Alfa Romeo Giulia
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Re: Alfa Romeo Giulia
Pedalice nikad nisam koristio i kada ih ima. Sport mod je sasvim dovoljan, i na golfu mk5 dsg odlicno radi posao, kao i svaki sa duplim kvacilom (koji su zastupljeniji danas da ih cak i hyundai nudi). Sva sreca pa se doplacuju. Nije to supersportista da protrese sve zivo u downshiftu. Automatik nudi komfor, kome je do gusta ima ga u manuelnom na old school nacin.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ma zanimljive su prva 3x da ih koristis, posle su njaaaah...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

JBT. Šta uradi TV daljinski od civilizacije! Vrhunac lenjosti kad su ti papučice na automatiku njah.

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Po meni vise gluposti nego lenjosti, ja ne vidim njihovu poentu u obicnim automobilima.
U čemu je razlika? Znam tehnički, nego sa strane korisnika.Delija napisao:Sa DCT mozda. Sa ZF isti q.
Inače i ja smatram da su bzv. Čisto ložački gedžet za 99% vozača.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Osecaj je drugaciji - DCT mi je u manual modu negde izmedju manuelnog menjaca i ZF-a.
ZF je brz kao munja, ali nekako me tu onako izdaleka podseti na CVT - kao u igri na kompu
ZF je brz kao munja, ali nekako me tu onako izdaleka podseti na CVT - kao u igri na kompu

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Shifteri imaju poente na sportskim modelima, gde dodaju filingu, gde ga zavrtis na 8k rpm, gde te cimne kada promenis, a ne na 2.0 dizelu, na svake 2k rpm menjas brzinu i tripujes da uzivas, a u stvari samo usporavas menjac.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
za mene je giulia veloce od 280ks skroz sportski auto, i ako mu shifteri rade duplo sporije nego na Q onda je vrh vrhova
Nije ravnopravna nego najbolja.Delija napisao: Moze da se pokaze kako god hoce - dzabe joj.
Da bi imala kakvu-takvu prodju na trzistu mora da prejebe konkurenciju, a ne da se tuce sa modelima starim 6 godina i da bude ravnopravna.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Svetski mega car.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Pogled sa zadnjeg sedišta:
https://www.youtube.com/watch?v=cZGF84di4w4
https://www.youtube.com/watch?v=cZGF84di4w4
Sedeo sam danas u onoj 2.0 280ks q4 Veloce.
Prvo su preveliki Veloce natpisi, malo je dziberana
Onda, to bi bio auto koji bih u toj klasi kupio.
Onako dobro opremljen auto sa 280ks, 4x4 i automatikom, niko ne nudi, vec bi morao da se isprsis jedno 15k eura vise za Mercedes recimo i to opet imas 2.0 245ks ili 3.0 333ks.
Auto je prelep u toj boji i takvoj opremi, sportska sedista su bolja od Recaro kadica u Meganu RS, u sustini, jako ozbiljno.
Alu papucice menjaca su predrkane i jednostavno te vuku da ih klikces, a do sada ni u jednom automobilu nisam dobio zelju ni da ogledam to, a kamoli koristim
Volan je super, paljenje na istom jako lep detalj.
E sada, zasto je opravdano jeftiniji, i ako bi bio moj izbor u toj klasi.
Plastika svuda. Dakle, pricajte sta hocete, ali je svaki detalj u enterijeru kao pobegao sa Giulliete i ne ide bas na premium D segment.
Dakle, ceo donji deo vrata je od tvrde plastike, svaki dugmic je od iste jeftine plastike koja se nalazi na i oko menjaca, a i dzojstik za navi je jednako jeftin.
Dakle, sve srebrno sto vidite je u stvari prefarbana plastika, ukljucujuci i ovo na menjacu.
Takav je ceo enterijer, osetno jeftiniji gde god da pogledas od recimo C klase, koja mene jedino zanima u toj klasi, pa cak i od XE Jaguara, koji me je iznenadio koliko deluje premium unutra.
Opet, samom izgledu enterijera nisam nasao manu.
Vec pomenute samaraljke su zaista prelepe i zaista gotivne ispod ruke, ali su rucice za migavce i brisace jednake kao na manuelcu, pa su maltene iste duzine kao samaraljke, sto znaci da cu da kacim rukom samaraljku(gore dole da mi klizi ruka po njoj, ne da menjam brzinu) i vremenom bih izludeo i morao nekako da ih zamenim ili produzim.
Pored toga, zaista prelep auto spolja, a jeftinoca enterijera i svi nedostatci se dovoljno peglaju dosta manjom cenom, tako da se za ok cenu dobije zaista dosta, pogotovo ako bi se ispostavilo da je zaista toliko dobra u voznji.
Prvo su preveliki Veloce natpisi, malo je dziberana

