Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
AV 39%, VJ i SJ ~19-20%, Boško 9%, Šešelj 6%, Beli 5%, Radule 3%.
Aktuelno. Biće baš klanje za drugi krug između ove dvojice.
Koji su uslovi da se ide u drugi krug?
Sve sve, ali Bosko i vojvoda da imaju ovakve rezultate, cisto sumnjam.
Имам једно потпитање...
Pa da niko nema 50% od ponudjenih.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Uroš S.
Ako neki od kandidata osvoji 50% +1 glas nema drugog kruga. Ako osvoji najjači ispod 50% on i prvi sledeći idu u drugi.Scuderia napisao:Koji su uslovi da se ide u drugi krug?
@Maestro, Šešelj je imao nešto iznad 8% na parlamentarnim a Boško 5% s tim da su njega verovatno pokrali par %.
Poslednja izmena od Uroš S. u 21 Mar 2017, 21:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Znam, ali ipak mislim da je sada stanje drugacije i da Beli i Radule biti ispred Seselja i Boska, no videcemo. Mislim da je desnica koju toliko forsiraju zatajila poprilicno ili su je ipak ostali nadjacali.Uroš S. napisao:Ako neki od kandidata osvoji 50% +1 glas nema drugog kruga. Ako osvoji najjači ispod 50% on i prvi sledeći idu u drugi.Scuderia napisao:Koji su uslovi da se ide u drugi krug?
@Maestro, Šešelj je imao nešto iznad 8% na parlamentarnim a Boško 5% s tim da su njega verovatno pokrali par %.
Имам једно потпитање...
Odakle ovaj info? Ja sam se danas cuo sa drugarom iz Lokalnog fronta, a oni su uz SJ i rece mi da su dobili info da ako izlaznost bude do 60%, AV pobedjuje u prvom krugu... Na preko 70% Av ne bi imao 40%... To je bas danasnji info..Uroš S. napisao:AV 39%, VJ i SJ ~19-20%, Boško 9%, Šešelj 6%, Beli 5%, Radule 3%.
- Uroš S.
Desnica je ograničenog domašaja, mislim da je u celoj Evropi samo u Poljskoj ima vlast, a najčešće ne prelaze 20% podrške, ima izuzetaka naravno ali malo.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
70% neće izaći nikada, ni 60%. Mada, ovo je luda zemlja...gago2 napisao:rece mi da su dobili info da ako izlaznost bude do 60%, AV pobedjuje u prvom krugu... Na preko 70% Av ne bi imao 40%... To je bas danasnji info..
Moja procena je 56-57% maksimalno...
Edit Na izlaznost mislim, da ne bude zabune...
Edit Na izlaznost mislim, da ne bude zabune...

U vezi sa Jeremićem, mislio sam pre svega na tačku 1. Zar to nije međunarodna politika? Istina, ja a o tim stvarima znam samo koliko sam u školi učio iz predmeta "Ustav i prava građana". To je bilo pre 20 godina - upravo je Miloševiću isticao drugi mandat kao predsedniku Srbije, pa nam je profesor rekao da će garant postati predsednik SR Jugoslavije, što se i dogodilo. Ko je bio savezni i republički premijer u kom periodu - ne sećam se. Milošević je bio glavni i vukao je sve konce.Uroš S. napisao: Ne valja ti premisa, predsednik se ne bavi (visokom) politikom.
1. Predstavlja državu u zemlji i inostranstvu.
2. Predlaže nosioce nekih funkcija (mandatara za sastav vlade nakon konsultacija sa parl. strankama, pet sudija Ustavnog suda...)
3. Proglašava zakone
4. Komanduje oružanim snagama i postavlja, unapređuje, razrešava oficire u činu generala.
5. Ostala tradicionalna ovlašćenja, prijemi, odlikovanja, raspisivanje parlamentarnih izbora.
Ni P od politike, čak ne sme da se bavi politikom, da bude član stranke, niti da bude na političkoj funkciji.
Jedna je stvar šta ko po zakonu i zvanično radi, a druga je stvar koliku ima moć da utiče na dešavanja u zemlji i svetu. U tom smislu bi za Srbiju bilo još korisnije da umesto predsednika imamo Kralja Aleksandra II Karađorđevića. Dovoljna je prva tačka, sva ostala ovlašćenja navedena u 2-5 mogu da mu se ukinu. Pa opet bi na međunarodnom planu mogao da uradi više nego što će to ikada moći bilo koji predsednik.
Ji 4Tze, a zašto ti u poslednje vreme često ovako odgovaraš na moje poruke? Hoćeš javno da kažeš da sam debil koji lupeta gluposti, a istovremeno ne daješ nikakvo objašnjenje, niti svoje viđenje događaja. Takva komunikacija je, najblaže rečeno, nepristojna.Ji 4Tze napisao:Gde prikupljaš ove ideje živo me zanimaurnebesne su
Ono što sam napisao je rekao Vesli Klark, američki general koji je komandovao napadom na SR Jugoslaviju 1999. godine. Regularna vojska Albanije i OVK teroristi obučavani u Albaniji su, uz podršku NATO avijacije, napadali položaje naše vojske na granici sa Albanijom i pokušavali da uđu na teritoriju Kosova. Najpoznatija tačka na kojoj su se vodile borbe je karaula "Košare", ali nije jedina. "Košare" su poznate po tome što se nalaze na manjoj nadmorskoj visini od albanske strane i zato su u veoma nepovoljnoj poziciji za odbranu od artiljerijskog napada. Vesli Klark je između ostalog rekao (parafraziram, tačan citat potraži na internetu): "Moramo pomoći Albancima da osvoje tu planinu. Ako oni to ne urade, plaćaćemo je krvlju američkih vojnika".
Ako nije bitno s koje su strane, zašto im je bilo toliko stalo da dođu na Kosovo? Ako misliš da su prirodne barijere, kao što su planine, naivna stvar, seti se kako je prošla naša vojska 1916. godine prilikom prelaska tih istih Prokletija. Tačno, sada je 21. vek, tehnika je napredovala, transport i snabdevanje su znatno olakšani. Pa opet, pešadija je ta koja mora fizički doći i zauzeti teritoriju. I Hitleru je 1941. napad na Rusiju bio mnogo lakši nego Napoleonu 1812. (kamioni, tenkovi, razna druga tehnika), pa mu osvajački pohod ipak nije uspeo.igor_harris napisao:Nemoj tako... Da su sa one strane Prokletija mogli bi da nam se sagnu...
Kad već pominjem Rusiju, oni su upravo pre 2-3 dana u Južnoj Osetiji (delu Gruzije koji je uz rusku vojnu podršku proglasio nezavisnost 2008. godine) postavili svoju bazu, u kojoj će biti stalno prisutan kontigent ruskih vojnika. Skoro isti slučaj kao sa gore pomenutim primerom, s tim što je ovde reč o Kavkazu, čiji najviši vrh Elbrus ima 5600 m, za razliku od Đeravice na Prokletijama, koja je na nešto manje od 2000 m. Sa evropske strane Kavkaza je Rusija, pa opet - hoće da budu prisutni i "s druge strane planine". Postoji nešto što se zove strategija i što se uči na vojnim školama. Imamo ovde na temi ljude koji su završili vojne škole, pa mogu, ako hoće, da daju svoj komentar.
Ђенерал Јанковић
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Prosto, u preopširnom pisanju grešiš u osnovnoj postavci a to je pre svega motiv a posle toga i put kojim se prilazi. To je toliko suludo i neracionalno na više nivoa da me zato zanima koji su izvori tih strateških teorija.
Boringly average, but also perfect for school run mums