Kompjuterske igre
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Kompjuterske igre
U tome je stvar. Odeš po bakaluk i u povratku kupiš konzolu, koju i predškolskom detetu možeš da izobjašnjavaš dok popiješ kafu, i gotova priča. Što jes jes, danas se predškolski klinci i u sektoru PCa jaaako dobro snalaze, ali su ta "dublja" podešavanja grafike ipak malo priča za sebe, da ne pričam o tome da će skidanje sa torrenta kad-tad i kod nas da počne da bude kažnjivo, kao što je to u zapadnoj evropi.
Obaška je i to što je svaki klinac medju svojim pajtosima (drugim klincima) "cool" ako ima "svoj" PS4, to je mnogo coolije nego da igra igre na tatinom kompjuteru, pa ma koliko fps i mHz on imao. Pri tome je faktor "tate" jako problematičan ako je i on zainteresovan za igre, pa podmladak ne može da dodje na red, pošto se tata ne skida sa tastature.
Obaška je i to što je svaki klinac medju svojim pajtosima (drugim klincima) "cool" ako ima "svoj" PS4, to je mnogo coolije nego da igra igre na tatinom kompjuteru, pa ma koliko fps i mHz on imao. Pri tome je faktor "tate" jako problematičan ako je i on zainteresovan za igre, pa podmladak ne može da dodje na red, pošto se tata ne skida sa tastature.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Ma ja po stoti put kažem da volim i jedno i drugo. Totalno su mi dve različite priče i svaka ima svoje prednosti i mane.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kako ti je radio remaster? Previše ljudi se žalilo da je neigriv, milion bagova, ispadanja iz igre, gubljenje save fajlova...Mr.Rotor napisao:Baš sam sad završio Bio Shock prvi deo. Igrao sam je pre 10 godina. Odlična je remasterizacija, a o ovoj igri ne treba trošiti reči. Jednostavno nema bolje...
?
Bila akcija na Steamu. 6$ za original i remasterizovanu verziju. Nikakvih bagova i zajebancija. Skinuo sam i dvojku.
Bila akcija na Steamu. 6$ za original i remasterizovanu verziju. Nikakvih bagova i zajebancija. Skinuo sam i dvojku.
Ja napisah da sam ga odigrao pre mesec dana, mozda i vise, cini mi se da sam kacio ss.
Meni je na 4k radio bez greske.
Odigrao i dvojku, koja mi je jos bolja.
A onda uzeo posle BS Infinity da igram i nije to to, smorio se na pola
Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Meni je na 4k radio bez greske.
Odigrao i dvojku, koja mi je jos bolja.
A onda uzeo posle BS Infinity da igram i nije to to, smorio se na pola

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- kragujevac
Moj klinac uze pre par dana ovo za 20€ od nekog komšije preko oglasa:
http://www.mediamarkt.de/de/product/_bi ... 53213.html
http://www.mediamarkt.de/de/product/_bi ... 53213.html
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kad gledaš komentare na Steamu baš pljuju remaster. To me i odbilo. A i već sam pun igara koje čekaju da ih igram, još od prošle letnje rasprodaje 

Ja ni najmanji problem nisam imao. Bukvalno.
- kragujevac
Nemam pojma, ja ne igram ništa osim trka (Razni NFS-i i Forze), Ace combat i Pinball Arcade na PCu
. Ali zato mali sve žive pucačine i tome slično, stare i nove. Samo menja okolo preko Ebay-oglasa ili Shpock-a.
Dogovor je da može da igra šta hoće i koliko hoće, dok god su ocene u školi dobre.

Dogovor je da može da igra šta hoće i koliko hoće, dok god su ocene u školi dobre.

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Postaviću post ovde, jer je cela priča krenula sa čime snimiti igru i u kom kvalitetu, da bi je postavili na youtube.
Evo mog primera istog frejma u originalu i posle youtube kompresije, tačno se vidi kako ga skenjaju (i u koloritu i u detaljima). Film je inače aploudovan u visokom kvalitetu (konstantan bit-rejt 22.000kbps, 169MB za trajanje od 01m i 04s) ali je njihova kompresija baš osetno degradirala kvalitet.
original:

youtube "kopija":

Najbolje se razlika uočava kada se obe slike gledaju u nekom specijalizovanom programu (npr. ACDSee), brzim smenjivanjem (točkić miša napred-nazad tj. original-kopija).
Koliko sam ja skapirao, youtube neće ovako ruinirati vaš snimak - samo ako imate plaćeni nalog na njemu, ostali prolaze kao što se iz priloženog vidi.
P.S.
Da navedem i da nisu svi frejmovi ovako osakaćeni, jedan deo preživi youtube kompresiju sa primetno boljim detaljima ali kolorit i kontrast se nepovratno osakate (bar kod snimaka igrica, kod klasičnih video zapisa je to manje primetno).
Evo mog primera istog frejma u originalu i posle youtube kompresije, tačno se vidi kako ga skenjaju (i u koloritu i u detaljima). Film je inače aploudovan u visokom kvalitetu (konstantan bit-rejt 22.000kbps, 169MB za trajanje od 01m i 04s) ali je njihova kompresija baš osetno degradirala kvalitet.
original:

youtube "kopija":

Najbolje se razlika uočava kada se obe slike gledaju u nekom specijalizovanom programu (npr. ACDSee), brzim smenjivanjem (točkić miša napred-nazad tj. original-kopija).
Koliko sam ja skapirao, youtube neće ovako ruinirati vaš snimak - samo ako imate plaćeni nalog na njemu, ostali prolaze kao što se iz priloženog vidi.
P.S.
Da navedem i da nisu svi frejmovi ovako osakaćeni, jedan deo preživi youtube kompresiju sa primetno boljim detaljima ali kolorit i kontrast se nepovratno osakate (bar kod snimaka igrica, kod klasičnih video zapisa je to manje primetno).
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
biosok je legendarna igra, obozavam je, radujem se nastavcima jer sam samo prvi odigrao. Ne vidim poredjenje konzola i PC-a za skladno, jer to je kao da poredite BMW 316 i M3, naravno da onaj ko ne zna da vozi em nece osetiti prednosti m3 em ce zavrsiti zakucan u prvo drvo nakon krivine i naravno da je m3 skuplji od 316
Hahaah o cemu vi pricate. Pa ko ne zna da iskoristi potencijal PCa navlaceci graficke slajdere do kraja? ozbiljna nauka 

- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
ajde navuci tom metodom grafiku na fallout3 pa da vidim na sta ce da lici
ili na stalker

Dobro jutro, izasao Mass Effect Andromeda na Torrentu 

Izasla Bayonetta za PC:
http://store.steampowered.com/app/460790/
http://store.steampowered.com/app/460790/