Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Po mom nebitnom mišljenju to je više geto sa plemenskim vračem nego protektorat. Šteta onih ljudi koji nisu u SNS plemenu. Gde će i kako će oni?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ili na goli otok u samsung u Slovackoj.
Od mog poznanika otac vozi bus za Švajcarsku (privatni prevoznik) i isto od svakog putnika traži po 5 evra, ali fora je što se skupi 200-250 evra, a on u zavisnosti od carinika da od 50-100 evra, tako da mu od svake ture ostane i bonus lova. Verujem da i ti iz Niš expressa rade to isto.passenger napisao:Niš express, svaki putnik daje 5e. Išao dva puta ranije, a rodjak par puta godišnje i uvek daje 5e

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
To rade apsolutno svi prevoznici koji idu za Srbiju. Poslednji put sam busom išao dole u januaru 2000, i tada su uzimali po 2-3 DM. Izgovor im je uvek bio "da damo cariniku da nam ne pregleda prtljag". Ni tada im nisam dao ništa i rekao sam im neka slobodno izvrnu ceo bus naopačke, nemam ništa za carinjenje u prtljagu, a ko ime neka se misli šta će, ili nek se prijavi cariniku. Carinik šatro udje u bus, pita "je ima neko nešto za carinu?", naravno da niko nikad ništa nema, onda mu vozač tutne parice u ručice (pri tom uopšte ne krije to), ovaj izadje napolje i dovidjenja.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- speedy stikis
- Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27
Ne bi mu dao pare pa ne znam sta da je... 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Mozes ti da se inatis, ali mogu i oni jos mnogo gore - mogu sve kofere da pootvaraju i da vas mrcvare satima. Boli ih tuki.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Kada sam išao 2010. u Frankfurt isto tako bilo, dali smo liku 5e svi...Ja sam bio u fazonu zašto bre ja nosim samo odeću za 10 dana što ću biti u gostima. Ali nije u tome fora nego ekipa koja je sa mnom išla, koja ždere piletinu i prasetinu u busu, izuva se, hrče itd. je 100% nosila rakiju, šunke, kulenje i ko zna šta još. Tako da možda može da se prođe da ja ne dam, ali oni moraju da im ne otvara tamo.
I naravno 40*5e = deo ostane za vozača i ovog organizatora
I naravno 40*5e = deo ostane za vozača i ovog organizatora

Znam da su tada praktikovali, ali mislio sam da smo za poslednjih 15+ godina postali normalnija zemlja. Baš sam šokiran dok čitam da se to i dalje radi. Razumem da je u pitanju "švercerski bus", u kome svako nosi bar po 50 kg razne robe, pa da podmićuju kako ne bi platili carinu. Ali da carinik automatski reketira putnike svakog autobusa je apsolutno skandalozno.kragujevac napisao:To rade apsolutno svi prevoznici koji idu za Srbiju. Poslednji put sam busom išao dole u januaru 2000, i tada su uzimali po 2-3 DM. Izgovor im je uvek bio "da damo cariniku da nam ne pregleda prtljag". Ni tada im nisam dao ništa i rekao sam im
Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ne moras ti da platis, ali znas... 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Bolje da se plati, ako ne, mažu ga svi govnima, dere se stoka.
Inače ja za 10,20 koristim nišexpress za slanje robe dole.
Na primer jedna putna torba 10e, dok dve su 20, 4 gume 20 itd. Još mi pričaju drugi da dajem previše, ali ovako mi.lakše da se dogovorim. Jednom nisu hteli da mi uzmu neke glomazne stvari, izvadio 20 ojra, da vidiš kako se napravi mesto
Inače ja za 10,20 koristim nišexpress za slanje robe dole.
Na primer jedna putna torba 10e, dok dve su 20, 4 gume 20 itd. Još mi pričaju drugi da dajem previše, ali ovako mi.lakše da se dogovorim. Jednom nisu hteli da mi uzmu neke glomazne stvari, izvadio 20 ojra, da vidiš kako se napravi mesto

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad god se vracam iz inostranstva, vracam se sa mnogo vise stvari. Barem torba viska. Odmah soferu cast da ususka negde darove da se ne polupaju usput i mirna backa.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Pitanje za Nemce 
Trebam da se selim u Keln, ali nemam obezbedjen stan, vec moram sam da se snalazim.
Koliko je tesko naci stan u roku od nedelju dana, koliko otprilike mogu da placam airbnb ili slicno?
Naravno, planiram da kupim dusek dok ne ubacim namestaj.
Bice interesantno za cetvoroclanu porodicu
Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Trebam da se selim u Keln, ali nemam obezbedjen stan, vec moram sam da se snalazim.
Koliko je tesko naci stan u roku od nedelju dana, koliko otprilike mogu da placam airbnb ili slicno?
Naravno, planiram da kupim dusek dok ne ubacim namestaj.
Bice interesantno za cetvoroclanu porodicu

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
opa bežiš, a? 
uzmi bilo koji za početak, šta naletiš. Posle 3-4 meseca se preseli (zavisi kakvi su zakoni o selidbi).
Najgore su kuhinje, nisu obavezne zakonom da budu u stanu kao npr u At i vrvatno u CH

uzmi bilo koji za početak, šta naletiš. Posle 3-4 meseca se preseli (zavisi kakvi su zakoni o selidbi).
Najgore su kuhinje, nisu obavezne zakonom da budu u stanu kao npr u At i vrvatno u CH
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Kako meni rekoše, u Nemačkoj se generalno dugo traži stan, bez mesec - dva ništa. Izvini ako sam te uplašio
agencije ti uzimaju 3 stanarine ako ideš preko njih, stanodavac isto toliko i to se uzima 3 kaltmiete ( bez troškova ). A i agencijama treba vremena.
Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk