tolerancijom tako da je sve sto izmere tacno i sud to uzima bez prigovora. Ali opet, radari uglavnom nisu podeseni na ogranicenje uvek malo preko, osim ako se ne naredi da se kaznjava bas za sve.
Druže, tri godine sam bio kontrolor ovlašćen od strane države i DMDMa ( Direkcije za Mere i Dragocene metale ), pisao sam pravilnike iz oblasti merenja i još svakave stvari. Takve stvari su budalaštine što ti tvoji kažu. Sramota je kakvu državu imamo i čime se sve služe da bi napunili državi budžet.
Pa znam da su budalastine, i da odstupanje postoji ali kad je stav suda takav policija tu ne moze nista. Sto se tice ovih kazni za 52km/h i to, to je cisto punjenje budzeta i glupost.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kako ne može ništa? Ko podnosi sudu Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka ili izdaje nalog?

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Pa policija, ali ti moras da pises ono sto je radar pokazao. Ne mozes da sam uracunavas neku toleranciju kad je sud ne prihvata. Ja sam za to da tolerancija postoji i mislim da je ovo pisanje kazni za 52, 53km/h itd idiotizam ali sta se ja pitam. :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Cek bre, pa valjda policija odlucuje od koliko ce da pise kazne, nema sud veze sa time.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kod nas u opstini, a koliko znam i sire, donedavno su drzali radar na 61.5, i to dugo godina. To na mestu gde je 50. To je sigurica i za kaznu i za sve. Kada te otkuca radar, nema sta da se bunis. Da li je nesto promenjeno ne znam.

Ko dodje sa strane pisali kazne, lokalcima, iako ih je radar snimio, pisali kaznu za pojas, jer je najjeftinije, pa da nam izadju u susret.

Nikakve ja sudije i sudove pored puta nisam video.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Lepse zvuci kad kazes kako to ide sa visokog nivoa, pitanje o sudbini drzave, jbg.

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

TheWickerMan napisao:Pokopa me Delijo, zato više se i ne bavim tim stvarima :kezo: u principu, koristim oba izraza, kako mi se ćefne.

MM, onda znaš da nema niko normalan tu :D gde su bili kongresi, ja sam bio u Sava centru, Palati Srbije itd...
Mašinski fakultet organizovao tamo negde 2003. Ja eskivirao svečanu večeru zbog finala Celtic-Porto :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Nije mi jasno sto se toliko komplikuje prosta stvar(osim ako se zeli punjenje budzeta).
Naime, jer ogranicenje 50 super, nastelujes(uredno bazdaren) radar na 60-61km/h, dotle ne diras nikog i ispostujes zakon i budes covek, jer tu bi usla i kalkulacija te "prirodne" tako da se izrazim greske svakig radara.
A time se pritom ne gubi na bezbednosti, sto je najvaznije i tada niko nema da se buni.

Mada iskreno i mislim da je tako bar onuda kuda ja svakodnevno prolazim a znam da ima radara i namerno sam pre neki dan kod B.Kose prosao sa 60 iako me je gadjala fama, tako da mislim da je to ok bar sto se tice novobeogradske policije, ali mislim da svaka stanica sama namesta i odredjuje na koliko se pisu kazne.

Tako isto i za AP ne diras do 150-160 i cao preko toga drasticne kazne i novcane i bodovi i dozvola a one extremne na sve to i cuza pa ako je ne daj boze prouzrokovana tom bahatom voznjom i s. nesreca sve to puta 3.
Prosto i jednostavno jer mislim da danasnji automobili i oni od pre 60 godina nisu isti, tada je to bila i najveca moguca sada svaki auto tu brzinu dostize lako, plus tadasnji sistem bezbednosti i kocenja sa ovim danas nema blage veze.
Moj predlog bi bio po papiru 130 kao u HR, a tolerancija do 160 u letnjem periodu, a do 150 ostalo i to da bude nepisano pravilo da svi znaju, svako krsenje ovoga drasticno vece kazne bih pisao nego sada.
Jer tada bi stvarno imao "slobodu" da vozis ali nikako bahatost koja bise kaznjavala.

