Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od nidza »

Ne isplati se voziti po ograničenju. Bolje biti u domenu mandatne da ti ne bude posle zao zbog 1km/h.

Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

TheWickerMan napisao:Za 1 km/h, katastrofa. Edukacija vozača u punoj snazi!

Slika

sent from Huawei P8 Lite using Tapatalk
Realnije bi bilo da je dobio kaznu za prekoračenje u blizini škole(zbog ulice jel).

Naravno, ne mora da znači da je to tako i obeleženo, pošto nije pisano pravilo po zakonu.(koliko znam)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

U blizini škola ograničenje je 30km/h.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ova kazna je bila samo iživljavanje dokonih pandura kojima je njihov još dokoniji vodja smene rekao da moraju da ispune dnevnu normu naplaćenih kazni. Ja sam prvi za kažnjavanje brze vožnje i sankcionisanje svega nepropisnog, ali ovako terati mak na konac je stvarno debilana nevidjena.
Pretpostavljam da im je i radar kojim mere uvezen iz Nemačke, Austrije...štagod. I sad u tim državama policija na takvu izmerenu brzinu tim radarom oduzme 3km/h kao "radarsku grešku" a naši idioti računaju 1:1.
Mene je pre nekoliko godina kreten sa radarom zaustavio na izlazu iz Kragujevca prema obilaznici (tada je još bilo 60km/h ugradu), da bi bi doslovno rekao: "Vozio si 55km/h, ovaj put te nisam u`vatio" :zbunjen:
Ja ga gledam i ne mogu da verujem, šteta što nisam imao kameru ili bar neki voice recorder u autu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.blic.rs/vesti/beograd/kazna- ... di/lgywyrp
KAZNA ZA RODITELJE AKO DETE PADNE SA BICIKLA? Deluje neverovatno, ali može da se dogodi u OVOM SLUČAJU
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

I ja sam dobio tu vest i sačekao da se oglase nadležni.
Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da ga je do sada zvalo 50 uznemirenih prijatelja koji su rešili da deci ne daju da voze trotinete, skejtove, bicikle, rolere…

- Veću glupost i koještariju nisam skoro čuo! To pismo je klasičan spin ili je u pitanju ozbiljna neinformisanost. Svi pomenuti dečji rekviziti ne spadaju u vozila i nikako ne mogu da budu obuhvaćena Zakonom o saobraćaju. Za saobraćajnu nesreću je potrebno učešće minimum jednog vozila, a pošto bicikla, trotinet i skejt to nisu, dete koje padne sa istog, sudar dva trotineta ili trotineta i pešaka ne može da se klasifikuje kao takvo – zaključio je Okanović.

Ako može info gde se komentarisala ova vest?
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/novi-n ... je/0pwlr44
Poslednja izmena od samo polako u 31 Mar 2017, 15:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

On je nadlažen koliko i ti i ja. Što ne znači da komentar nije dobar.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Pad deteta sa dečje bicikle se tretira kao saobraćajna nesreća???

U redu onda da se pozove jedina nadležna institucija za saobraćajne nesreće, saobraćajna policija da izvrši uviđaj i sve dalje potrebno.
Biciklu na vanredni tehnički pregled, obavezno!

Verovatno roditelji nisu dobro razumeli i preneli.
Nije prvi put da lekari posumnjaju u verziju koju roditelji plasiraju o povredi deteta pa kroz priču pokušavaju da utvrde kako je do povrede stvarno došlo.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Naravno, a zasto se ne bi tretiralo? I to dete ugrozava saobracaj.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Ako sam dobro razumeo ovde se ne radi o učenisku u saobraćaju, biciklisti.
Možda grešim!

Medicinska sestra je tek neko ko ne bi trebalo roditeljima da daje bilo kakve informacije u vezi saobraćaja.
Ako ima saznanja o povredi ili sumnji treba da obavesti policiju i to je to.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

samo polako napisao:Pad deteta sa dečje bicikle se tretira kao saobraćajna nesreća???
U redu onda da se pozove jedina nadležna institucija za saobraćajne nesreće, saobraćajna policija da izvrši uviđaj i sve dalje potrebno.
Biciklu na vanredni tehnički pregled, obavezno!
U Zrenjaninu kad padnes s bicikla i povredis se - placas kaznu za saobracajni prekrsaj. Ako neko prijavi to lekaru ili ako ti kazes sta se desilo, ili te pandur vidi na licu mesta... desavalo se XX puta.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Izdvojiću ovo iz postavljene vesti
Oni mi govore kako se “pad sa bicikla, rolera, trotineta tretira kao saobraćajna nesreća i roditelji su lično odgovorni jer su detetu omogućili vožnju i da zbog toga moraju odgovarati, što je propisano novim Zakonom o saobraćaju koji ja ne poznajem”, napisala je zabrinuta mama iz Kuršumlije.
Ima li ovako nečega u ZOBS-u?
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Ta mama bi izgleda da prodje nekaznjeno, treba je kazniti i za to sto ne zna propise.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

cozmo napisao:U Zrenjaninu kad padnes s bicikla i povredis se - placas kaznu za saobracajni prekrsaj. Ako neko prijavi to lekaru ili ako ti kazes sta se desilo, ili te pandur vidi na licu mesta... desavalo se XX puta.
Svuda je tako, ne samo u Zrenjaninu. Napišu da nisi prilagodio vožnju uslovima na putu. Ko ode kod lekara, ne treba da govori da je pao s bicikla, jer oni to moraju po službenoj dužnosti prijaviti policiji kao saobraćajnu nesreću.

Slično, ako vas ujede sopstveni pas i odete kod lekara, to se po službenoj dužnosti prijavljuje veterinarskoj inspekciji. Za to postoje dobri razlozi, ali se posle ispostavlja kazna vlasniku psa. Bez obzira da li su "žrtva" i vlansik ista osoba.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Zato je isplativije da skines kocnicu i da gledas pod koji auto ces da se bacis.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Odgovori