Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Ratna tehnika

Post od Uroš S. »

snork napisao:
methane.master napisao:Čuvaju za "kopnenu invaziju" ... ko i mi.
Haha, ima iz 1999. i onaj fazon:

- Zašto ne upotrebimo Teslino tajno oružje?
- Polako, nije još vreme.

:kezo:
Uroš S. napisao:Što histerični, napravili su priču po starom receptu koji je glup da ne može gluplji, a i dalje im prolazi i svemoćni Putin nije mogao ništa da uradi protiv toga.

A i ovde je hajp da su rusi naša braća najjači jer saće da daju s300 Asadu i neće moći muva da prođe.
Pa Rusi su postavili S-300 oko baze u Latakiji sa ciljem da štite svoje ljude i opremu. Nisu ni rekli da će braniti Siriju, a pogotovo ne da će sistem dati sirijskoj vojsci. Tako da... jesu olakšali posao Asadu, ali će ipak morati sam da se potrudi oko odbrane. Imaju lovačku avijaciju, imaju PVO, pa nek urade nešto. Kod nas je 1999. ogroman broj Tomahavka oboren "Strelama" s ramena. To bar nije teška meta.
Izvini ali apsurdnije "objašnjenje" u životu nisam čuo. Šta će u Siriji ako ne brane Siriju? Koga brane? Pozvao ih je Asad da mu pomognu u odbrani i borbi protiv Daeša.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Uroš S. napisao:
snork napisao:
methane.master napisao:Čuvaju za "kopnenu invaziju" ... ko i mi.
Haha, ima iz 1999. i onaj fazon:

- Zašto ne upotrebimo Teslino tajno oružje?
- Polako, nije još vreme.

:kezo:
Uroš S. napisao:Što histerični, napravili su priču po starom receptu koji je glup da ne može gluplji, a i dalje im prolazi i svemoćni Putin nije mogao ništa da uradi protiv toga.

A i ovde je hajp da su rusi naša braća najjači jer saće da daju s300 Asadu i neće moći muva da prođe.
Pa Rusi su postavili S-300 oko baze u Latakiji sa ciljem da štite svoje ljude i opremu. Nisu ni rekli da će braniti Siriju, a pogotovo ne da će sistem dati sirijskoj vojsci. Tako da... jesu olakšali posao Asadu, ali će ipak morati sam da se potrudi oko odbrane. Imaju lovačku avijaciju, imaju PVO, pa nek urade nešto. Kod nas je 1999. ogroman broj Tomahavka oboren "Strelama" s ramena. To bar nije teška meta.
Izvini ali apsurdnije "objašnjenje" u životu nisam čuo. Šta će u Siriji ako ne brane Siriju? Koga brane? Pozvao ih je Asad da mu pomognu u odbrani i borbi protiv Daeša.

RN3 Pro via TT
Valjda ti je jasno da Sirijska vojska nije toliko bitna da bih Rusi krenuli u rat sa Amerima. Isto tako kao sto Ameri ne bih napali DNR/LNR ili Krim.
Inace se slazem sa tobom oko histirije i Rusofilizma. Pogotovo od nas Srba. Amerika je broj 1 jos uvjek, tu nema sta ko da prica. Jednostavno je tako.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Amerikanci imaju pare pa mogu da rade sta hoce, za razliku od Rusa.

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

To je definitivno bilo tako duži period, ali će se stvari sigurno menjati.
Samo neko žestoko ostrašćen to može da ne vidi.

Ja i dalje mislim da će vojske i jednih i dr Siriju koristiti kao poligon, mada je moguće da neko u trenutku pretera. I kao što rekoh pre jedno god dana ,ameri moraju napraviti u jugo-ist Aziji konflikt ili neku nestabilnost kao sl potez.

