Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od nuk »

Ma da bre, mi Neskovici smo zahebani :)

TT post
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Znaci u RS ima i bmb100 sto ide u prilog mojoj tvrdnji o vecoj ponudi. Prema mojim ocekivanjima mi cemo pomenuto gorivo dobiti za 27 godina.

A BMB98 danas 182 dinara. :rofl: Toliko sam bio ocajan da sam na kraju sipao na NIS.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Sveti gas... :D
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Ko ne razmišlja o prelasku na 1.4hdi/tdi ili neku tng varijantu sada je krajnje vreme da počne :mrgreen:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nešto kontam, obično sipam 35-37l, 10ak odlaska na pumpu me izadje jedna instalacija.... Kolika boca staje u mesto 205/55 R16 točka?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

noob napisao:Ko ne razmišlja o prelasku na 1.4hdi/tdi ili neku tng varijantu sada je krajnje vreme da počne :mrgreen:
pa i nije neka usteda preterana...
1.5 dCi meni trosi oko 5.5 u gradu (bas cista gradska voznja), pug mi je u takvim uslovima oko 6.5... I to, Clio u principu vozim bez klime...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

^ :palica:
Poslednja izmena od Uroš S. u 18 Avg 2012, 21:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Ji

U Punta sipam oko 32 litre gasa, a točkovi su mu 165/70 R14... Kod tebe računaj da može da se ubaci rezervoar sa bar desetak litara više... Inače, malopre natočio do vrha - 2.320 din. Sa prethodnim rezervoarom sam prešao 434 km (7.3 l /100 km)... :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ji 4Tze napisao:Kolika boca staje u mesto 205/55 R16 točka?
Ne bi da pametujem jer nisam siguran 100% ali 630cm prečnika sigurno staje i 200cm visine, to je 48 litara. Tu verovatno ne bi morao da izdižeš pod. Imaš i 630/225cm tj. 53l gasa, ali je tu pitanje da li bi boca bila višlja pa bi morao da izdigneš pod.

TNG na EuroGas/EuroPetrol pumpi na lakat krivini kod Galenike, 70.9 din.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

NexT napisao:
noob napisao:Ko ne razmišlja o prelasku na 1.4hdi/tdi ili neku tng varijantu sada je krajnje vreme da počne :mrgreen:
pa i nije neka usteda preterana...
1.5 dCi meni trosi oko 5.5 u gradu (bas cista gradska voznja), pug mi je u takvim uslovima oko 6.5... I to, Clio u principu vozim bez klime...
Jeste ušteda + parkiraš se gde hoćeš sa kliom, mala mi je ta razlika u potrošnji između karavančeta i klia :mrgreen: Sve mislim da to karavanče ne može da ide ispod 7 :zbunjen:
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

EuroBMB na Luk oil 159 :besan:

Sto je najgore, i onaj obican BMB je 157,nesto
Korisnikov avatar
viper
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 23:06
Garaža: Audi Q5 2.0TDI quattro - 2009g

Post od viper »

Ja sipao premium 95 na NIS 155.5 :besan:
"Dođe vreme kada pamet zaćuti, budala progovori , a fukara se obogati!"
(Ivo Andrić)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

:ccc:
Euro premijum 159.60
Na auto putu 7 din. vise :pardon:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Malopre sipao na Nis-u kod Nacionala za 158,9 dinara. 38 litara ispalo 6000 dinara, pre godinu i po kad sam kupio auto toliko je bio pun rezervoar...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Plin još skuplji
Novosti.rs

Od početka meseca tečni naftni gas poskupeo za deset dinara po litru. Plina ima savim dovoljno u regionu, a razlog za poskupljenje je jednostavno skok evra prema dinaru

Tečni naftni gas koji koristi sve više vozača u Srbiji, od početka avgusta je u veleprodaji poskupeo za više od 8,5 dinara po litru! Tako je sa 90,99 dinara, po koliko se auto-plin nudio prvih dana ovog meseca, u ponedeljak dostigao cenu od 99,71 dinar po kilogramu. Cene su naravno, uzletele i u maloprodajnoj mreži, pa je na pojedinim pumpama TNG točen za 78,90, a prvog dana avgusta mogao se naći i za 68,50 dinara za litar!

Vozači u Srbiji, koji koriste tečni naftni gas (TNG) u svojim automobilima, neprijatno su iznenađeni činjenicom da ovo, sve popularnije i eko-gorivo, poskupljuje u vreme kada inače cene ovog energenta padaju. Jer, kako kažu “naftaši”, TNG je derivat sezonskog tipa i uvek je leti jeftiniji nego u zimskom periodu.

- Plina ima savim dovoljno u regionu, a razlog za poskupljenje je jednostavno skok evra prema dinaru - kaže Bora Tatić, zamenik predsednika Udruženja privatnih benzinskih stanica Srbije.

On kaže da je konstantan pad dinara razlog i što cene ostalih vrsta goriva skoro svakodnevno poskupljuju za dinar ili dva.

PROMET PADA

Procenjuje se da je promet na benzinskim pumpama niži za 10 do 15 odsto o odnosu na isti period prošle godine, pa zvuči sasvim logično upozorenje Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) koje smatraju da bi svako dalje poskupljenje i povećanje akciza dodatno poremetilo funkcionisanje tržišta.

Juče sipam benzin na Lukoil, 1.000 dinara - 6.3 litre :kuku:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori