Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ima onaj vic kada je cariniku rodjendan, pa se skupe kolege da vide sta ce da mu kupe:
-Da mu uzmemo auto?
-Neeeeee, malo je
-Da mu uzmemo stan?
-Neeeeee, malo je
-Da mu damo da radi smenu sam?
-Neeeee, puno je
-Da mu uzmemo auto?
-Neeeeee, malo je
-Da mu uzmemo stan?
-Neeeeee, malo je
-Da mu damo da radi smenu sam?
-Neeeee, puno je

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
I ja cuo za jedan slucaj 'iz proverenog izvora' za posao na aerodromu sa platom od tipa 65k dinara placeno 15k evra, po sistemu pola odmah, dobije se ugovor na odredjeno, i druga polovina pri potpisivanju ugovora na neodredjeno, sto treba da bude za godinu dana.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Mora drzavi da se vrati ono sto je ulozeno u znanje 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Da je bar vic ne bi bilo strašno, nego je to surova realnost.dragvorl napisao:Ima onaj vic kada je cariniku rodjendan, pa se skupe kolege da vide sta ce da mu kupe:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Zemljak, blizak prijatelj, svakom detetu kupio finu stancinu i auto

kada kamion dolazi na jedan od granicnih prelaza(da ne imenujem bas koji) vozac stavlja u pasos 5e, cak i ako je prazan i sve je ok.dragvorl napisao:Koliko li onda obrcu...strasno i sramotno.![]()
Kada dolazi sa nekim problemom(pretovaren, sa losim papirima, zabranjenom robom) onda zove gazdu firme i sa njim se dogovara koliko para daje, ili daje koliko mu traze.
Nisam siguran da li je tako na svim granicnim prelazima, ali mislim da carinici i ne rade svaki dan, nego imaju i luft od par dana.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Niš express, svaki putnik daje 5e. Išao dva puta ranije, a rodjak par puta godišnje i uvek daje 5e
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mojoj drugarici su opet sa druge strane na Horgosu kad je obavljala papire za povrat PDV-a pitali nekoliko puta da li ce prijavljvati na srpskoj strani fotoaparat od par k€. Na kraju je morala da im ostavi 50€.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
pola subotice zivi od sverca ne bih da vam pisem cenovnik usluga, ali tacno je sve sto je navedeno, znaci ispravan kamion 5e..
Kod nas skupljaju ovi što redovno obilaze kontejnere.nidza napisao:Kad idu ljudi i čiste. To je kvaka.
Nemci prave otpad takođe, flaše na sve strane po ulicama u sitne sate, ali ujutru prođe batica koji sve pokupi. Dobra zarada.
Rešilo bi gro đubreta i kod nas samo da se sete. Tek kod nas ima socijalne kategorije koja bi se time bavila
Javna je tajna da "otkup grehova" funkcioniše preko stranke, koliko slučajeva ima zastarelih, puštenih da se brane sa slobode i sl.Sloba napisao:Poslednje sto sam cuo na tu temu... Nekom glavonji sa carine zaljuljalo se radno mesto i to je morao da smiri sa 200k evra. Onda oni ispod njega svakog meseca nose kovertu sa 2, 3, 5k evra... zavisno od pozicije, inace lete. Tuzno... kao i svi primeri iznad.
Neko je pisao da Mađari jave našima za povrat poreza, pa onda naši od mita naplaćenog u Srbiji daju Mađarima %. Tu se Mađar verovatno direktno naplatio i onda nije dojavio kolegi u Srbiji.dragvorl napisao:Mojoj drugarici su opet sa druge strane na Horgosu kad je obavljala papire za povrat PDV-a pitali nekoliko puta da li ce prijavljvati na srpskoj strani fotoaparat od par k€. Na kraju je morala da im ostavi 50€.
Koju sam zurku juce propustio 
Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ovi marifetluci sa carinicima su više za temu "Zašto je Srbija tu gde jeste" nego za ovu. Povraća mi se kad čitam šta se sve radi i kako korupcija cveta na svim nivoima. Nema nama spasa nego da neko u EU odluči da organizuje da budemo protektorat neke normalne zemlje, koje god.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Pa odlučili su, AV protektorat.