Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Plate im se formiraju na evropskom nivou i kao ni programeri, ne zavise od srpske ekonomije. Zato njihove plate "bodu oči". U Švajcarskoj zarađuju duplo manje od lekara ali opet su im dobre plate.
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Zaradjuju troduplo vise nego programeri, znam koliko programeri zaradjuju, jer sam prosle godine ucio c++ i javu i bio u kontaktu sa dosta programera. Pocetna plata programerima kod nas je oko 100k.
@grujicd naravno da nista nije gotovo, imam 26 godina i dok god sam ziv tezicu ka svojim ciljevima. I optimistican sam po pitanju njih
@grujicd naravno da nista nije gotovo, imam 26 godina i dok god sam ziv tezicu ka svojim ciljevima. I optimistican sam po pitanju njih
Nisam rekao da ne zarađuju više nego da im plate ne zavise direktno od srpske ekonomije. Naplaćuju evropske cene = imaju evropske plate.
Meni je to sve čisto, jedino može da bude upitno kako se ulazi unutra ali to je Srbija jbg.
Meni je to sve čisto, jedino može da bude upitno kako se ulazi unutra ali to je Srbija jbg.
Kao i mnoga druga zanimanja koja su vezana za svetske standarde plate su u disproporciji sa našim standardom.
Doduše kod nas su obično i u tim sektorima niže nego napolju, ali relativan odnos u Srbiji je vrlo povoljan. U principu ko zabode takvo zanimanje ovde na konju je. Najgora muka je gledati ljude oko sebe u tom slučaju.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Doduše kod nas su obično i u tim sektorima niže nego napolju, ali relativan odnos u Srbiji je vrlo povoljan. U principu ko zabode takvo zanimanje ovde na konju je. Najgora muka je gledati ljude oko sebe u tom slučaju.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I jesam i nisam iznenadjen kada se obrazlozi situacija. Pre desetak godina za vozaca gradskog autobusa uzimalo se 5-10k evra. Za posao vaspitacice u "Radosnom detinjstvu" placalo se slicno dok je Samardzic bio gazda.Scuderia napisao:Verovatno evra.
Onda je ovo sitna uplata spram toga. Vratis ulog za god dana 

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
To je tarifa, nekih 10-20 plata 
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kao i svi uostalom 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- milospinkfloyd
50k je ono sto je nama receno, jednom "glavonji" iz ministarstva sto su dali.. Koo zna koliko jos je dato, ne bi me cudilo 150-200 da je realna cifra
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Poslednje sto sam cuo na tu temu... Nekom glavonji sa carine zaljuljalo se radno mesto i to je morao da smiri sa 200k evra. Onda oni ispod njega svakog meseca nose kovertu sa 2, 3, 5k evra... zavisno od pozicije, inace lete. Tuzno... kao i svi primeri iznad.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Koliko li onda obrcu...strasno i sramotno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Imam i dva primera iz prve ruke gde su kola blokirana na granicnom prelazu, prva zbog carinskog prekrsaja (neki nesporazum kupca iz Srbije i prodavca iz Republike Srpske), druga jer su ukradena u inostranstvu. U oba slucaja placeno je po par hiljadarki, a kola su vracena u Srbiju, po sistemu "nista nije bilo".
Edit: prva su vracena u RS, ne u Srbiju.
Edit: prva su vracena u RS, ne u Srbiju.
Ja znam da se pre jedno 5-6 godina mesto na Horgošu plaćalo 20.000 evra, ne znam kakve su cene sad.
- milospinkfloyd
Plate i životni standard u razvijenim zemljama
15-20k je i sada cifra ali navodno nije siguran ostanak. Moj drug je dao 15k da ga ubace pa su ga zajebali i sad mu to vracaju kroz granicne usluge
ti se ljudi gadjaju parama.. Mada sve jedan mora pasata b5 da vozi. Dvojicu samo znam da voze nesto bolje, iz premijuma
Pa vi ne znate da u subotici ima izraz "izgledas jao carinik"dragvorl napisao:Koliko li onda obrcu...strasno i sramotno.![]()