Evo malo utisaka o
Viofo A119 posle montiranja na šoferku. Postavio sam je kod retrovizora. Morao sam malo niže nego što sam hteo jer onaj tamniji deo stakla je kod mene malo veći, pa sam kameru morao da spustim niže kako ne bi taj crni deo snimao, tj. ulazio u kadar.
Elem, postoje neke bubice koje mi se ne sviđaju, i koje se pominju po netu. Kada se uzme kamera sa GPS modulom, isti se lepi na šoferku a sama kamera kači na GPS. Postoji gap, tj. malo lufta između i to se u vožnji, kada je neravno ili prelaskom preko rupe manifestuje da se kamera zatrese. Takođe, ako se snima i zvuk, to se jasno čuje kao šum/krckanje.

Vidim da su neki to rešili lepljenjem trake na GPS modul pa na takav kačili kameru.
Drugo, kod mene je po sunčanom danu baš izražena refleksija kom. table na staklo i to se vidi na snimcima. Rešenje za ovo, tj. ublažavanje, je kupovina CPL filtera. Postoje dve varijante, original (~15$) koji se kači na sočivo i može da se skine, i druga (~10$) koju ne znam ko pravi i kači se lepljenjem tako da više ne može da se skine. Dodatni trošak.
Treće, mislim da auto punjač koji se dobije u paketu nije nekog kvaliteta. Ili je do njega ili do mog 12V džeka, ali dolazilo je do gubitka kontakta. Upalim auto, kamera se ne pokrene - izvadim/vratim punjač, proradi. Pipnem kabl u toku vožnju, izgubi kontakt, kamera se resetuje...

Zamenio sa nekim mojim, kvalitetnijim, sve OK.
I za sad četvrto, o čemu sam samo čitao, a to je da su konektori na GPS modulu osetljivi. Preko tih konektora se napaja i sama kamera. Digresija - i kamera i GPS imaju svoje nezavisne mini USB konektore preko kojih je moguće napajanje. E sad, pomenuti konektori na GPS modulu preko koje se napaja kamera ako je kabl bocnut u GPS, su kao što rekoh, osetljivi. I sad ako neko često skida/postavlja kameru mogu da se oštete, pa je GPS neupotrebljiv. Što se tiče prebacivanja fajlova na komp, ja sam to rešio prostim vađenjem SD kartice jer je lako i dostupno...