Onda, to bi bio auto koji bih u toj klasi kupio.
Onako dobro opremljen auto sa 280ks, 4x4 i automatikom, niko ne nudi, vec bi morao da se isprsis jedno 15k eura vise za Mercedes recimo i to opet imas 2.0 245ks ili 3.0 333ks.
Auto je prelep u toj boji i takvoj opremi, sportska sedista su bolja od Recaro kadica u Meganu RS, u sustini, jako ozbiljno.
Alu papucice menjaca su predrkane i jednostavno te vuku da ih klikces, a do sada ni u jednom automobilu nisam dobio zelju ni da ogledam to, a kamoli koristim

Volan je super, paljenje na istom jako lep detalj.
E sada, zasto je opravdano jeftiniji, i ako bi bio moj izbor u toj klasi.
Plastika svuda. Dakle, pricajte sta hocete, ali je svaki detalj u enterijeru kao pobegao sa Giulliete i ne ide bas na premium D segment.
Dakle, ceo donji deo vrata je od tvrde plastike, svaki dugmic je od iste jeftine plastike koja se nalazi na i oko menjaca, a i dzojstik za navi je jednako jeftin.
Dakle, sve srebrno sto vidite je u stvari prefarbana plastika, ukljucujuci i ovo na menjacu.
Takav je ceo enterijer, osetno jeftiniji gde god da pogledas od recimo C klase, koja mene jedino zanima u toj klasi, pa cak i od XE Jaguara, koji me je iznenadio koliko deluje premium unutra.
Opet, samom izgledu enterijera nisam nasao manu.
Vec pomenute samaraljke su zaista prelepe i zaista gotivne ispod ruke, ali su rucice za migavce i brisace jednake kao na manuelcu, pa su maltene iste duzine kao samaraljke, sto znaci da cu da kacim rukom samaraljku(gore dole da mi klizi ruka po njoj, ne da menjam brzinu) i vremenom bih izludeo i morao nekako da ih zamenim ili produzim.
Pored toga, zaista prelep auto spolja, a jeftinoca enterijera i svi nedostatci se dovoljno peglaju dosta manjom cenom, tako da se za ok cenu dobije zaista dosta, pogotovo ako bi se ispostavilo da je zaista toliko dobra u voznji.

I meni je ovo zanimljivo, samo bih verziju sa pogonom pozadi.

Tapatalk Post
I ja bih, ako postoji mogucnost da ne bude q4 
Inace, felne zaboravih da pomenem, 3 puta lepse nego na slici, kao i sam auto.

Inace, felne zaboravih da pomenem, 3 puta lepse nego na slici, kao i sam auto.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Pa nije to stalni 4x4 pogon, ukljucuje se samo po potrebi, inace je zadnji
I meni ova Giulija prelepa, nisam mogao sat vremena da se odvojim od nje
. A i Stelvio dobar bas, dosta veci nego sto sam zamisljao preko slika.

I meni ova Giulija prelepa, nisam mogao sat vremena da se odvojim od nje