Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od Uroš S. »

member napisao:Od toga nema nista.
To ti je kao da pokusavas da dresiras besnog psa. Rezultat=nula.
Jedino resenje je debela toljaga u glavu,a ta toljaga nije ni SJ ni VJ,niti bilo ko odavde.
Grešiš, ako bude klimavo već izmedju dva kruga ima da krene prestrojavanje, neke procene su da SNS neće ostati više od 15 poslanika u roku od par dana ako izgube izbore.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Neće ići to tako lako. Ti si baš uzleteo sa entuzijazmom, samo nemoj da kloneš posle toga, kao što većina ljudi to shvata posle neuspeha kao katastrofu, padne u depresiju i hoće da se iseljava. Kao što rekoh na početku priče o ovim izborima - ovo je deo procesa. Ne mora da znači da će proces da traje sto godina, ali će morati veliki trud da se uloži. Lepo je to rekao i Sergej Trifunović na Trgu. Neće ovaj samo da se lepo skloni i kaže "hvala lepo, doviđenja". Oni su sticajem okolosti, skoro pa slučajno, došli na vlast i svesni su da verovatno više nikad neće biti na vlasti i ovo je njihov trenutak i grišće kao pit bulovi da je ne puste jer oni ne znaju šta bi drugo radili bez prakse, bez pravog obrazovanja...jel mislis da će Jovičić sa Palilule ikada više imati priliku u životu da bude neko mudo, npr?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Naravno, slažem se. Zato sam i rekao ako. Ja se nadam da ce biti klimavo između dva kruga, što ne znači da će ga biti uopšte. (mada sam ja lično ubeđen da hoće) Što opet ne znači ni da će izgubiti Vučić. Mogu i BG izbori da budu prelomni.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Saša Janković bi bio skoro idealan kandidat za gradonačelnika Beograda i imao bi vrlo ozbiljne šanse da pobedi. Bolje bi bilo da su se dogovorili na početku ko će gde da gura na koju poziciju, ali dobro...sve je to proces njihovog profilisanja.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Juče gledam povampirenog gradonačelnika - na 100 strana ga ima...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Odrađuje pozitivnu kampanju za sebe i druge, da prekrije Savamalu, pre nego što se uz zahvalnost oproste od njega i pređe na sledeću lepu sinekuru...verovatno gen.dir. Air Srbije.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne znam šta će mu to, pošto je već expert u kombinacijama pametnije bi mu bilo da se povuče na neku manje izloženu poziciju i da mlati lovu.

I malo današnjih vesti:
http://rs.n1info.com/a239059/Izbori/RIK ... revcu.html
http://rs.n1info.com/a239051/Vesti/Vest ... a-HIV.html
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Naravno da nisu slučajno došli na vlast, već vrlo lepo isplaniranim/diktiranim razlazom od vojvode (što je ovom vraćeno puštanjem iz Haga) i dogovorom svih bitnijih međunarodnih igrača.
Apsolutno nenormalan i nelogičan uspeh na svim izborima posle formiranja nove stranke je bahata demonstracija ove parodije što je zovemo demokratija...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Preteruješ sa paranojom.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Vladapetr napisao:Ajd sad bez zezanja, jel stvarno veruješ u to što sad pišeš?
Pitao si, pa odgovaram... Moje viđenje :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Kao što ne može vlast ovde da se menja samo narodnom voljom, tako ne može samo ni voljom nekog spolja. Tu stalno ima preterivanja u oba smera, a naročito kada se komentariše 5. oktobar, npr. Sve se to dešava u jednoj interakciji, tako je bilo odvajkada. Nije baš sve dato i zadato, može da se utiče na događaje...nekad više, nekad manje. Činjenica je da naša civilizacija klizi ka tome da plebs i pojedinci imaju sve manje uticaja, a da se sve više diriguje i kontroliše i da se stvara utisak bespomoćnosti, ali nije baš sve otišlo do đavola.
Naprednjaci su se tada samo kvalifikovali da mogu da budu poslušna alternativa ranijoj vlasti i da će biti prihvatljivi za zapad ako dođu na vlast. To je nije malo, naravno, ali nije ni dovoljno da se samo ušetaju.
Niko spolja nije držao vrata zaključana Tadićevim biračima da nisu mogli da izađu u većem broju u drugom krugu.
Što opet, ne znači da ne bi pukli već na sledećim izborima...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

starac vujadin napisao:Saša Janković bi bio skoro idealan kandidat za gradonačelnika Beograda i imao bi vrlo ozbiljne šanse da pobedi. Bolje bi bilo da su se dogovorili na početku ko će gde da gura na koju poziciju, ali dobro...sve je to proces njihovog profilisanja.
Ko je po tvom misljenju najadekvatniji za predsednika od ponudjenih?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Od ponuđenih - Vuk Jeremić. Zna to i Vučić i zato ga je najviše stisao.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Moja jedina zamerka jeremicu su neki likovi koji su mu se prisljamcili ili ga podrzavaju.

Dijana vukadinovic (ex sps)
Borislav novakovic (ex ds)
Mislim da ga je podrzao i alkos velja ilic ali cini mi se da vuk to nije komentarisao javno.

Ako je dobro izgurao pricu bez ukljucivanja javnih licnosti ne trebaju mi ni par propalih politicara.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Uvek imaš nekih parazita i političkih leševa koji bi da se prišljamče, ima ih i oko njega. Ali, to pitanje je bitnije kada bude pravio stranku i koji će ljudi tu biti. Sada je cela kampanja bila specifična jer je bila bez partijske infrastrukture i to je zahtevalo dosta improvizacije.
Odgovori