Sent from my ONEPLUS+A3003 using Tapatalk
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slika
Slika

Ulaz u ns, reno nema krova I stranice

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

H4wkeye napisao:Pa policija, ali ti moras da pises ono sto je radar pokazao. Ne mozes da sam uracunavas neku toleranciju kad je sud ne prihvata. . :D
Nevezano za tvoj konkretan post.
Jasno je da se tako radi što se vidi i iz pisanih zapisnika.
Ali je savršeno jasno da policija ne upisuje baš tačno ono što je radar pokazao.
Radar je pokazao policajcu da je izmerio 52+-3km/h da je brzina kretanja vozila.
Tako treba da upiše ako već piše prijavu za sud jer je to podatak koji je tačan i koji je izmeren. I koji predstavlja validan dokaz.
Sudija će onda da tumači da li je prekršaj ili nije.

U tome i jeste suština, radar uvek pokazuje opseg a da je tako potvrdjuje markica /atest.
Isto tako podrazumeva se da lice koji vrši merenje zna da koristi merni instrument i zna da je tako pa ne može da slobodno tumači da je npr 52 km/h izmereno.

Tačno je da sud(ije) još nisu dostigle stepen spoznaje šta je i kako predvidjeno zakonima i pravilnicima ali to ne može da bude opravdanje policiji što eto sudije ne znaju da rade svoj posao.

Suština je da niti policajac treba da piše prijavu na npr 52 (+-3) niti sud treba da prihvata prijavu na bilo koju cifru tipa 51 ili 53km/h po službenoj dužnosti na koju ga obavezuje zakon/pravilnik/atest i sama procedura merenja.
Jednostavno takve nevalidne prijave sa jednom cifrom koja je navodno izmerena sud treba odmah da vrati tj odbije.
Za očekivati je da onda i policija shvati da radi besmislen posao koji ima produktivnost nula.

Primer je za granični slučaj od 50km/h, adekvatno važi za sve ostale slučajeve.

Ali, svi znamo da cilj i svrha nije merenje brzine već uzimanje novca po svaku cenu. I da riba smrdi od glave, policija je samo sredstvo da se otimaju pare.
Najmanje je tu kriv onaj policajac koji piše prijavu ali mi njega vidimo koga su poturili.

--------------------------------------------------

Kao što se meri napon, težina, dužina ili bilo šta zvanično i ispravno uvek uz naznaku opsega.
Ili količina litara goriva koje sipaš na pumpi. I tamo postoji opseg izmerene vrednosti, i tamo postoji markica/atest o baždarenju.

Znači radar nikada ne pokaže cifru kao JEDNU fiksnu brzinu jer to i ne ume da izmeri.

Već je rečeno koji post ranije, da se meri sa 3 radara sa iste lokacije, isto vozilo, od istog policajca može da bude sledeće stanje merenja:

A 51 +-3km/h
B 53+-3km/h
C50+-3km/h

Sva 3 merenja su tačna, i sva 3 merenja su ispravna. I napravljena sa ispravnim radarom.

U prekršajnoj prijavi šta treba da bude upisano od ta 3 ispravna merenja jednog istog vozila?

Pošto je opšte poznato decenijama kako se vrši zavanično merenje i kako postoji odstupanje koje je u samoj prirodi merenja tako je opšte prihvaćeno pravilo da policajac u navedenim primerima A, B i C uopšte ne piše nikakavu prijavu niti se smatra prekršajem da bi se podnosilo sudu.

U pravno sredjenim zemljama to se podrazumeva jer je rešeno odavno...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ivan napisao:Slika
Slika

Ulaz u ns, reno nema krova I stranice

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk