Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Kupovina novog automobila

Post od Day Walker »

Ma sto ne bih smeo? Tu je cena ista kao u cenovniku.
Na akciji su i dalje ovi koji su bili, 2.0 tdi ambition 6G, 2.0tdi active, 1.4tsi u obe verzije active i 1.6 tdi active.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Hvala!
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

zvezdino napisao:E da, Fijestu sam zaboravio. Baš mi se sviđa. Kolika mu je sajamska cena i oprema? Ima li negde PDF?

Na njihovom sajtu ništa konkretno da nađem...
Cisto info, ako te i dalje zanima, pre kupovine svog auta, probao sam Fiestu (1.0 turbo), koja mi je tada bila bekap resenje (trazio sam veci auto).

Bio sam zadovoljan, auto je lepo isao, naravno, nista spektakularno, ali za taj auto super. Enterijer nije najmoderniji, ali autic je generalno super.

Za taj 1.25 atmo, samo sam cuo, da je trom i nije bas nesto (mada sam video da bas taj auto dosta ljudi vozi i verovatno je sasvim dovoljan).
Za 1.0 turbo sam cuo da je sasvim ok, bolji izbor po performansama i slicno, ali da su imali nekih manjih tehnickih problema, tipa pumpe za vodu ispod 100 000 itd... Nemoj da me drzis za rec, u pitanju je samo moje licno istrazivanje, do sada bi trebalo da je ok.

Ono sto je meni presudilo da ne uzimam nista iz Fordovog koncerna, je moje iskustvo sa njihovim ovlascenim servisom (nije general motors, nisam siguran da je ok da pisem ovde koji je bio). Dakle, dobro se raspitaj da li su vlasnici njihovih novih vozila zadovoljni njima, tj. servisom koji planiras da koristis.
Poslednja izmena od Miljankg u 27 Mar 2017, 11:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Grand Motors je na glasu kao loš servis, ja sam imao samo jedno iskustvo sa njima i nisam baš zadovoljan viđenim.
Da druge strane, Fiesta je sjajan auto i trebao bi je pogledati.

Video sam da se i Pro_Ceed nudi za 10k, to bi verovatno bio moj izbor za taj novac. Ako ipak insistiraš na manjem autu poput Pande, pogledaj i Twingo :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
zvezdino
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2015, 14:18

Post od zvezdino »

Najviše mi odgovaraju s uslovima kupovine Ford i Tojota, te ću birati između Fijeste ili Jarisa.

Panda je i s tom cenom, preskupa za ono što nudi. Ona ne bi smela s full opremom i motorom 1.2 69 ks iznad 8500 (loši uslovi kreditiranja).

Jaris mi se sviđa, jer za motor 1.33 nudi sjajnu opremu za 11190 ("beskamatno").

Fijesta za 10500 nudi i Trend plus dodatke za maglenke i navigaciju (isto "beskamatno")

Fijesta mi je za sada bliža, jer mi je učešće manje :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

#beskamatno - koleginica je imala keš ali nisu hteli da joj daju dodatni popust za taj Yaris od 11.190€, tako da se odlučila na 5 godina kredita bez troškova. Da li ima još tih Yarisa po toj ceni, proverio si?
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

zvezdino napisao:Najviše mi odgovaraju s uslovima kupovine Ford i Tojota, te ću birati između Fijeste ili Jarisa.

Panda je i s tom cenom, preskupa za ono što nudi. Ona ne bi smela s full opremom i motorom 1.2 69 ks iznad 8500 (loši uslovi kreditiranja).

Jaris mi se sviđa, jer za motor 1.33 nudi sjajnu opremu za 11190 ("beskamatno").

Fijesta za 10500 nudi i Trend plus dodatke za maglenke i navigaciju (isto "beskamatno")

Fijesta mi je za sada bliža, jer mi je učešće manje :)
Kako god tebi odgovara, samo bih dobro isprobao oba auta pre kupovine. Nekad vredi, ako ti auto vise lezi, da se opruzis malo jace.

Osim toga, Toyota vazi za pouzdan auto, pa ako ti Yaris odgovara i zbog voznih karakteristika, mozda je to bolja opcija. Naravno proveri ove moje navode, jer se nove toyote sada sklapaju u Turskoj. Cisto da budes siguran.
zvezdino
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2015, 14:18

Post od zvezdino »

Žurim, ali se ne žurim, tako da ako i nema ovih Jarisa, sačekaću ako mi ostavi bolji utisak od Fijeste :)

Fijestu sam vozio, daje utisak prijatnog auta koji daje taman onoliko koliko i košta.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Yarisa nemoj uzimati sa 1.0 motorom, tri klipa, isti koji ide u aygo. 1.33 sa 100ks ili 1.4 dizel su fenomenalni za taj auto. Do sada nije bilo nekih bagova ili fabrickih falinki i mana kod yarisa. Osim toga nenormalno dobro drzi cenu kao polovnjak.

Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Novi Yaris se proizvodi u Francuskoj.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

1.33 odličan po meni, Fiestu nisam vozio pa ne bih da dajem ocene. Na prvu loptu i ja bi uzeo Toyotu ali dobro pogledaj i probaj sve.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Proizvodi se od druge generacije u francuskoj. Jel ima doplate za automatik? Corola ima finu akcijsku cenu (po meni).

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Dvoje kolega kupili korole. Bele, 1.6vvt, style oprema. Jedna obična a druga automatik, obe imaju toyota safety system (bezbednost paket, prepoznavanje znakova, auto. kočenje, adaptivni tempomat). Obična je bila 16290, automatik 17290. Uz to, dobili su 7k beskamatnog (pravog beskamatnog bez skrivenih troškova, tipa obrada itd, osim održavanja računa u banci za to vreme što je 300din mesečno,nisu morali bi kasko uzeti ali su uzeli obojica, 30e mesečno). 5 god garancije bez ograničenja u km. Po meni vrh kupovina.

Tapatalked from LG V10
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Evo za Seat, crno na belo:

Poštovani Ognjene,

Izvinite na čekanju, verovatno se prolongiralo zbog praznika.

U prilogu Vam dostavljam informativnu ponudu za vozilo SEAT Leon 1.2 TSI 110KS u Style paketu.

U ponudi na poslednjoj strani videćete kompletan garancijski paket koji podrazumeva 5 godina ili 100.000km fabričke garancije za vozilo, 12 godina garancije na pocinkovanu limariju protiv korozije i 3 godine na oštećenja laka.
Takođe u sklopu tog garancijskog paketa dobijate i 5 godina SEAT mobilne garancije, pomoć na putu u zemlji i Evropi.

Što se održavanja tiče, cena redovnog servisa je 15.000,00RSD, a svaki drugi servis (na 30.000, 60.000, 90.000km) je 30.000 RSD, u tom svakom drugom servisu se menjaju filteri itd, a onaj redovan je takozvani uljni servis.

Za sve dodatne informacije oko samog vozila, a i finansiranja, budite slobodni da me kontaktirate.

Znaci svake dve godine je 30k servis. To onda nije tako strasno.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

I onda Kia/Hyu skupi :)
Sta se filteri ne menjaju na 15k? Samo se ulje zameni?

Sent from my SM-J500FN
Odgovori