methane.master napisao:Ne brini skontali bi. Na protestu je ipak malo mlađi i nacitaniji svet.

Problem i jeste što je malo mlađi svet.

Alan Ford su čitali ljudi koji sada imaju između 35 i 55 (+-5) godina.
grujicd napisao:Fan sam Alan Forda, sećam se i Frita i Fruta ali taj transparent nisam zapamtio. Mada, cenim da bi odmah posumnjao odakle je

Ah, pa to je epizoda br. 20 (ili 19, zavisi kako se broji), znači među prvih 50, koje su bile i najbolje. Alan Ford je počeo da izlazi dok ja još nisam bio ni rođen,

ali su u jednom trenutku "premotali" na početak (sa novim izgledom korica), pa su dotadašnje epizode ponovo štampane. Poslednji reprint starih epizoda od strane originalnog Yu izdavača ("Vjesnik", Zagreb) su bili mesečni trobroji koji su počeli da izlaze 1989. Poslednji koji se mogao kupiti u Srbiji je trobroj br. 13 (znači 37, 38 i 39 epizoda) iz juna ili jula 1991. Posle toga su prekinute sve ekonomske veze između Srbije i Hrvatske. Kad je 1. 9. počela školska godina, nije bilo krede, jer je nju proizvodio samo Karbon-Zagreb.

Mislim da je i u Hrvatskoj izašao još samo trobroj br. 14, ali nisam siguran.
kragujevac napisao:Ja sam imao skoro sve stripove Alan Forda tamo negde krajem osamdesetih (bilo je tu doooobro preko sto stripova, mislim nekih 120tak). Kad sam trebao da podjem u D jedan drugar me "nahvata" na brzaka da mu ih prodam, što sam ja u naletu debilizma na žalot i uradio

. U fazonu, šta će ti to da stoji samo itditd. kmeee.
Ja sam još gori - kad je počela kriza, prodao sam ih preprodavcima na Platou kod Filozofskog fakulteta (čuvena beogradska berza Alan Ford-ova). Ali većina su bile epizode s kraja 80-ih, koje su dosta loše. Trobroje sam sačuvao.
Ogi napisao:Je l primio neko mozda dodatni racun za infostan za "razliku u vodi" ? Pa sta cu sutra da im uradim...

Primio, prošlog meseca. Većina je dobila ovog. To rade svake godine - ne očitavaju vodomere zimi, nego računaju prema proseku potrošnje. I onda posle stigne znatno veći ili znatno manji račun, u skladu sa stvarnim stanjem. Da im radiš realno ne možeš ništa. Ja sam, dok sam imao svoj vodomer, proveravao stvarnu potrošnju i nisu krali. Sad kada živim u zgradi sa više stanova, ni ne mogu sam da proverim.