Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Računari

Post od ikac2000 »

Kakò da instaliram Win10, jel negde kruzi instalacija ili...da li se aktivira nekako...kako to ide sada?

Trenutno sam na Win7.

Puno hvala...

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Rešio sam konačno, taj WinPrivacy izblokira i pogasi i što treba i što ne treba. Sve sam morao vratiti kako je bilo ranije. Za izbegavanje. :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ko hoce da mu nista ne salje, skine enterprise verziju Windowsa sa torrenta i onda moze da ugasi bilo kakvo slanje, bez ikakvog programa upitnog porekla :)
Mene bole uvo, pa sam formatirao enterprise i ovog puta skinuo professional.

Ikac, skines win 10 sa torrenta, napravis bootabilan usb sa Rufus programom, restartujes komp, udjes u bios i stavis usb kao 1. bootable device, sacuvas i dalke ce te pitati da butujes sa usba da stisnes neki taster i ucitace instalaciju wina.
Imas da skines aktivirano, a ako nije aktiviran sam, bice verovatno kmspico programcic za aktivaciju u torrentu, pa ces preko njega aktivirati kada zavrsis instaliranne.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Thx svima :-)

Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Možeš da skineš instalaciju sa MS sajta i kupiš OEM ključ za 20ak evra na amazonu/ebayu pa tako imaš legalni Win ;)
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ako imaš legalni ključ od Win 7, Win 8 ili Win 8.1 možeš sa njim da "otključaš" i Win 10.

http://www.chip.de/news/Windows-10-weit ... 47628.html

(tekst na nemačkom, ali imate GoogleTranslate :D )
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ono sto ja znam, jeste da prodaju nelegalne kljuceve za 5-6e po netu, to jest da nema razlike izmedju njih i preactivated verzija Windowsa.
A ni ja do sada nisam izvalio da mi nesto fali na ovom koji sam instalirao, sve radi kao i da sam ga kupio.
Windows 10 pro kosta 200e, cisto sumnjam da bi neko prodavao taj kljuc za 5e i to fazon na sto mesta :)
Opet, nista nije nemoguce, meni rekose da su to generisani kljucevi, da nemaju veze sa samim Microsoftom, a da li je istina, pojma nemam.
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Hvala. Na zalost ne smem torent odavde da skidam, a nisam bas siguran ni da je 7 legalan.

Moracu da smislim nesto...

Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ma kakvi 200€. Evo na ebay.de sa Ebay garancijom itd.

http://www.ebay.de/itm/Windows-10-pro-C ... Sw4DJYlfsE
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Ono sto ja znam, jeste da prodaju nelegalne kljuceve za 5-6e po netu, to jest da nema razlike izmedju njih i preactivated verzija Windowsa.
Ima i toga. Ja pričam o OEM iliti system builder licencama.

Nije baš legalna preprodaja tih ključeva ali je korisnik za MS 100% legalan. Mana je što nemaš telefonsku podršku i pri promeni ploče/procesora, treba novi ključ.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Saša napisao:Rešio sam konačno, taj WinPrivacy izblokira i pogasi i što treba i što ne treba. Sve sam morao vratiti kako je bilo ranije. Za izbegavanje. :)
Ništa tu nije za izbegavanje, naprotiv.

Program je pogasio one servise koje sam mu ja rekao da pogasi, nisam obratio pažnju da je jedan servis (koji sam štiklirao "Deny apps the access to my contacts"), vezan za Skype, pošto ja Skype ne koristim na tom računaru, nisam ni mogao da iskusim problem. Gledajući sliku greške koju si priložio - on se buni zbog oglasa tj. reklama ... a to mogu biti više stvari (pored onog gore navedenog servisa).

Zbog Skype-a, probati sa dole navedenim naknadnim podešavanjem (u odnosu na ono iz prvog posta).

U prvom pokušaju probati da li će Skype raditi ako se ovo "oslobodi":

PRIVACY:
- Do not let apps access my name, picture and other account info (ne čekirati, predpostavljam da Skype ovo koristi)
- Deny apps the access to my contacts (OVO KORISTI SKYPE, ne čekirati)

BACGROUND-APPS
- Deactivate the background functionality for the app "Store" (ne čekirati, da bi se MS aplikacije same apdejtovale, pa između ostalog i Skype).

Ako prvi pokušaj ne uspe, "otpustiti" i ovo:

PRIVACY:
- Do not let apps use my advertising ID for experiences ... (očito glavna stvar u praćenju "mušterija", pa pošto se je Skype bunio oko sprečenih "oglasa", možda je i ovo potrebno uključiti)?
- Disable locatio for this device (ne čekirati, lako moguće da se Skype oslanja na ovo zbog "bezbednosti")

EDGE (iako je ovo navodno samo za MS-ov novi brauzer, pitanje je da li podešavanja ne utiču i na skype):
- Block third-party cookies (ove stvari služe uglavnom za komercijalno reklamiranje pa je i to možda potrebno i ovo ostaviti neštiklirano)?
ikac2000
Reactions:

Post od ikac2000 »

Kupio sam HP M12a stampac, naslednik p1102.

Super je, ali je problem kada se pusti nesto na stampu pa nestane papira na pola. Pocne da svitka zuta lampica, u prozoru koji izadje pritisnem continue ali nista.

Pomaze jedino da otvorim i zatvorim top cover.

I na netu vidim gomilu slicnih iskustava, pa da prijavim ako neko razmatra ovaj.

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@kragujevac
Pa to je ovo sto je Floyd rekao, a ne vidim da ima neku prednost u odnosu na torrent, vidim samo da ces morati po ovo da platis, kada promenis neki deo na kompu sa kojim se menja i id.
Mislim, ja ne bih placao, a ako neko zeli, sto sa ne.

I da, cena Win 10 pro je 200 dolara, sto je malo manje u eurima.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 31 Mar 2017, 21:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Maxer

Otkada je kupio Skype MS je očigledno povezao (uvezao) Skype sa gomilom svojih servisa, Internet Explorerom i ko zna čime još. Problem i jeste u tome što ne možeš znati (ili bar ja ne znam :D ) koje sve procese, IP adrese, portove i ko zna šta još koriste. Rešenje sam našao na Netu, You Tubeu i još nekim sajtovima (svuda slični problemi), pa sam kombinacijom svega toga nekako došao do rešenja. Morao sam najpre da pobrišem sve unose koje je taj program napravio u windows/system32/drivers/hosts (pritom se moraš logovati kao administrator inače ne možeš vršiti izmene u tom fajlu). Zato sam najpre iz DOS-a kucanjem komandi morao aktivirati "administrator nalog" (koji mi je po defaultu bio isključen), pa se logovati na njega, ući u taj host fajl i izbrisati sve unose koje je napravio WinPrivacy. No, to je samo delimično pomoglo (rade video pozivi ali recimo neće chat) pa sam onda otkrio da je ipak podesio i firewall pa sam i tamo morao u firewall/outbound rules da nađem sva pravila koje je WinPrivacy dodao i takođe ih sve pogasim - tek tada je Skype potpuno proradio. A u samo jednoj stavci u onom "hosts" fajlu je bio pomenut Skype, sve ostalo je bilo vezano za Microsoft i njegove portove, IP adrese i koješta još. :)
Odgovori