Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Uroš S. »

Želim da je svedem na realnu meru. Obzirom da je Krstić najveći zagovornik te teze da je on bio tada nešto bitno u Ministarstvu, sporta pritom, to mi je dovoljna sumnja u podatak uopšte. Ali dobro.

Ja nisam imao poziv ali bih ga verovatno prihvatio da sam imao, a da nije bilo ništa bolje. Ne mogu da se stavim u kontekst tog perioda jer ga se jedva sećam, ali sumnjam da je većina odbijala. (imao sam 10-11 godina 2000.).

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Uroše, onda ne možeš držati predavanje na tu temu...
Da ti olakšam, to je isti razlog zbog kog on lelemudi 8g sa nestvarnom platom, pa kad mu postane jasno da je to pri kraju - postane vesnik slobode gde bi on opet lelemudio za velike pare.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Služba uvek radi, ne znam šta nije jasno
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Velja napisao:Uroše, onda ne možeš držati predavanje na tu temu...
Da ti olakšam, to je isti razlog zbog kog on lelemudi 8g sa nestvarnom platom, pa kad mu postane jasno da je to pri kraju - postane vesnik slobode gde bi on opet lelemudio za velike pare.
Nećemo nigde mi dok god se funkcija ZG smatra lelemudjenjem.

Kolika mu je plata bila znaš li?

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Velja prekucava igricu. ZG lelemudi, a onda je "video" da mu se bliži kraj? Nema dalje...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Negde sam čuo ~300.000, ne mora biti istina...
ZG nije nužno besmislen posao, ali ovde je to nametnuto od spolja i naši su raširenih ruku to prihvatili na najgori način, češkanje jajca na račun naroda...
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Znam ljude koji su imali kontakta sa kancelarijom ZG i svi redom su ih hvalili. Kažu da se cimaju i gledaju da pomognu koliko god mogu...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Velja veruje da AV ima 100k, direktori JP 120k... a realno bez 5k € niko ne bi vodio tolike sisteme. Krađu ne spominjem.
Poslednja izmena od Heinz u 20 Mar 2017, 17:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Veljo, ja sam siguran da misliš da je funkcija dovedena spolja, ali ja mislim da većina stvari koja je dovedena spolja ima smisla, ali je mi useremo i obesmislimo
Koliku bi ti platu dao ZG?
Ko je određuje?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Uroš S. napisao:Želim da je svedem na realnu meru. Obzirom da je Krstić najveći zagovornik te teze da je on bio tada nešto bitno u Ministarstvu, sporta pritom, to mi je dovoljna sumnja u podatak uopšte. Ali dobro.

Ja nisam imao poziv ali bih ga verovatno prihvatio da sam imao, a da nije bilo ništa bolje. Ne mogu da se stavim u kontekst tog perioda jer ga se jedva sećam, ali sumnjam da je većina odbijala. (imao sam 10-11 godina 2000.).

RN3 Pro via TT
Razlozi su uglavnom bili ideološki jer smo bili izrazito i bez kompromisa protiv Miloševića. Bili smo mnogo manji oportunisti nego što su danas ove generacije u našim godinama, mada razumem taj način razmišljanja i delanja. Pored toga, isto tako bitno je i nešto što sada nedostaje - realna perspektiva da će biti bolje kada se promeni vlast i samim tim raspoloženje. Danas je mnogo veća depresija, iako nam je u nekim trenucima bilo gore nego sada. Pored toga, isto vrlo bitno je da su tada plate u državnim preduzećima bile loše i državni posao uopšte nije atraktivan kao danas, osim ako neko nije želeo da gradi karijeru na taj način. Znači, baš treba biti promišljen karijersita ako hoćeš da budeš sekretar u ministarstvu pd svim tim uslovima. Što se tiče diplomatije dodatni razlog je bio i to što profesionalno nije bilo inspirativno da radim u MIP kada smo bili u nekoj vrsti poluizolacije.
Tako da je većina mislećih ljudi odbijala saradnju s režimom, a oni koji su kao mladi krenuli da rade za njih nisu se nimalo prijatno osećali i to su krili kao zmija noge...bilo je mnogo manje tolerantna atmosfera za njih tada.
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Vama treba jedan ovakav kao sto je kod nas bio :)

https://www.youtube.com/watch?v=_ijps_xwQXU

*ebes Kim il jung'a kako bi ovaj vladao :rofl:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

McGruja napisao: mislim da većina stvari koja je dovedena spolja ima smisla, ali je mi useremo i obesmislimo
To sam mislio i ja...
Nije bitna cifra, radi se o tome da je takvim likovima samo to i bitno, pa čim osete kraj blagostanja - prave novu kombinaciju. Iz istog razloga. Pri tom, ono što si pomenuo sa službom, uopšte nije bezveze...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

SJ je mogao da obitava kao zaštitnik još godinama, da nije glasno zatalasao protiv režima. Zato verujem da mu lagodan život nije primarni cilj, niti mogu da pomislim da bi kod nekog drugog žmurio na ovakve faulove.

Na kraju krajeva, da nije bilo njega ne bi imali nikakve informacije o batinanju burazera na dan parade ili o rušenju u Savamali.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije bas ni isto biti uz vlast 90ih i u saveznoj vladi 2000e.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Verovatno je bilo pametnije da se DS "zahvalio" na podrsci umesto sto se zahvalio...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori