Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Kompjuterske igre

Post od Xepoj87 »

Mislim da to ima mnogo manje veze, od samog jednostavnijeg koriscenja.
Nema sta da znas i ucis sta i kako, uzmes dzojstik, skines igru ili kupis cd, stavis malu konzolicu na policu ispod TVa i igras se.
Dok je to kod PC-a dosta komplikovanije, a na kraju i skuplje.
Danas je postalo najbitnije da je nesto prosto, pa onda jeftino, a da li je dobro dolazi tek na nekom 3. ili 5. mestu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pre neki dan ovde na akciji xbox one s, dva dzojstika i fifa 17 za 190 evra. Samo fifa košta 60 :)

Cena konzola je stvarno smešna. Više košta gejmerska tastatura i miš :)

Naravno, stoji i to što kažeš ali nije cena zanemarljiv faktor. Gejmerska konfiguracija je ozbiljna priča a konzolu kupiš kad odeš u nedeljnu nabavku u super marketu.
Poslednja izmena od Floyd u 01 Apr 2017, 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Sa konzolom je mnogo jednostavnije sve to peglati na orgomnom tv-u. Kod PC-a je to malo teže.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Sta je teze kod PC-a? :zbunjen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako nista drugo, za svaku igru moraš malo da se igraš sa podešavanjima dok ne dobiješ optimum za svoju konfiguraciju, dok na konzoli to radi proizvođač igrice.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Delija napisao:Sta je teze kod PC-a? :zbunjen:
Treba povezati PC sa tv-om, a ujedno ga i drzati negde, pa to onda sve podesiti na koji monitor da pusta sliku, treba imati bezicnog misa i tastaturu, od kojih retko koji mis ispod 100e radi normalno na udaljenosti vecoj od 2m od kompa, treba razumeti se u Windows vise od "klikni ovo".
Pa update-ovati drivere, pa namestiti razlicite opcije u driverima, kao i u igrama, a pre toga ih razumeti...ja i dalje odem na google da se podsetim sta je koja opcija, a ne prosecan konzolas.
PC je daleko naprednije i bolje iskustvo od bilo koje konzole, tu nema govora, ali je takodje i komplikovanije.
Sony odes "na trafiku" i kupis, a komp moras da znas koliko i kakvih delova moras kupiti, pa znati koji proizvodjac kojeg dela je dobar, pa znati nekoga ko ce da sklopi i sve instalira ili da puknes soma i po na malo jaci sklopljen komp, pa kurcic, pa palcic...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Pa naravno. A zaboravljate da je komp samo za jednog igrača, dok na konzoli može i po četvoro da igra u jednom trenutku.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Cepam ja split screen igre sa klincima i na PC-u, ima toga. Steam big screen mode i par xbox kontrolera i tad dosta liči na konzolu.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

"Liči na konzolu" je poenta. Da bi se igralo na PCu mora nešto da se uradi da bi ličilo na konzolu. Konzola nema potrebe da liči na PC.
Tema PC protiv konzole je jedna vrsta "svetog rata", nešto kao benzin vs. diesel, BMW vs. Mercedes i tome slično. Obe opcije će imati svoje verne sledbenike.
Činjenica je, bar po mom mišljenju, PC u pogledu hardvera koji je potreban za novi softver (nove igre) mnogo brže "stari" nego konzola. Puno toga je, kako je već gore primećeno, stvar industrije i akcionara.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ja obožavam i jedno i drugo. Podjednako uživam.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja na PCu igram samo Pinball Arcade :D , mada i to postoji za PS4, ali mi je ziljavo da igram fliper sa kontrolerom.
Sve ostalo na PS4 i XBOX 360.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Baš sam sad završio Bio Shock prvi deo. Igrao sam je pre 10 godina. Odlična je remasterizacija, a o ovoj igri ne treba trošiti reči. Jednostavno nema bolje...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Xepoj87 napisao:
Delija napisao:Sta je teze kod PC-a? :zbunjen:
Treba povezati PC sa tv-om, a ujedno ga i drzati negde, pa to onda sve podesiti na koji monitor da pusta sliku, treba imati bezicnog misa i tastaturu, od kojih retko koji mis ispod 100e radi normalno na udaljenosti vecoj od 2m od kompa, treba razumeti se u Windows vise od "klikni ovo".
Pa update-ovati drivere, pa namestiti razlicite opcije u driverima, kao i u igrama, a pre toga ih razumeti...ja i dalje odem na google da se podsetim sta je koja opcija, a ne prosecan konzolas.
PC je daleko naprednije i bolje iskustvo od bilo koje konzole, tu nema govora, ali je takodje i komplikovanije.
Sony odes "na trafiku" i kupis, a komp moras da znas koliko i kakvih delova moras kupiti, pa znati koji proizvodjac kojeg dela je dobar, pa znati nekoga ko ce da sklopi i sve instalira ili da puknes soma i po na malo jaci sklopljen komp, pa kurcic, pa palcic...
Covek je pricao o "peglanju na ogromnom TV-u", a 90% stvari od onih koje si naveo moras da odradis i kada "peglas" na monitoru.

Iliti - treba ti samo solidan bezicni mis i tastatura i "znanje" da ukljucis drugi monitor iliti TV i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mr.Rotor napisao:Pa naravno. A zaboravljate da je komp samo za jednog igrača, dok na konzoli može i po četvoro da igra u jednom trenutku.
Odakle ti ovo, pa mozes i na PC da igras po vise igraca ako igras takve igre.

Ja da sam Microsoft, napravio bi sa Windows ima "Console" mod u kome moze da se dize. U ovom modu interface bi bio uprosten i sve bi se radilo preko Joypada.
U principu XBox danas i jeste Windows, samo da ih dopuste na istom PC.

Onda je tu drugi problem do igara jer ne moze se igrati iz fotelje sa misom i tastaturom.

Ja sam dok nije izasao PS4 imao PC u takvom setupu, igrao sam Fifu, Assasins Creed i sl... dobro je to radilo (osim sto svaki put za paljenje mi trebaju mis i tastatura... kao i za kupivinu i instalaciju igara).
PS4 sam uzeo da pojednostavim setup i GT 6 i Uncharted, GT6 jos nije ni izasao ...

Sad su opet konzole previse zastarele, moracu vratiti PC u dnevnu sobu (Stavim ga iza TV pa se i ne vidi) cim predjem na 4k.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:

Post od Mr.Rotor »

Ma sve može ali nije to to. Ja sam pre par meseci kupio sestriću od 6 godina ps4 i objasnio mu sve za par minuta. Sad sve zna sam.
Odgovori