Sočiva

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Sočiva

Post od dunx81 »

Sto se tice "fotogrej" stakala sto je Martin pomenuo,msm da nisu adekvatna zamena za suncane. Primetio sam da mi npr.u rano prolece,jesen pa i zimu vise potamne nego sada leti kad je bas jako sunce. Cak se nekad desi da su tamnije kad je onako tunjavo oblacno nego na jakom suncu.:roll:

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Sočiva

Post od superboss »

Martin napisao: najkomfornije rešenje je da uzmeš "plastične" naočare sa "fotogrejom"....koje kad je jače sunce, zatamne se i kao da nosiš naočare za sunce!!! :cool!:
Ona mekana varijanta mi je bas super....U stvari to su dva plasticna sociva(stakla) povezana nekim silikonsko-plasticnim ramom. Moj drugar ih je kupio i ne da su dobra, nego opusteno i da sednes na njih nece da im bude nista...

Da ne spominjem da su udobne.
Ogi napisao: - imam neku devijaciju na nosu pa mi naocare urnisu deo nosa kod ociju, maltene me raskrvare
Pricaj mi o tome...ja imam odlican vid hvala Bogu (Dragana jedino smem da pozovem po tom pitanju na crtu jer smo zajedno sertifikovani ;) )

Medjutim kad treba da izaberem naocare za sunce-e to je muka. Lomio sam nos 2-3puta i naravno mozete da zamislite na sta mi surla lici: svake naocare koje nosim obicno mi stoje ukrivo: ko' da imam uvertiru pred slog ili sl :rofl:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

I ja posedujem poveliku izraslinu na licu, pa takođe imam problem sa izborom naočara za sunce. :kezo: Teško je da nađem nešto da može da "legne" i da liči na nešto. Od 100 modela možda 10 mogu da stavim, a od tih 10 ako sa nekima ne ličim na Ekrema Jevrića vadim pare. Tako naočare za sunce menjam jednom u 10 god i to kad se raspadnu. Nažalost gotovo po pravilu moram da ih uzimam u regularnoj radnji jer šaneri pri nabavci retko vode računa o mojim (dis)proporcijama. ;) Tražio sam i letos i shvatio da ništa neću uraditi bez 150€. Da stvar bude gora, zbog datuma proizvodnje polako postajem zreo i da dioptrijiske naočari. :kuku:
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ko želi da se oproba sa sočivima (a nema neku komplikovanu anomaliju nego samo minus) preporučujem dnevna sočiva.

Nosim naočare uglavnom, tako da sam skontao da bacam pare na mesečna sočiva i tečnosti koje propadaju. Dnevna staviš ujutru, uveče baciš.

U kutiji su 30 komada i udobnija su mesečnih, tromesečnih ili godišnjih sočiva (barem meni). Takođe nema problema sa infekcijama jer se bacaju svakodnevno.

Cena je 30tak evrića po kutiji, ali to meni potraje 2-3 meseca.
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

Martin napisao: Razlog - zbog već navedenih uglova (cilindri), jednostavno dešavalo mi se da se prilikom šetnje zateturam...o vožnji da ne pričam. :nonono:
:o

I ja imam cilindre, tj nemam ih na mekim sočivima, ali samo vidim lošije-mutnije, nisam pirmetila nikakve iskrivljene slike (kao npr kada tek počneš da nosiš cilindre pa ti npr kačket u izlogu izgleda kao da je veličine za slonovu glavu, ili ti ivičnjak deluje visok pola metra pa hoćeš da skočiš sa njega..).
Istina jeste da se bukvalno "provlačim" na lekarskom pregledu, jer produžavam vozačku na 2-5 godina, uvek kolutaju očima, ali prođem...
Nosila bih tvrda sočiva samo u slučaju da ne mogu da prođem lekarski, da bih mogla da vozim... Vožnja mi je ipak najdraža sporedna stvar na svetu koje se nikad ne bih odrekla! :)
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Njushkica daje glas naocarima.

Sociva su mi nekako nehigijenska.
A i naocare mozes istog trena da skines kada ti zasmetaju, nebitno da li si u prevozu....
Stavljanje i skidanje sociva ipak zahteva odredjene uslove i higijenu.
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Re: Одг: Sočiva

Post od noob »

Devojka hvali "PureVision 2 HD" da su joj do sad to najbolja sočiva.
Pazi sočiva HD, znam da se ne primećuju kad se stave, baš su tanke u odnosu na predhodne i zaboravi da ih ima, može da se odspava sa njima itd.

TapaTalk post
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Kupi Ogi neke cvike s plastičnim staklima, otvori se za Sillouette ili kako se već zovu, one bez okvira.
Ne osetiš ih na glavi, zaspiš s njima na glavi i ne bude im ništa, deca iz izvrte, isto. Jeste da su me koštale puno al posle 5-6 godina i dalje ih nosim.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li neko ima iskustva sa EYEYE BIOXY socivima ?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

mljacko napisao:Njushkica daje glas naocarima.

Sociva su mi nekako nehigijenska.
A i naocare mozes istog trena da skines kada ti zasmetaju, nebitno da li si u prevozu....
Stavljanje i skidanje sociva ipak zahteva odredjene uslove i higijenu.
Ja skinem sočiva i bacim ih čim mi zasmetaju. Imam -2 dioptriju, pa mogu da preživim i bez njih, mada ne bih vozio bez sočiva ili cvika.

Dnevna sočiva su zato dobra, ako nešto zasmeta, pravac smeće. Ne zahtevaju nikakve specijalne higijenske uslove, samo česmu da se operu ruke ako ima. Doduše, radi posao i vlažna maramica. :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Zakazao sam sutra pregled, odlucio sam da ih nosim bar ta prva 3 meseca i da vidim kako ide.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Odloži ti ta sočiva do posle mora. Samo ti treba neka infekcija da ti presedne letovanje, a o činjenici da treba da voziš 1500 km neću ni da govorim.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Sto infekcija? Nema razloga. Bas zbog puta ih i uzimam, necu da kupujem ponovo naocare a ako se ovima sto imam nesto desi, ugasio sam...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Prvo sočiva traže period privikavanja. Mogu da ti smetaju, mogu da ti konkretna ne odgovaraju, mogu da ispadnu i na kraju sočivo je strano telo u oku koje može da izazove infekciju. Kao neko kome su pola porodice oftalmolozi nikad se ne bih usudio da počnem da nosim sočiva i da pet dana kasnije krenem na put na kome ću voziti 1500 km za deset dana.
Rizik je poći na put sa jednim parom naočara, ali uvek možeš na licu mesta da kupiš kakve takve s kojima ćeš stići kući i na kraju krajeva ih baciti. Još veći rizik je krenuti sa sočivima koje nosiš tek pet dana.
Druga stvar je da uvek moraš imati rezervne naočare. Kupi neke najobičnije/najjeftinije koje će ti stajati u kaseti u kolima.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ji 4Tze napisao:Kupi Ogi neke cvike s plastičnim staklima, otvori se za Sillouette ili kako se već zovu, one bez okvira.
Ne osetiš ih na glavi, zaspiš s njima na glavi i ne bude im ništa, deca iz izvrte, isto. Jeste da su me koštale puno al posle 5-6 godina i dalje ih nosim.
:plusone:

O ovome sam ti ja govorio.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odgovori