Deo odgovora zašto nisu dejstvovali, i šta na dalje, kako bar piše u politici mada i n1...ostali svi slično izveštavaju-
http://www.politika.rs/sr/clanak/377882 ... d-u-Siriji
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Cinjenica je da ni Rusija ni Amerika nece sigurno uci u neki sukob zbog Sirije. I jedne i druge briga za Siriju, a i narod tamo, svako ima svoj neki interes u tome. Kao sto Mladen7 rece, jedan veliki poligon.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

http://youtu.be/tY3Zubdkw7A

http://youtu.be/NLYz6aWz1cs
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Potrosise Ameri sinoc/jutros oko 94 miliona $

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Uroš S. napisao:
snork napisao:Pa Rusi su postavili S-300 oko baze u Latakiji sa ciljem da štite svoje ljude i opremu. Nisu ni rekli da će braniti Siriju, a pogotovo ne da će sistem dati sirijskoj vojsci. Tako da... jesu olakšali posao Asadu, ali će ipak morati sam da se potrudi oko odbrane. Imaju lovačku avijaciju, imaju PVO, pa nek urade nešto. Kod nas je 1999. ogroman broj Tomahavka oboren "Strelama" s ramena. To bar nije teška meta.
Napisao sam u poruci koju si citirao: brane pre svega svoje baze u Siriji. Sve ostalo je manje bitno. Brane i Siriju, samim svojim prisustvom i akcijama protiv ID i "pobunjenika". Pomogli su i prilikom ovog napada, tako što su ih unapred obavestili da sklone avione i ljude. Iako sada dižu frku u UN, mislim da shvataju da će napad podići Trampov rejting kod kuće, pa samim tim odgovara i Rusiji.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

˝Legenda među pištoljima˝
˝John M Browing je izmislio njega a sve posle toga su njegove verzije˝
Neki od čestih citata među ljubiteljima oružja širom sveta. Čuveni konstruktor J M Browing je početkom 20. veka ispunio zadatak dobijen od američkih vlasti, naprvio je pouzdan, lako upotrebljiv ,i uopšteno potpuno revolucionaran pištolj tog vremena.
primerak iz prve godina proizvodnje
Slika
Sam princip konstrukcije i bravljene cevi su praktično do dan danas ostali vodilja za sve pištolje, sem zaista malog br izuzetaka. Princip kratkog trzaja odnosno Colt/Browingov sistem bravljenja cevi je najzastupljeniji sistem 20. a ostaje i u 21. veku. Drugi podjednako dobar princip padajućeg bloka, je nastao iz ovog sistema.
Jedini princip koji je drugačiji a vredan je pomena je bravljenje koje su nemci konstruisali za njihov Valter P-38(tzv rotaciono bravljenje), a dalje je taj sistem koristila Beretta i IMI za jedan njihov pištolj.

Animacija bravljenja, u koloni slide i frame kliknite na polje hide(beli kvad.) da bi videli ogoljen pištolj
http://www.m1911.org/loader.swf

Izrađen je kompletno od čelika, i ima savršen balans. Danas samo neki renomirani proizvođači prave i modele od ˝punog čelika˝.
Korišćen je bukvalno po celom svetu, a i dan danas je najpopularnije kratkocevno oružje u S. Americi.
US armija je sredinom osamdesetih prešla na Beretu 92 F (M9) za veći deo sastava, ali se radilo i o praktičnim i logističkim razlozima-duplo lakša municija ,jeftinija. Međutim ma koliko dobra 92ka nije imala ono što ima Colt 1911 -kalibar 45ACP. Večina specijalnih jedinica je zadržala u naoružanju Colt: Marinci SOC(specijalni op), u US Armi DElte...FBI hostage rescue team, i većina regionalnih SWAT timova.
Poseban apsurd je da mnogi profesionalci u US službama sada kupuju(sami , postoji mogućnost) pistolje u kalibru 45 ali drugih proizvođača pre svega SIG, Glock, ČZ.
Verzija koju koristi Marinski SOC
Slika

Da ne zalazim u sve detalje, trebalo bi kucati satima :) ... legendarni pištolj i dan danas popularan i upotrebljiv.

Svakako da je za deo te popularnosti zaslužan kalibar 45 kkoji je takođe star, ali se pokazao kao neprikosnoven po pitanju zaustavne moći-a da je oružje upotrebljivo u realnim situacijama(ne prejako). Zajedno sa kalibrom 9mm Para zacementirao se kao najpopularniji i najbolji kalibri za službeno/odbranbeno oružje.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Hvala, prelep pistolj :doubleup:

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

Mladen7 napisao:Sam princip konstrukcije i bravljene cevi su praktično do dan danas ostali vodilja za sve pištolje, sem zaista malog br izuzetaka. Princip kratkog trzaja odnosno Colt/Browingov sistem bravljenja cevi je najzastupljeniji sistem 20. a ostaje i u 21. veku. Drugi podjednako dobar princip padajućeg bloka, je nastao iz ovog sistema.
Jedini princip koji je drugačiji a vredan je pomena je bravljenje koje su nemci konstruisali za njihov Valter P-38(tzv rotaciono bravljenje), a dalje je taj sistem koristila Beretta i IMI za jedan njihov pištolj.

Animacija bravljenja, u koloni slide i frame kliknite na polje hide(beli kvad.) da bi videli ogoljen pištolj
http://www.m1911.org/loader.swf
@Mladen7
Bravljenje cevi Walthera P38 i Berette je padajući blok, a Browingov je oscilovanje cevi.
http://youtu.be/4g6U70I8EMU

Desert Egle ima rotaciono bravljenje
http://youtu.be/TVxp4qm8hAs
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Hah, vise je do prevoda tj tumacenja mog ili bilo cijeg.
Valter, Bereta, i H&K P9s imaju te kruzne osovinice ispod cevi- na to sam konkretno mislio.
To nije padajuci blok, njega imam na mojoj 45 ici CZ 97 bd. Ima ga CZ 99, drugacije je od bravljenja sa tim kruznim osovinama, cev bravi blok koji je oko lezista metka u cevi .
Ugl kod kratkog trzaja( colt br sist) cev brave zljebovi na gornjem delu cevi i zljebovi na unutrasnjem delu navlake.
Padajuci blok prosirenje na pocetku cevi koje se bravi u otvor na navlaci.

Desert E ima rotaciju zatvaraca, duple pov opruge totalno specifican sistem zato ga i nisam pomenuo, iako si provalio na sta sam mislo :-)
TT
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mladen7 napisao:˝Legenda među pištoljima˝
˝John M Browing je izmislio njega a sve posle toga su njegove verzije˝
Neki od čestih citata među ljubiteljima oružja širom sveta. Čuveni konstruktor J M Browing je početkom 20. veka ispunio zadatak dobijen od američkih vlasti, naprvio je pouzdan, lako upotrebljiv ,i uopšteno potpuno revolucionaran pištolj tog vremena.
primerak iz prve godina proizvodnje .
Inače na tom američkom konkursu za pištolj 1907. glavni rival Coltu M1911 bio je još jedan legendarni pištolj - Luger. Urađena su i dva testna pištolja u kalibru .45ACP.

U vezi M1911, vidim da ga sad mnogi proizvode pod tim nazivom. Ranije je beše migao samo Colt da koristi taj naziv?

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Da tačno je to za konkurs i Luger ,
inače sad su cene konkretno tih Lugera prava sitnica :mrgreen:

Za naziv tj patent tako nekako, mada je zamršeno dosta.
Za vreme 2.SR moguće da je Winchester i još neke kompanije pravile i imale dozvolu za to.

Sad ga po licenci pravi Kineski Norico, Brazilci, ne znam moguće još neko.
U US ga Springfield armory radi odavno, neke custom verzije.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:

Post od aviator »

methane.master napisao:Inače na tom američkom konkursu za pištolj 1907. glavni rival Coltu M1911 bio je još jedan legendarni pištolj - Luger. Urađena su i dva testna pištolja u kalibru .45ACP.
Zaboravio si trećeg finalistu. Savage 1907 .45
Slika
Odgovori